Znanstvena studija: Šećer poput droge ljude čini pogubljenima i manipulativnima

Šećer=Otrov

Najpoznatija legalna droga suvremene civilizacije – šećer – podvrgnuta je znanstvenoj studiji na novozelandskom sveučilištu Otago gdje je napokon dokazano postala otkrila svoje karakteristike, slične ostalim narkoticima.

Izvor: nexus-svjetlos.com

Stolni šećer je tako razmatran na 49 subjekata i njihove kognitivne sposobnosti, a dodane su i ostale vrste šećera i zaslađivača, te placebo. Subjekti su odgovarali na tri grupe pitanja i aritmetiku, a studija je dokazala da su glukoza i saharoza opasniji po kognitivne funkcije od fruktoze ili sukraloze. Voditeljica studije Mei Peng ustvrdila je ‘fascinaciju koliko konzumacija šećera utječe na ponašanje čovjeka’ i poentirala da je posebni problem to što je riječ o dnevnoj rutini.

Razina pozornosti i mogućnost razmišljanja rapidno pada konzumacijom glukoze, pa prosječna osoba sa svojih dvanaest dnevnih žlica šećera zapravo narušava svoje prirodne sposobnosti i postaje labilnija, te potentnija za manipulaciju. Kada se poveže s ranijim studijama koje su dokazale starenje mozga, i demenciju, probleme s pamćenjem i nošenjem s podražajima, te iznimnu adiktivnost – šećer je ‘de facto’ najopasnija legalna droga, promovirana na svakom koraku i nasilno gurana u proizvode.

Preneseno sa: nexus-svjetlos.com