Mooji – Budi mir a ne čuvar mira

Mooji 3

Kad jednom spoznate da sve dolazi iznutra, da svijet u kojem živite nitko drugi nije projicirao na vas doli vi sami, vaš strah će nestati. Sve dok ne postignete takvu spoznaju, poistovjećivati ćete se sa vanjskim stvarima kao što su tijelo, um, društvo, nacija, čovječanstvo ili čak Bog i Apsolut. Ali to su sve različiti načini da pobjegnete od straha. Jedino kada u potpunosti prihvatite odgovornost za svoj mali svijet u kojem živite i počnete promatrati proces njegovog stvaranja, održavanja i razaranja, moći ćete se osloboditi svog zamišljenog ropstva.

Da bi uništio lažno, moraš dovesti u pitanje svoja najčvršća uvjerenja.

Postati ćeš Slobodan tek onda kada shvatiš da sam uzrokuješ svoje ropstvo i kada prestaneš kovati lance koji te vežu.

Živio sam na rubu ludila, sa željom da znam razloge, kucajući na vrata, vrata se otvaraju. Kucao sam iznutra!

 

Za prikaz titlova kliknite na “cc”

.

 

Ovdje je prazna soba, uđi u potpunosti unutra. Ovdje nema priče. Ovdje nema prošlosti ili budućnosti. Nema rodbine. Nema imena, forme, vremena. Nemojte biti u vašoj glavi sada. Slušajte iz drugoga mjesta, svetog mjesta duboko unutar vašega bića. Sve stvari o kojima ste nekad razgovarali su sada izvana. Ovo je soba bez zidova, nema vrata. Ništa živi ovdje. To nije mrtav prostor. To je vaše istinsko mjesto i Biće.

Um će pokušati reći nešto poput: Ne možeš ostati ovdje, ili, ovdje nema ništa za tebe, ali ovaj glas je isto pojava, a vi niste. Stoga, ne dirajte ništa. Obratite pozornost samo na čisto sebstvo, na osobni osjećaj sebstva. Osobnost je samo odjeća koju nosi Jastvo, za vrijeme trajanja života.

Tijelo je također samo odjeća koju trenutno koristite. Rijetka su ljudska bića koja dolaze na ovo mjesto koje se ne može podijeliti, koje ne može umrijeti, gdje je priroda sreća, gdje ne postoji početak i kraj. To je najviša čistoća-besprijekorna. Odavde se ego i svijet pojavljuju kao prolazne slike, ali stvarnost se ne pojavljuje. Ona prožima sve, no ipak ništa ne prožima nju.

Ostavi sve.

Budi ovdje.

Comments are closed.