Pet takozvanih „teorija zavjere“ koje su znanstveno dokazane

teorija zavjere urote

.

Prikazivanje istine o skandalima koji nisu odobreni od strane mainstream medija i njihovih vlasnika često daje predvidljiv rezultat: Bit ćete etiketirani kao teoretičar zavjere-čak i kada postoji dovoljno dokaza koji podupiru istinu. Ugodne laži možda pomažu nekima da lakše zaspu, ali istina je da su mnoge „teorije zavjere“ zapravo istinite. Tko bi to pomislio? Ovdje donosimo pet istinitih tvrdnji koje su pogrešno prikazane kao „teorije zavjere“, a i dokazi koji ih podupiru.

  1. Pesticid atrazin šteti endokrinom sustavu

Atrazin je na dobrom putu da postane jedan od najčešće korištenih pesticida u Sjedinjenim Državama i stoga je dospio i do podzemnih voda. To je otkriveno u javnoj vodoopskrbi- koja je i sama vrlo zabrinuta. No, kada se uzme u obzir opasnost koja prijeti endokrinom sustavu atrazin postaje jako zastrašujuć.

Istraživanje koje je vodio dr. Tyrone Hayes, znanstvenik s Kalifornijskog sveučilišta u Berkeleyu, dokazano je kako atrazin kod žaba može uzrokovati trajno oštećenje endokrinog sustava. Kod muških jedinki, poremećaj može biti tako težak da rezultira kemijskom kastracijom. Prilikom jednog istraživanja, Hayes je izložio 40 punoglavaca u vodu koja sadrži atrazin, s koncentracijom od 2,5 dijelova na milijardu-znači unutar granica koje je odobrila vladina udruga za zaštitu okoliša (EPA).

Gotovo jedna desetina punoglavaca koji su uzgajani u vodi obogaćenoj atrazinom postalo je „funkcionalno žensko“ prema Hayesu. Unatoč tome što su rođeni kao mužjaci, počeli su proizvoditi jajašca.

„Nakon što su bili izloženi atrazinu, mnogi od 36 muških jedinki su pokazali smanjenje testosterona, smanjenje veličine rasplodne žlijezde, slab razvoj grkljana, potisnut interes za parenje i smanjenu plodnost. Slični učinci su vidljivi i kod ostalih vodozemaca.

Istraživanja sa Sveučilišta Purdue i drugih cijenjenih istraživačkih timova su dala slične rezultate u vezi sa štetnim svojstvima atrazina za endokrini sustav čak i pri količinama koje se smatraju „sigurnima“. Zaista čini se kako atrazin nije nimalo bezopasan. (Atrazin je od 2004. godine zabranjen u EU. Treba, međutim, naglasiti da oko toga ne postoji potpuni konsenzus u svijetu, pa je tako u SAD-u atrazin jedan od najvažnijih herbicida.)  

  1. Mobilni uređaji uzrokuju tumor na mozgu

Zar je tako daleko otišlo? Činjenica da mobiteli emitiraju zračenje je svima dobro poznata-kao i povezanost zračenja s razvojem raka. Često se izvješćuje o tom jer mobiteli proizvode drugačiju vrstu zračenja (u usporedbi s nuklearnim zračenjem), koje ne predstavlja nikakav zdravstveni rizik. Ali brojne zdravstvene studije su dokazale drugačije.

U posljednje vrijeme istraživanja ponovno uključuju mobitele kao uzročnike raka. Ovaj put su mobilni uređaji bili povezani s tumorima mozga i srca. U pokusima vršenim na štakorima, izlaganje radiofrekventnom zračenju koje emitira mobitel dovelo je do pojave nekoliko različitih vrsta raka – uključujući i rijetke Schwannom tumore u mozgu i srcu.

Na konferenciji 2016. godine jedna je liječnica hrabro izjavila kako je mogućnost da mobilni uređaji uzrokuju rak očita. „Težina dokaza je jasna, mobiteli uzrokuju rak mozga.“ izjavila je Devra Davis, predsjednica Povjerenstva za zaštitu okoliša. djeca su posebno osjetljiva na utjecaje zračenja, a Davis je dalje kazala da trudnice trebaju biti pažljive kad je u pitanju korištenje mobitela. „Držite mobitele dalje od trbuha-posebno u posljednjim stadijima trudnoće.“ Upozorila je.

Bilo je više upozorenja o opasnosti od raka kojeg uzrokuju mobilni uređaji, ali mnogi odbijaju uzeti u obzir dokaze koji na to upućuju.   Opširnije…

  1. Chemtrails i geoinženjering su stvarni

Spominjanje riječi „chemtrails“ je odličan način da se privuče prezir vodećih medijskih stručnjaka. No, brzo pretraživanje pojma „geoinženjering“ donosi niz rezultata uključujući i geoinženjering program na Sveučilištu u Oxfordu. Na stranici tog programa se nalazi podatak kako su stratosferski aerosoli (poznatiji kao chemtrails) jedan od alata u geoinženjerskoj tehnologiji.

Postoji mnogo izvještaja o geoinženjerskim naporima. Iako postoje mnogi aspekti djelovanja geoinženjeringa chemtrails su već odavno jedna od najlakše uočljivih taktika-kao i najosporavanija. Prema evidenciji američke vlade, raspršavanje aerosola se događa već desetljećima. Čak je i NASA priznala prskanje litija u atmosferu. Godine 2017. znanstvenik EPA je dobio otkaz zbog upozoravanja na opasnosti koje nosi prskanje aluminija u atmosferu.

Čini se da jedina star koja je „lažna“ kad govorimo o geoinženjeringu tvrdnja da se to ne događa.   Opširnije…

  1. Fluor je neurotoksičan

Masovna fluoridacija je vjerojatno jedna od najvećih prevara svih vremena. Prvo i najvažnije, nema dokaza da fluor sprječava karijes. Fluor nije nužan za ljudsko zdravlje bilo kojem smislu.

Ovaj spoj je zapravo prilično opasan za ljudsko zdravlje-pogotovo kada je riječ o zdravlju našeg mozga. Gotovo 60 istraživanja je potvrdilo povezanost između potrošnje fluora i smanjenja IQ-a.

Fluoridacija vode također je povezana s drugim zdravstvenim problemima, poput bolesti kostiju, raka i negativnih učinaka na imuni sustav, štitnjaču i pinealnu žlijezdu. Mnogi su usporedili fluoridaciju javne vodoopskrbe s masovnim trovanjem, osobito s obzirom na niži IQ kod djece i drugih neuroloških poremećaja. Čak su i istraživanja na Harvardu pokazala potencijalnu štetnost fluora.   Opširnije…

  1. Cjepiva sadrže živu, abortirane stanice fetusa i druge opasne sastojke

Posljednje, ali sigurno ne manje važno. cjepiva su pravi koktel opasnih sastojaka. Od tiomersala u cjepivima protiv gripe do aluminijskih katalizatora ljudskih diploidnih stanica iz fetalnih tkiva, ne manjka odvratnih sastojaka kad se govori o cjepivima ili farmaceutskoj industriji općenito.

Unatoč medijskim pokušajima pogrešnog informiranja javnosti, Agencija za hranu i lijekove (FDA) priznaje da neka cjepiva sadrže tiomersal kao dio njihovog „proizvodnog procesa“.

Kao što FDA sama bilježi tiomersal se sastoji od 50 % žive-i cjepivo koje sadrži tiomersal će isporučiti 25 mikrograma žive primateljima koji su stariji od 3 godine. Djeca mlađa od 3 godine dobivaju polu-dozu, što znači da im se ubrizgava više od 12 mikrograma žive. To možda ne zvuči mnogo, ali je više nego dovoljno da nanese štetu. Dijete bi trebalo biti teško 250 kilograma kako bi podnijelo dozu od 25 mikrograma žive Živa je  otrovni teški metal bez trenutno utvrđene sigurne razine izloženosti.   Opširnije…

Preveo i uredio: Marko Tabak

.