Vračanje bloga na početne postavke – DUHOVNOST

Svjesnost budenje
 

Naš cilj ne smije biti tek postići nešto više slobode unutar zatvora u kojem živimo, jer to nas ne čini slobodnima, već se osloboditi okova društva, svijeta, uma i ega.

Najveća zamka EGA jest ta što nas je nekako uspio uvjeriti da je on mi, osoba, Osoba je misaoni konstrukt, program sa kojim smo se poistovjetili, iluzija za koju vjerujemo da jesmo, a koja nas drži u ropstvu iz života u život. Vrijeme je da se oslobodimo.

Direktan put, a ne lutanje od vjerovanja do uvjerenja do straha i patnje. Direktan put znači da ćemo objavljivati učenja, ako možemo tako reći, koja nam donosi po meni jedan od najvećih autoriteta današnjice na tom polju, jedini čovjek kojega smatram uistinu BUDNIM, da govorim o Moojiju.

Evo jedno pitanje. Kako doći tamo gdje već jesi?

Možda pitanje zvuči glupo, ali gledano sa duhovne razine svatko na ovom planetu svjesno ili nesvjesno upravo to pokušava.

Onda, kako doći tamo gdje već jesmo? Da li će nas traganje dovesti do, ili udaljiti od cilja? Ako već jesmo na cilju onda je očito da ne možemo stići tamo već samo trebamo spoznti da jesmo, na cilju smo.

Budinim jezikom ili jezikom Krista, mi već Jesmo, samo trebamo spoznati tu istinu, i sva patnja će nestati.

Svi ratovi, sav strah, sva bol i patnja će nestati iz razloga što su one samo posljedica našeg neznanja, iluzije o nama samima, iluzije o tome tko smo.

Gospodar ovog svijeta je iluzija iliti velika maja, ego um, i sve dok vjerujemo da smo onaj koji nismo patnja će na ovaj ili onaj način biti dio ljudske stvarnosti. Stoga, ako želimo mir i radost u svijetu trebamo se okrenuti samima sebi, pogledati u sebe i otkriti‐spoznati tko smo. Borbe i ratovi sa velikom iluziji u tome nam neće pomoći, već suprotno, ojačati će iluziju.

Stoga se vraćamo na početne postavke, a to je spoznaja tko smo, tko je ja, tko sam JA. Dosta je sa češljanjem zrcala.

Ako govorimo o ratu onda govorimo o duhovnom “ratu”, a duhovni rat se ne može dobiti na fizičkoj razini, na razini velike maje – iluzije, već na duhovnoj razini, suočavanjem sa samim sobom, vlastitim demonima, ego-umom i shvaćanjem da Jesmo. Ja jesam, i zato što ja jesam sve ostalo jest.

Ne biste vjerovali ali postoji film, i to Hollywoodski film koji za one koji imaju dublji uvid, u kojem je sve ovo jako lijepo prikazano, Film se zove “Revolver”

Primjerice, mafijaš Sam Gold kojeg u filmu nitko nikada nije vidio, ali on vidi sve i vodi cijelu igru, ustvari predstavlja ego-um, kojim je čovječanstvo zavedeno.

Isti um, ista energija upravlja svakim neprobuđenim čovjekom, svaki neprobuđeni čovjek je marioneta te sile. Vrijeme je da se probudimo!
 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.