Jednostavna Istina

Piše: dr. Laura di Giorgio

Nije važno zanima li vas duhovni rast ili znanost, sve te stvari temelje se i proizlaze iz jednog načela – načela Jednosti, i na jednom zakonu – zakonu Jednoga

 

Na ovu temu osjetila sam se ponukanom pisati jer ću tako odgovoriti na mnoštvo pitanja koja su mi stigla elektroničkom poštom, pitanja o tome kako i zašto sa svojim umom možete činiti kojekakve stvari, kako i zašto možete riješiti neke zagonetke probleme i drugo. Većinu odgovora dobit ćete ne samo čitajući ovaj članak nego i izvodeći vlastite eksperimente s podacima koje ovdje iznosim, budući da je osobno iskustvo najbolji način da shvatite određene ideje.

Nije važno želite li pritom samo doznati ponešto o primjeni hipnoze, zanima li vas duhovni rast ili znanost. Ovdje vam nudim tek djelić, vrh ledenog brijega, jer se na tome temelji sve, sve u vašem umu, tijelu, životnom iskustvu i cijelom univerzumu. Dapače, svako iskustvo iz svog svakodnevnog života možete iskoristiti kako bi to načelo što bolje osvijestili i približili svjesnom doživljavanju života. Poslije toga preostaje vam da ga živite i svjesno izražavate u svakodnevnom životu.

Preuzeto iz časopisa SVJETLOST koji možete kupiti na svim kioscima

časopis SVJETLOST možete kupiti na svim kioscima
časopis SVJETLOST možete kupiti na svim kioscima

Jedan život koji sve prožima

Postoji samo jedna beskrajna inteligentna živa energija koja prožima sve u kozmosu, vidljivo i nevidljivo, poznato i nepoznato. A ljepilo koje sve to drži na okupu je ljubav. Zato se kaže da je ljubav jedini zakon, da iz njega proizlaze svi drugi zakoni pa ćete tako univerzalnom ljubavlju ispuniti i sve ostale zakone.

Za sada, dok sjedite i čitate ovaj tekst, na trenutak zamislite kako se protežete onkraj granica vlastitog tijela i obuhvaćate cijeli univerzum. On je beskonačan, ali ne dajte se obeshrabriti: poslužite se maštom i zamislite kako se protežete univerzumom, onoliko daleko koliko vam to mašta dopušta, obuhvaćate vrijeme i prostor, sve vidljivo i nevidljivo. Zamislite da je cjelokupni kozmos tek jedna stanica vašeg tijela. I recite u sebi: JA SAM TO ŠTO JESAM – JA SAM SVE TO.

Učinite li to doista cijelim srcem mogli biste primijetiti da vam se disanje mijenja, da više ne dišete samo fizičkim tijelom već vam se čini da dišete cijelim univerzumom, da ste sam životni dah tog univerzuma, JEDAN ŽIVOT koji sve prožima. Ponavljanjem te vježbe u tijelu ćete uspostaviti nove neurološke veze. Postići ćete i puno više, no na vama je da otkrijete što.

Ako do sada niste prakticirali nešto slično dijelu vašeg uma sve to činit će se proizvod bujne mašte, ne kakav mentalni trip, no budete li to i dalje činili uočit ćete stvarne promjene u svom fizičkom tijelu, osjećati ćete se lakši. Vaše će se tijelo možda i spontano izliječiti jer ćete životnoj energiji dopustiti da kroz njega slobodno protječe. Možda ćete se početi i pomlađivati, oslobodit ćete put novim vještinama za koje do tada niste ni sanjali da ih posjedujete. Više nećete osjećati strah (znate li da ste vi sve, koga i čega se možete bojati?) i zavoljet ćete sve što čini vaš svijet znajući da ste to sve vi, da je to sve jedna dragocjena stanica vašega tijela, jedan aspekt vašega ja.

Rekoh da će se dijelu vašeg uma sve to činiti kao proizvod bujne mašte. Postoji naime, dijo vas koji znade i pamti, čak i kada toga niste svjesni, da ste sposobni osjetiti istinu, bilo da je svjesno priznajete ili je u nedostatku svojeg nerazumijevanja nastojite negirati. Ako vam ovo o čemu pišem nije dovoljno od vlastitog JA, možete zatražiti nekakav znak, nekakav dokaz, i dobit ćete ga u obliku koji vam najviše odgovara, pod uvjetom da ste ga, dakako uistinu željeli dobiti.

 

Dio znanstvenika reći će vam da je od cjelokupne ljudske DNK aktivna tek trećina te da su ustanovili da ljudske misli i emocije utječu na DNK i pokreću njezine ne aktivirane dijelove. To znači da raspolažete s više informacija i da možete raditi više stvari. Postoji mnoštvo tehnika i umjetnih uređaja za razvoj individualnih potencijala i aktivacija DNK, ali ono što je ključno, ono što vas doista može pogurati naprijed vaša je svijest o međusobnoj isprepletenosti cjelokupnog života i razvoj vaše sposobnosti da bezuvjetno volite.

Vaša sposobnost da volite ovisit će o percepciji. Promotrite li nekoga ili nešto i percipirate ga, njega ili nju, kao nešto što nema veze s vama, počnete li razmišljati o tome po čemu se od vas razlikuju ili o tome da rade stvari koje vam se baš i ne sviđaju, bit će vam teže. Počnete li gledati dalje od vanjštine, počnete li se fokusirati na zajednički nazivnik svih stvari, usredotočite li se na jednu energiju, na jedan život koji struji apsolutno svime, a time i onime što vam djeluje stvarno i nestvarno s vama doživite kao dio sebe, bit će vam mnogo lakše.

Na taj način možete razriješiti svaki unutarnji konflikt, ali i svaki konflikt kojemu ste možda izloženi u vanjskom svijetu: naša tijela posjeduju različite stanice i organe, namijenjene različitim funkcijama. Njihova ih različitost ne čini ni boljima ni lošijima, a svi skupa rade na tome da nam tijelo funkcionira kao skladna cjelina. Isto vrijedi i za sve drugo na svijetu.

 

Sadašnji trenutak je trenutak moći

Činjenica o postojanju Jedne beskonačne sveprožimajuće inteligencije često se izražava u terminima JEDNOGA UMA, u izjavama kako taj jedan um obuhvaća sve što postoji, a taj jedan um, je vaš um. I upravo vam je zato dostupno cjelokupno znanje, prošlo, sadašnje i buduće. Štoviše, postoji samo jedno vrijeme, SADA, kojeg nazivaju i vječnošću, bezvremenošću ili simultanim vremenom. I kakav god bio vaš doživljaj, možete ga iskusiti samo u sadašnjem trenutku, a sadašnji trenutak je trenutak moći. Možda i razmišljate u terminima prošlosti i budućnosti, no svaki vaš emocionalni doživljaj uvijek se događa u sadašnjem trenutku. Kada počnete prekopavati po događajima iz prošlosti ili mozgati o događajima u eventualnoj budućnosti vi ih zapravo prenosite u svoje sadašnje iskustvo. A sve što vam prolazi mislima i emocijama u sadašnjem trenutku izaziva biološko-kemijske promjene u vašem tijelu. To utječe i na vaše vibracije, na elektromagnetsko polje koje vas okružuje i na vaš doživljaj života.

To utječe na mnoštvo stvari u vašem životu, u vašem okolišu i u cijelom univerzumu kojeg možete ali i ne morate biti posve svjesni. Zanima li vas vjerni opis ovog procesa možete nabaviti knjigu iz neuroznanosti i neurobiologije, možete kupiti ili unajmiti film “Koji k…… uopće znamo?” A možete se i jednostavno i opustiti, samom sebi dopustiti da osjetite ljubav, zamisliti sebe zaljubljene u svaku točkicu univerzuma, usmjeriti svoju ljubav u svaki kutak univerzuma, raditi to pola sata dnevno i bilježiti promjene u svom tijelu.

Isto možete postići i tako da pomislite na nešto što volite, a onda to nešto, prizor, zvuk ili što već iskoristite kao simbol i projicirajte na sve drugo što vam prođe kroz glavu. Shvatite to kao da u svemu vidite lice voljene osobe. Nemate li nikakvih sjećanja na ljubav mislite na nešto što u vama budi osjećaj zahvalnosti ili na nešto zbog čega se osjećate dobro, sretno ili radosno, sve dok ne osjetite da vam srce otvara, da treperi od energije. A onda tu energiju usmjerite ka vanjskom svijetu. Zamislite kako tu ljubav šaljete u vanjski svijet, ne samo srcem nego i svakom stanicom i atomom svog tijela. Time ćete ga, usput rečeno, i iscijeliti i pomladiti.

Preuzeto iz časopisa SVJETLOST

 

Comments are closed.