Gotovo 4 milijuna potpuno cijepljenih Austrijanaca uskoro će se smatrati necijepljenima

 

Gotovo 4 milijuna potpuno cijepljenih Austrijanaca uskoro će biti proglašeno necijepljenima jer su vlasti smanjile valjanost covid potvrde u toj zemlji na samo šest mjeseci .

Dakle, ako odbiju treću, booster dozu, cijepljene sa dvije doze smatrati će se antivakserima i biti će im oduzete “privilegije” koje dolaze sa ubodom, a koje su do nedavno bile neupitno pravo svakog čovjeka.

Naime, vlada, koja je pod vlašću neizabranog kancelara Karla Nehammera, objavila je plan kako natjerati ljude da prime dodatne doze cjepiva, a plan je jednostavan, učiniti covid potvrde nakon šest mjeseci nevažećima.

U Austriji je dopušten ulazak u trgovine, restorane i hotele te u sportske dvorane samo osobama koje su cijepljene ili su se oporavile od virusa u posljednjih šest mjeseci. 

Nehammer, koji ispunjava definiciju “biti cijepljen”, a koji je primio i dopunsku booster dozu, nedavno je i sam bio pozitivan na virus, što govori dovoljno o učinkovitosti cjepiva.

No, ono što je najgore, nova pravila dolaze nakon što je Austrijancima rečeno da, ako se cijepe sa dvije doze, virus više neće biti problem u njihovoj zemlji. Vlada je inzistirala na tome da će se život vratiti u normalu ako svi odrade svoj dio posla, odnosno, cijepe se, međutim, unatoč procijepljenosti od 74% populacije i uvođenju covid potvrda te lockdowna za necijepljene, Austrija broji gotovo 12 tisuća zaraženih dnevno.

Da star bude još luđa, austrijske vlasti prisiljavaju građane na cijepljenje u vrijeme kada je u potpunosti jasno kako cjepiva nemaju nikakav učinak kada je u pitanju novi soj koronavirusa, a koji postaje dominantni.

I naravno, ludost tu ne staje.

Unatoč gore spomenutim činjenicama Italija je u potpunosti neučinkovito cjepivo protiv novog soja učinila obveznim za oko 28 milijuna građana starijih od 50 godina. Učitelji i zdravstveni radnici u toj zemlji već su podvrgnuti obveznom cijepljenju, dok svi ostali zaposlenici moraju biti cijepljeni ili posjedovati negativan test kako bi ušli na svoje radno mjesto. Covid potvrde također su potrebne za korištenje javnog prijevoza i pristup teretanama, restoranima i hotelima.

Grčka, pak, planira učiniti cjepiva obaveznim za osobe starije od 60 godina. One koji se ne povinu kaznit će se mjesečnom kaznom od 100 eura. Necijepljenim osobama također je zabranjen ulazak u tamošnje zatvorene prostore, poput restorana, teretana, kina i muzeja.

Sve je veći strah da je samo pitanje vremena kada će se necijepljene ljude pokušati u potpunosti isključiti iz društva , pa čak i one koji su cijepljeni, a ne žele primiti treću ili kao u Izraelu, četvrtu dozu “cjepiva”, iako, ponovno napominjemo, izvješća i dostupni podaci jasno govore kako cjepiva ne pružaju apsolutno nikakvu zaštitu kada je novi soj u pitanju. A i postavlja se pitanje, zašto uopće cijepiti ljude protiv novog soja kada na primjeru Južne Afrike, Danske, UK i Crne Gore, a sada i Hrvatske možemo jasno vidjeti kako veli broj zaraženih ne znači i veliki broj hospitaliziranih i umrlih, jer, kao što je na svom Facebook profilu napisao znanstvenik Lauc, “COVID-19 je s omikronom postao samo jedna od viroza”. Odnosno, unatoč rastu broja zaraženih, broj hospitaliziranih i umrlih je u padu.


VEZANI POSTOVI:


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.