Njemačke tajne službe prate protivnike mjera dok London predlaže grupi G7 mehanizam za brzo suzbijanje dezinformacija. Što može poći po zlu?

 

Vračamo li se pod krinkom borbe protiv dezinformacija u mračno doba komunizma i fašizma, udbe i gestapa?

Osnovna ljudska prava i slobode suspendirane su i uskraćene u demokratskim državama već godinu dana, naivno bi bilo misliti i vjerovati da će sve stati na tome, jer svaki novi dan kao i sama povijest nam dokazuje da neće.

Njemačka obavještajna služba je stavila pod nadzor članove anti-lockdown pokreta zbog sumnje, pazite sad ovo, da pokušavaju “delegitimizirati državu”, prenosi jutranji list

Pokret koji im je najviše sumnjiv zove se “Querdenker” (oni koji razmišljaju izvan zadanih okvira). Pojedini članovi tog pokreta povezani su s krajnjom desnicom, odbijaju priznati autoritet SR Njemačke i njezinih institucija, odbijaju plaćati poreze i šire antisemitske ideje, tvrdi se.

Iako se mnoge osobe koje dolaze na anti-lockdown prosvjede koje organizira pokret “Querdenker” ne smatra ekstremistima, pojedinci koji su se uključili u tu scenu su teoretičari zavjera, podržavaju krajnju desnicu i šire razne ideje protiv cijepljenja.

U isto vrijeme Ujedinjeno Kraljevstvo željelo bi da članice G7 uspostave mehanizam brzog suzbijanja “propagande” i dezinformacija, posebno iz Rusije, izjavio je britanski ministar vanjskih poslova Dominic Raab., a prenosi Slobodna dalmacija

O tom će se prijedlogu razgovarati na sastanku ministara vanjskih poslova G7 koji se od ponedjeljka do srijede održava u Londonu.

“Želimo da se članice G7 slože u pogledu mehanizma brzog pobijanja dezinformacija, kako bismo, kada ustanovimo da se objavljuju laži, propaganda ili lažne vijesti, mogli objaviti demanti i iznijeti istinu, koju će čuti stanovnici ove zemlje, ali i građani Rusije ili Kine i cijelog svijeta “, rekao je novinarima šef britanske diplomacije.

Ne podsjeća li vas ovo na komunstičke i fašističke taktike zastrašivanja i ušutkavanja neistomišljenika, odnosno kritičara režima, vlasti ili u ovom slučaju stožera, onih koji ljudima pokuša ukazati na zastrašujuće istine i činjenice o sustavu i vlasti?

Gestapo je bila primjerice Državna tajna policija koja je u razdoblju od nastanka Trećeg Reicha pa sve do kraja Drugog svjetskog rata djelovala kako na području samog Reicha, tako i tijekom rata u svim okupiranim zemljama. To je bila politička policija podređena Ministarstvu unutrašnjih poslova Reicha s vrlo širokim ovlastima i zato se razvila u zloglasni instrument državne vlasti. Bila je iznad zakona. Poznata je po crnim i zelenim odorama. Počinila je velike ratne i druge zločine tijekom rata.

Ali, sve sličnosti su slučajne i, nema razloga za brigu, jer vlast, pokazala je povijest, nikad ne bi činila ništa na štetu svog naroda.

Još smo u samom početku “rata” protiv takozvanih lažnih vijesti, kojih naravno ima, a glavni izvor su im vlast i mainstream mediji, upozoravali kako je borba protiv lažnih vijesti ustvari borba protiv mišljenja i izražavanja istog.

Jer ovaj bolestan sustav uporno pokušava nametnuti sljedeću tezu; ako ne razmišljate i govorite onako kako vam mi kažemo da razmišljate i govorite, onda lažete, a ako lažete, onda nemate pravo govoriti, ali ako ipak govorite, mi vas imamo pravo cenzurirati, progoniti…

Demokracija? Sloboda?


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.