David Icke: Plan psihopata je da se Treći svjetski rat vodi između Zapada sa jedne strane, Rusije i Kine sa druge

treći svjetski rat

 

Pitanje oko Rusije i Amerike je totalna manipulacija. Kada sam bio u Hrvatskoj prije puno godina, govorio sam o planovima za Treći svjetski rat, koji je usmjeren na Zapad kontra Rusije i Kine. Tada nije bilo ni naznaka tome, ali to je bio plan. I što sada vidimo? U najboljim verzijama radi se o golemom demoniziranju Rusije, jer oni žele konflikt s Rusijom i Kinom.

Imate goleme NATO-ove trupe na Baltiku, na granici s Estonijom, gdje sam nedavno bio, i strah od Rusije. Znate, ja ne želim reći da je Vladimir Putin divan čovjek, u bilo kojem smislu, ali ideja da je Staljin želio okupirati zapadnu Europu smiješna je.

I upravo zbog toga je Trumpov dolazak i prijateljsko raspoloženje s Rusijom dio propagande. Nema opuštanja s Rusijom, uvijek je to konflikt.

Ja zovem Donalda Trumpa predsjednikom s dvama ustima jer uglavnom kaže jednu stvar, a onda često ili kaže ili napravi nešto sasvim drugačije. Pogledajmo što je on napravio – pojavio se tijekom izborne kampanje i rekao: “Želimo privesti kraju ove ratove i promjene režima”, a onda postavio militaristički nastrojenog čovjeka, koji je toliko ekstreman da ga nazivaju “Mad dog” Mattis, u Pentagon, postavio na čelo Domovinske sigurnosti čovjeka iz vojske, čovjeka iz vojske postavio i na mjesto svog savjetnika za nacionalnu sigurnost… To je ispalo kao preuzimanje od strane vojske, zapravo.

I onda pogledate što se događa u svijetu i vidite jačanje vojske na Baltiku, na granici s Rusijom, što neće stati, samo će rasti otkako je Trump došao na vlast. Imate jačanje trupa u Siriji, otkako je Trump došao na vlast. On pušta glasove o konfliktima s Iranom i Kinom. I u jednom će trenutku Rusija, Kina i Iran postati jedna zajednica. Ako želite ići na jednog, morate i na druga dva. Vidimo to u Siriji, gdje Rusija i Iran vrlo usko surađuju, a Kina iz pozadine podupire Asada. Kako se meni čini, Rusija i Kina će gledati Ameriku i misliti – ako idu na jednog, a mi ništa ne napravimo, krenut će i na drugog. Izabrat će nas jednog po jednog pa je najbolje da se držimo zajedno. Ako Sjedinjene Države krenu na Rusiju, krenut će i na Kinu, ako krenu na Kinu, krenut će i na Rusiju. A tu je i Iran, također. Tako da je nastupilo vrijeme velike nesigurnosti. A nju izaziva ponašanje Amerike.

Nedavno smo imali napad na parlament u Britaniji i nakon toga smo čuli britanku premijerku, britanske članove parlamenta kako govore: “Nećemo dozvoliti da britanske vrijednosti budu zaustavljene terorizmom”. Tada imate nešto u Americi, pa kažu: “Američke vrijednosti neće ugroziti terorizam”. No pravi teroristi na svijetu, desetljeće za desetljećem, jesu Velika Britanija, Amerika i NATO. Izazvali su razaranja od jedne do druge zemlje na Bliskom istoku. Postoji lista zemalja od prije 9/11, u kojima su oni željeli promjenu režima, a nakon tog događaja oni rat protiv terorizma koriste kao ispriku da ih izabiru s tog popisa. To je sve dokumentirano, to nije teorija, to je dokaziva činjenica.

Na toj listi je Irak, Libija, Sirija, nagrada na toj listi je Iran. Oni žele Iran, a u to možemo ubaciti i Izrael. U e-mailovima Colina Powella koje je prošle godine pustio Wikileaks, a koji je bio državni tajnik u vrijeme 9/11, navodi se da Izrael ima na stotine nuklearnih oružja, usmjerenih na Iran. Zato držite na oku Iran, to će biti najveće pitanje za vrijeme Trumpova režima, kako sada stvari stoje. Jer kada gledate na ovog šefa Pentagona, “Mad dog” Mattisa, on je strašno protiv Irana. Pa koliko dugo će ovaj svijet dozvoljavati Britaniji i Americi da izazivaju nered, kakav izazivaju?

Trebamo gledati Ameriku na drugi način, i NATO na drugi način. Jer NATO nije tu da zaštiti, to je pas za napad. Što NATO radi u Libiji, što radi u Afganistanu. Vrijeme je da počnemo gubiti taj crno-bijeli pogled, kako je Rusija loša, a Zapad dobar, nije baš tako crno-bijelo, više je sivo.

Kada bih ja htio ići u rat s nekom državom ili u neku regiju gdje nemam prirodnog neprijatelja, što bih učinio? Stvorio bih jednog. Može se pratiti nastajanje mudžahedina u Afganistanu. Bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost administracije Jimmyja Cartera izjavio je za jedan francuski časopis da su tijekom Carterove administracije naoružavali i financirali te trenirali mudžahedine u Afganistanu za napade na sovjetski satelitski režim u Kabulu, no onda su reagirali i Sovjeti i došlo je do golemog sukoba koji je završio smrću milijun Afganistanaca. Kada su Sovjeti otišli, mudžahedini su se pridružili Al Kaidi, Al Kaida zapravo znači baza podataka, i to je došlo od bivšeg britanskog tajnika vanjskih poslova Robina Cooka, koji je umro nedugo nakon što je to javno rekao. Znači, Al Kaida je isprva bila CIA-ina baza podataka mudžahedinskih boraca, koja je naknadno postala Al Kaida, a onda se Al Kaida transformirala u Islamsku državu. Njihovo širenje u Siriji, na Bliskom istoku i Iraku događalo se ubrzano i praktički neometano, dok se Amerika borila protiv Al Kaide. Zaustavilo se kada je Rusija došla poduprijeti Asada i zapravo pokušala zaustaviti širenje ISIS-a. Jer, insajderi, poput bivšeg britanskog ambasadora u Siriji, tvrde da je ISIS djelomično nastao kako bi se uklonilo Asada.

Gledajte, ako ste Amerika ili Velika Britanija, i neprestano zauzimate zemlje poput Iraka, tada će se ljudi upitati što radite, zašto napadate druge zemlje. Napravite to da započnete revolucije, koje nazivate “borbom za slobodu”, čiju vi vojsku financirate i trenirate, onda navedete njih da napadnu režim, a kada režim odgovori, onda kažete – “pa oni ubijaju svoje ljude, moramo otići tamo i pomoći im da se izbore za slobodu”. To se dogodilo u Libiji i u Siriji. Bez Rusije koja je otišla poduprijeti Asada i snažno odgurnuti ISIS s velikog dijela Sirije, Asad bi dosad otišao, a cijeli bi zemlja bila pod vlašću Islamske države. Kod Sjedinjenih Država ne radi se o Americi, radi se o velikom planu koji se kanalizira preko Amerike.

Amerika kaže da se trebamo bojati Rusije, ali SAD troši na vojsku više od idućih sedam zemalja zajedno. Trump je sada, otkako je došao na vlast, dodatno povećao izdvajanje za vojsku. To je “stroj za rat”.

David Icke

Za psihopate rat nije cilj, rat je sredstvo za ostvarenje cilja. Pogledajte video u nastavku.