Sjeti se … 8. dio

Vi se ne možete probuditi, jer vi probuđeni jeste, uvijek, ali to razumijevanje mora doći i do uma, da postanete svjesni svoje bezvremenosti, jer život je iskustvo, ne samo ekspresija.

Ne podsjećajte ljude na bol, patnju, iluzije sa kojima su se poistovjetili, već ih podsjetite na slobodu, ljubav koja JESU.

Ne moraš steći slobodu, već moraš izgubiti vezanost, jer sloboda je ono što već jesi.

 

Ništa što možemo percipirati u obliku misli, emocija, senzacija, bilo koji objekt, iz bilo kojeg dijela vremena, ni jedan nije trajan, ni jedan ne pripada tebi. To je jednostavno kretanje u svjesnosti, ekspresija svjesnosti, a ti si svjedok svega toga. Ako vežeš sebe za bilo koji od tih pokretnih dijelova, dovest ćeš se u polje fragmentacije. Svrha promatranja je da razlikuje, da što god da izvire, prolazno je.

 

Sve se događa spontano, cijeli život je spontan, samo BUDI, dozvoli da bude što jest, nemoj pokušati popravljati, ti nemaš ništa za raditi! Um će reći: Ne, ne, ali ja želim posao, ne mogu provoditi život ne radeći ništa! Nije tako! Aktivnosti će se nastaviti, aktivnosti nisu u sukobu sa istinom, one će se nastaviti, ali ideja da smo mi činioci aktivnosti, stvara puno problema. “Činioc” aktivnosti i “mislioc” misli uzrokuju sve probleme u svijetu, taj identitet, i on je lažan, nije istinit. Ljudsko biće je samo po sebi efekt u Svjesnosti, nije operator ili kontrolor Svjesnosti. Ako pojedinac shvati ovo, veliko olakšanje, rasterećenje stupa na snagu.

 

Ovo je smrtno tijelo, ali besmrtno Biće kreče se u njemu.

 

Sve misli su same po sebi jednako beznačajne, ali vaše vjerovanje u njih, ih energizira, daje im život. Kada vam se misao čini jako snažnom, to je samo zato što vi vjerujete u nju.

 

Kada nam misli postanu nebitne, kada ih prestanemo hraniti vjerom u njih, Sebstvo se otkriva u potpunosti.

 

Osoba je misaoni konstrukt. Tko je spreman odbaciti osobu? Najdragocjeniju misao. Ako se vi, Biće, držite za osobni osjećaj sebe, um ima nekoga koga može ucjenjivati, koga može braniti, jer kroz osobu u vama se rađa, raste strah: netko bi me mogao povrijediti …

 

Misli se pojavljuju u Biću, ali Biće je netaknuto mislima.

 

Ako postoji misao poput: ove misli su bitne, ili, nijedna misao se ne bi trebala pojaviti, onda će ta misao uzrokovati probleme. Pustite neka dođe bilo koja misao, osjećaj, emocija, budi poput prostora, svaka aktivnost se događa u tebi, ali ništa od toga nisi ti, to su samo pojave koje se pojavljuju, uživaj u njima. Ti si Sebstvo, vječno, stvarno, to je ono što jesmo.

 

Mi nismo um, mi smo postojanje u čijoj prisutnosti se sjećanja, zaboravljanja, misli, emocije, … pojavljuju.

 

Mi smo prije sjećanja, imena, misli, emocija, …

 

Mi smo slobodno čisto savršeno Biće, samo što nismo toga svjesni.

 

Dokle god postoji identitet, dokle se god poistovjećujete sa nečim: ja sam ovo tijelo, ja sam doktor, katolik, ružan, lijep, bogat, siromašan, … postojat će i problemi, patnja.

 

Gdje god da lažni “Ja” ode, što god da dodirne, neka bol će biti prisutna, i “Ja” ne prepoznaje da bol dolazi iz njega samoga.

 

Što god vam treba, već imate.

 

Znaj, znanje je došlo nakon tebe, jer znanje ne može postojati samo za sebe, ti si taj koji zna znanje.

 

Onaj tko traži Boga, nalazi sebe, onaj tko traži sebe, nalazi Boga.

 

Ako je Bog beskonačan, tada Bog zasigurno mora biti i u tebi, ne može biti beskonačan svugdje osim u tebi.

 

Vi niste došli ni otišli nigdje. Vi ste ovdje, ne “ovdje” kao ovdje i tamo, samo ovdje. To je ovdje ali nije stiglo niotkud, nije došlo, stoga ne može niti otići. Kada otkrijete ovu istinu, svi problemi, nevolje, strahovi dolaze kraju.

 

Sada i ovdje.

Jedino ti JESI, ali si želio imati iskustvo nečeg drugog, tako da si manifestirao cijeli svemir u cilju igre, da bi imao okus “drugosti”, što je nemoguće ali postaje moguće, jer si ti uzrok svega što se dešava. Moraš imati “drugost” da bi se igrao, da bi osjetio okus iskustva. Morao si kreirati igru dualnosti.

 

Jedno ne može nikada biti dva, može samo sanjati dvojstvo.

Ono što misliš da ćeš izgubiti ako izgubiš “sebe”, naći ćeš da si sve to ti kao Sebstvo.

 

Buđenje je smrt, ali smrt ego-uma, identiteta, navezanosti. T nećeš umrijeti, samo ono što nisi ti, umire.

 

Uživaj u snu dok si budan.