Gdje su sada filantropi (čovjekoljupci) Bill Gates, George Shoroš ili Jeff Bezos, kao i naslovi sa mainstream medija koji urlaju STOP RATU, svaki život je bitan?

 

Zanimljivo kako u jednom djeliću sekunde oni koji su osuđivali ljude zbog šetnje gradom, nazivajući ih bioteroristima, nemaju više nikakvih problema sa ubojstvom i smrću, valjda zato što ta smrt ne dolazi tamo od nekog virusa, nevidljivog neprijatelja, već vidljivog sa imenom i prezimenom, a kojeg nije dozvoljeno prozvati.

Gaza je palestinska teritorija koju je Izrael ogradio betonskim zidom i električnom ogradom

Svaki život je bitan, ne samo onaj koji je ugrožen koronom, i bombe ubijaju, zar ne!

Ista ova medijska klika kao i razni filantropi, koji kao brine za svaki život, od Indije do Hrvatske, nikad nisu digla svoj glas protiv ratova i razaranja.

Umjesto toga, mainstream mediji odobravali su sve Američke ratove u kojima su bez života ostali milijuni i milijuni ljudi. Sjetite se samo Libije i Sirije ili Afganistana i Iraka. Nikada nisu stavili u naslov svaki život je bitan, ili zaustavite rat, već su ga opravdavali borbom protiv terorizma ili velikih diktatora, opravdavali su ga širenjem demokracije.

Gaza je mjesto u kojem vlada veliki očaj i gdje su civili zarobljeniDa li ste znali da je izraelski parlament još 2017. godine donio zakon koji je državi omogućio da prisvoji stotine hektara okupirane palestinske zemlje na Zapadnoj obali?

Za ne povjerovati je da ovakvo nešto uopće može postojati, a još je nevjerojatnije da moralne medijske vertikale nisu u mogućnosti napisati niti slovo osude onoga sto se događa i što se događalo. Nasilje treba osuditi ma sa koje strane dolazilo i u kojem god obliku, odmah.


Zar ništa nismo naučili iz prijašnjih ratova, iz prošlosti? Da li u ratu postoje pobjednici, vjerujete da postoje, postavite to pitanje djetetu koje je ostalo bez oca ili ženi koja je ostala bez supruga, obitelji koja je ostao bez krova nad glavom!

STOP RATOVIMA, STOP NASILJU


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.