Kvantna Fizika i Misticizam

Ne-matematičar je obuzet tajanstvenom jezom kada čuje za “četverodimenzionalne” stvari, obuzet osjećajem ne toliko različitim od osjećaja probuđenih mislima o okultnom. A ipak nema otrcanije izjave od one, da je svijet u kojem živimo četverodimenzionalni kontinuum. (Einstein)

Između kvantne fizike i misticizma postoji čvrsta veza. Kako fizika napreduje u svom prepoznavanju prirode univerzuma prirode kao frekvenciji nalik, veza će postati još očitija. Posve je logično da će prvi znanstvenici istraživati i analizirati najnovije informacije, iznesene u posljednjim knjigama o novoj fizici i iskustvima blizu – smrti i izvan – tijela. Kako ćemo usvajati i privikavati se na ovaj opsežan korpus znanja polako ćemo i proširivati našu svijest izvan sadašnjih fizičkih percepcija.

Korak od intelektualne radoznalosti do iskustva iz prve ruke, najvažniji je idući korak kojeg će svatko od nas na kraju poduzeti. Poželimo li ikada saznati odgovore, morat ćemo ići stopama mistika, ali zadržati intelektualnu radoznalost fizičara.

Veze između nove fizike i misticizma veoma su vješto prikazane u knjigama kao što su “Tao fizike” Fritjof Capre, “Ples Wu Li” učitelja Gary Zukava i “Misticizam” i “Nova fizika” Michael Talbota. Namjera mi je dovesti ovo istraživanje do slijedećeg koraka. Intelektualna opažanja i usporedbe tek su prvi korak u poimanju istinskog značenja nove fizike i shvaćanja misticizma. Spomenute knjige pripremile su teren za idući odlučni skok ljudske svijesti: pomak ljudske svijesti s gustih molekularnih nositelja materije na svjesno istraživanje nefizičkih paralelnih dimenzija univerzuma. Nema sumnje, to je evolucijski korak prema kojemu svi idemo. Rođenje, smrt i naše sadašnje fizičko postojanje, sastavni su elementi ovog evolucijskoga putovanja. Svakim danom sve smo bliži napuštanju naših bioloških posrednika i stupanju u novu oblast energije i svjetla viših frekvencija. Slijedeći tehnike i informacije predstavljene u idućim poglavljima, svatko od nas ima priliku izdići se iznad intelektualnih analiza i ovu istinu doživjeti sam za sebe.

Ne samo da kontrolirano istraživanje izvan – tijela širi naše viđenje univerzuma, nego pruža i uvid u nova područja.

1. Realnost je relativna. Doživljena realnost relativna je u odnosu na osobnu frekvenciju energije promatrača. Mi doživljavamo frekvencije energije koliko je najbliže moguće našoj vlastitoj gustoći ili brzini vibriranja.

2. Svijest je oblik nefizičke energije, koja uz pomoć bioloških sredstava izražavanja /tj. nositelja, posrednika, “vozila”/ širi svoj utjecaj na materiju.

3. Svi biološki aktivni oblici (uključivši biljni i životinjski život) privremeni su stanični nositelji, koje svjesna energija (svijest) koristi za izražavanje u gustoj sredini, okruženju.

4. Naše sadašnje shvaćanje da je svijest unutar fizičkog tijela, je neispravno. Svijest postoji na puno višoj frekvenciji ili valnoj dužini od materije i mora surađivati s biološkim oblicima korištenjem energetskih kanala ili posrednicima oblikom. Ovi nevidljivi nositelji energije prenose i ispuštaju višu frekvenciju svijestu u relativno gusto fizičko tijelo.

5. Biološki mozak nije izvor svijesti. Umjesto toga, svijest koristi mozak kao privremeno biološko sredstvo transfera -i-skladištenja.

6. Svijest je kontinuum nefizičke energije, koji svoju svjesnost proteže kroz mnogobrojne frekvencije (dimenzije) univerzuma.

EVOLUCIJA ZNANOSTI

Evolucija naših znanosti odražava evoluciju ljudske svijesti. Kada proučimo napredak fizike u 20. stoljeću, jasno vidimo napredak od shvaćanja i teorija baziranih na česticama (fizičkom), prema nefizičkim (na frekvencijama temeljenim) opažanjima i otkrićima. Napredak je posebno evidentan kada shvatimo da se za najskorije otkrivene subatomske čestice (kvarkove) zna, da su po svojem ponašanju nalik frekvenciji. Sve prisutnije prepoznavanje frekvenciji nalik prirode elementarnih čestica nužan je korak na razvojnom putu prema konačnom otkriću nauke o multidimenzionalnoj strukturi materije i samog univerzuma.

U 21. će stoljeću nauka priznati, da je substruktura univerzuma uistinu fizički kontinuum energije. To će priznanje pokrenuti renesansu znanstvenih otkrića, vezanih uz nevidljivu strukturu materije i univerzuma samog.

Znanstveno nefizičko istraživanje otvorit će vrata novom svijetu mogućnosti i znanja. Od astrofizike do filozofije, čvrste naučne zaključke i opažanja počet će se preispitati i iznova vrednovati. Novo znanje, stečeno naučnim istraživanjem izvan – tijela, ohrabrit će svaku znanost pogledati dalje od molekularnih formi i zaviriti u samu srž materije.

Naše postojeće znanje velikim je dijelom rezultat molekularnih promatranja. Istančane duboke strukture i sustav energije ostaju neotkriveni. Tradicionalna znanstvena metoda i njena ovisnost o fizičkoj tehnologiji najzad će se razviti u kooperativni amalgam fizičkih i nefizičkih tehnika istraživanja. U 21. stoljeću, među spregom fizičke tehnologije i ljudske svijesti, postat će znanost po sebi i za sebe.

Zamislite što bi se sve moglo dobiti, ako bi tim uglednih znanstvenika i istraživača bio izvježban istraživati izvan – tijela. Fizičari bi osobno mogli promatrati neotkriveni građevni materijal materije. Medicinski istraživači mogli bi proučavati nevidljive energetske sile koje izazivaju rak, AIDS, starenje stanica i njihovo propadanje. Kemičari bi mogli dokumentirati nevidljivu energiju koja vrši utjecaj i kontrolira molekularne promjene. Biolozi bi mogli istražiti samu jezgru fizičkog života, dok bi psiholozi mogli proučiti nevidljiva unutarnja područja uma.

Tisuće sjajnih, radoznalih istraživača danas su gladni otkrivanja i istraživanja nevidljive strukture materije. Mnogi među njima imaju goruću želju promatrati izvan današnjih granica tehnologije, i traže priliku da svoj horizont pomaknu dalje od labirinta kvantnih teorija. Jedino svijest može promatrati i zabilježiti mnogostruke složenosti prostora – vremena i mišlju stvorene stvarnosti. Sada su otvorena vrata onima koji imaju odvažnosti iskoračiti iz svojih fizičkih predrasuda i istražiti kvantne oblasti energije. Poznati fizičar i autor Fred Alan Wolf zaključuje svoje djelo “Paralelni univerzumi” riječima:

Ljudski um laboratorij je nove fizike. On je već usklađen s prošlošću i budućnošću, pretvarajući moguće realnosti u egzistencijalne izvjesnosti. Promatranje sebe sama u snu. Promatranje sebe sama u ovom svijetu budnom pažnjom. Promatranje čina promatranja. Ako smo dovoljno odvažni zaputiti se u ovaj svijet sa sviješću kao našim saveznikom, kroz naše snove i izmijenjena stanja svijesti, možda bi i mogli promijeniti hologram unošenjem više svjesnog “svjetla” u paklene svjetove koji također postoje sasvim usporedno s ovim našim svijetom.

Vrijeme je da se ubrza proces iluminacije holograma, vrijeme je da se unese veliki laser svijesti. Vrijeme je da se po prvi puta zaista upozna ovo naše mjesto – univerzum.

(W. Buhlman)