TVOJE TIJELO NIJE VIŠE TVOJE VLASNIŠTVO : Australija postaje prva zemlja u svijetu koja će mikročipirat svoje građane

mikročipiranje i mikročipovi

Možda niste primjetili, ali postoje dvije vrste država na svijetu u današnje vrijeme : diktatorstva koja vode autoritarianci i demokracije koje polako preuzimaju autoritaritanci.

Uzmimo Australiju za primjer. Organic & Healthy izvještava kako će Australija postati prva zemlja koja će početi sa mikročipiranjem stanovništva, iako je NBC predvidio prije nekoliko godina da će do 2017. svi amerikanci biti mikročipirani. Igra moćnika u Australiji da usade svojim građanima ono što mnogi nazivaju „znak zvijeri“ je dobro skrivena u propagandnoj kampanji koja je uvjerila ljude da će nakon čipiranja postati „superljudi“ i građani doslovno mole da dođu prije na red..

RADI SE O OSJEĆAJU UDOBNOSTI I POGODNOSTI

Jedna Australka, Shanti Korporaal, iz Sydneya, je u centru kontroverze nakon što je dala ugraditi čipove u obje ruke. „ Možete si oblikovati život tako da nikad ne morate brinuti za bilo kakve šifre ili PIN – ove“ izjavila je za News.com.au Ideja se sastoji u tome da vam pomoću mikročipa dodijele jedinstveni identifikator, kako bi pomoću njega mogli otvarati zaključana vrata, prenositi osobne informacije na pametne telefone i druge osobne uređaje – i , naravno, kako bi vas vlada mogla pratiti gdje god vi išli.

.https://www.youtube.com/watch?v=Dewi2rxOHEM

Zašto bi itko to želio učiniti dobrovoljno?

Jedna riječ, kaže primatelj mikročipa: „pogodnost“ Koliko god je loše nositi okolo kartice koje prenose osobne i financijske podatke u masivne (pogodne za hakiranje) baze podataka i pametne telefone koji služe kao osobni uređaj za praćenje, opet imate mogućnost ( za sad ) ostaviti ih kada negdje idete.

Ne morate nositi svoj pametni telefon sa sobom ili u najmanju ruku možete se informirati o načinima kako bolje zaštititi svoje informacije. Za kartice, ako ih već morate nositi , postoje uređaji koje možete koristiti kako bi se zaštitili od kradljivaca identiteta ili uređaja za praćenje. Ali jednom kada stavite mikročip ispod svoje kože možete ga ukloniti jedino kirurškim putem ili tako da si odrežete ruku.

.

Bi li vas vlasti stvarno pratile bez razloga?

To se već događa. Kako smo objavili u Aprilu 2012 policijske postaje su pratile pametne telefone bez da su prvo dobile nalog , kao što se to nalaže u Četvrtom Amandmanu Ustava. Ustvari , Američka udruga za civilnu slobodu je saznala da su mnoge od skoro 200 postaja pratile ljude bez naloga. Dok su neke postaje nabavljane potrebne naloge prvo, druge su govorile kako se služe nekim drugim legalnim opcijama, kao što je sudski poziv.

ZAŠTO JE POSTALO LAKŠE PRATITI VAS?

Praksa se nastavlja. U srpnju Boston Globe izvještava da je bostonska policija koristila kontroverznu tehnologiju za praćenje mobitela bez da su prvo nabavili nalog 11 puta u posljednjih sedam godina. Drugi veliki problem je hakiranje i krađa identiteta. NBC news u izvješću od prije par godina jedan novinar je naveo kako bi čip mogao pomoći u medicinskim hitnim slučajevima npr. Čip bi omogućio doktoru i bolnici da pristupi vašem identitetu i medicinskom kartonu ako ste u nesvijesti i bez ikoga u trenutku ulaska u bolnicu ( kako često se to stvarno događa? ). Medicinske informacije su najslađa meta za hakere i kradljivce identitteta. Ustvari informacije o zdravstvenom osiguranju su najčešće napadane od strane hakera jer sadrže povijest bolesti zajedno sa receptima, brojeve osiguranja, adrese i mnoge druge informacije.

.https://www.youtube.com/watch?v=_ZejWbVsQys

Privatnost u digitalnom svijetu je samo premija. Skeniraju nam mrežnice, novčanike, online podaci nam bivaju hakirani, a naše kretnje se već prate od strane vlade i privatnih korporacija. Ali sve te metode se daju izbjeći.Ono što je teško izbjeći je da vas prate kada nosite čip u svom tijelu. Poanta priče je da ako vas vlada može pratiti 24 sata / 7 dana / 365 dana u godini, vlada vas može i kontrolirati.

Izvor: naturalnews.com

Preveo: Marko T.


OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg
medija i bez obzira na granice.