Indoktrinacijska kampanja za ulazak u umiruću federaciju

Eurozona umire. A eurozona je sama bît Europske unije. Unatoč tome, udružena hrvatska unionistička oligarhijska vrhuška koja ionako nema nikakvu drugu politiku osim utrpavanja Hrvatske u Europsku uniju počela je s provedbom žestoke indoktrinacijske kampanje usmjerene prema unioskeptično orijentiranim hrvatskim građanima. Emitirat će čak tisuću spotova kojima će nam pokušati isprati mozgove. Hoće li uspjeti?

Bivši britanski tajnik za vanjske poslove Jack Straw u donjem domu britanskog parlamenta ustvrdio je da se euro suočava sa „sporim umiranjem“ i zapitao se ne bi li bilo bolje kad bi umro brzo. Ocijenivši da „eurozona ne može potrajati“ u svojoj sadašnjoj formi pozvao je britansku vladu da se pripremi za taj financijski kolaps koji se nazire. „Ono što bi vlada morala napraviti umjesto da se skriva iza uvijenog govora i prevrtljivih riječi (…) je spoznati da ova eurozona ne može potrajati. Budući da će se euro u svojoj postojećoj formi urušiti, nije li bolje da se to dogodi brzo nego da smrt bude spora?“ – pitao je Straw.

Reuters javlja da je analitičar Moritz Kraemer iz Standard & Poor’a (S&P) izjavio da pokušaj ‘dobrovoljnog restrukturiranja duga’, kako ga trenutačno zamišljaju članice eurozone, financijska tržišta shvaćaju kao bankrot. „Prošla iskustva su pokazala da restrukturiranje duga zemlje čija je kreditna vrijednost ocijenjena sa CCC, kao što je to slučaj s Grčkom, nije dobrovoljno i da investitori moraju podnijeti gubitke.“

Ukoliko se postigne dogovor, Europa i MMF će Grcima osigurati plaće i mirovine do druge polovice 2014. godine. Analitičari S&P-a procjenjuju da će privatni kreditori kroz to razdoblje ‘dobrovoljno’ izgubiti oko 30 milijardi eura. Sjajno.

Grčka je dužna 300 milijardi eura, a mi 45. Po vjerojatnosti bankrota Grčka je prva, a Hrvatska je na nesretnom 13. mjestu među 57 zemalja svijeta. Navode to analitičari ST Investa koji objašnjavaju da je rangiranje napravljeno temeljem CDS-ova (credit default swapovi), cijena osiguranja državnih obveznica što izražavaju vjerojatnost da se obveznice neće moći uredno naplatiti. Hrvatski javni dug s jamstvima iznosi 60 posto BDP-a, grčki iznosi 150 posto, dakle daleko smo od Grčke, ali situacija nije nipošto sjajna.

Unija se pokazala prilično nesposobnom u rješavanju grčkog pitanja, a ona rješenja koja Unija nudi (stezanje remena, štednja, smanjenje plaća i slične ljepote) grčki narod nikako ne prihvaća.

Indoktrinacijska kampanja ne haje za europske probleme

Kako će Unija riješiti pitanje Grčke, i općenito pitanje kolapsa eurozone, o kojemu se, kako vidimo, govori i u britanskom parlamentu, hrvatskim indoktrinacijskim subjektima koji su u funkciji utrpavanja Hrvatske u tu ljuljajuću federalnu konstrukciju nije pretjerano važno pitanje

Provodeći žestoku proeuropsku indoktrinacijsku kampanju udružena domaća oligarhija pripremila je čak tisuću spotova o ljepotama i prednostima Europske unije. I niti jedan o njenim teškim manama. Tu nema nikakvih odgovora na važna i bitna pitanja, poput onog hoće li građani u određenim rubnim članicama Unije (među kojima bismo se i mi našli utrpaju li nas u EU) uskoro pasti travu.

Indoktrinacijska kampanja svodi se na trivijalna pitanja poput: Hoće li EU zabraniti kolinje? Hoće li zabraniti sir i mlijeko? Hoće li ulaskom u EU stranci pokupovati sve nekretnine u Hrvatskoj? Na ta i tome slična pitanja hrvatski građani odnedavno uljepšane odgovore mogu pronaći u kratkim TV spotovima. Oni ne služe za to da bi građanima olakšali izbor na skorašnjem referendumu, nego kako bi na referendumu mogli donijeti odluku u korist ulaska Hrvatske u EU.

Ti spotovi, dakle nisu objektivni ni popunjeni informacijama. Oni su jednostrani i isključivo usmjereni na to kako bi građani na referendumu kao odgovor na referendumsko pitanje zaokružili „za“. I to je to. Prema tome, ti spotovi nisu informativni, oni su indoktrinativni.

 

Kolaboracionisti nas zasipaju poluistinama

Kada je riječ o informacijama koje se građanima nude, onda posebno moramo naglasiti da tu nije riječ o valjanim, nego o probranim informacijama.

Eurokolaboracionističko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija započelo je novu fazu indoktrinacijske kampanje o ulasku Hrvatske u EU. Na tri televizije s nacionalnim koncesijama u sljedećih mjesec i pol dana tisuću puta će se emitirati spotovi koji odgovaraju na najčešća pitanja i nedoumice građana o EU. To su ona pitanja koja su oni odabrali i rekli da građane jako zanimaju.

Sadržaj spotova temelji se na 50-ak pitanja i stereotipa koja su se, kako kažu, „iskristalizirala“ u istraživanju i anketama koje je proveo MVPEI – riječ je o pitanjima koja su godinama stizala na njihov infotelefon o Europskoj uniji. Kako su se ta pitanja „iskristalizirala“? Pa jednostavno, iskristaliziralo ih je Ministarstvo.

Bilo bi, međutim, zanimljivo vidjeti što bi građani uopće rekli da su imali pojma o nekim stvarima o kojima im unionistička oligarhija nije rekla ni slova. Nije problem samo u odgovorima, problem su i pitanja!

Koja to pitanja oligarhija uopće ne dotiče? Točnije, koje to činjenice i pitanja oligarhija namjerno skriva od svojih građana, kako ne bi masovno popljuvali i njih i njihovu Europsku uniju?

Sva „rasprava“ o EU dosad se (u doslovce svim srednjostrujaškim medijima i šire) svodila na hvalospjeve, ode, budnice i davorije usmjerene veličanju „povijesnog cilja“ hrvatske oligarhije (ne i građanki i građana Republike Hrvatske) u pogledu ulaska u Europsku uniju.

Radovali bismo se kad bi javnost konačno, u sklopu kvalitetne rasprave, bila informirana namjesto indoktrinirana. No, da bi se to postiglo, moralo bi se, primjerice, govoriti o:

zakonodavnom postupku Unije u kojem parlament ne donosi zakone (!!) iz čega slijedi apsolutno neoboriv zaključak da ustavno-pravno gledano Europska unija naprosto nije niti može biti parlamentarna demokracija. Nitko nikad u Hrvatskoj nije javnosti objasnio temelje europskog prava koje donosimo na našoj stranici EU Danas.

UK korekciji, koju plaćaju zbog dogovorenog smanjenog doprinosa Ujedinjenog Kraljevstva sve zemlje članice. Slovenija će u proračun EU ove godine uplatiti 14,3 milijuna eura za Ujedinjeno Kraljevstvo – znamo li koliko će milijuna eura plaćati Hrvatska uđe li kojom nesrećom u Uniju?

više nego zanimljivoj biografiji prvog predsjednika Europske komisije W. Hallsteina, povezanog s nacizmom (vidjeti našu stranicu EU Povijest) I biografije ostalih „otaca Europe“ više su nego zanimljive!

postupku izbora predsjednika Europskog vijeća (kojeg – nepojmljivo – ne bira narod niti ikome služe na raspolaganju bilo kakvi instrumenti kako bi ga smijenili u slučaju da ne obavlja svoj posao kako treba, što je upravo besramno).

činjenici da eurozastupnici ne zastupaju zemlje iz koje potječu nego nadnacionalne europske stranke kojima pripadaju (ova konstatacija bez srama navodi se čak u sveučilišnom udžbeniku Osnove prava Europske unije, autora T. Ćapete i S. Rodina).

činjenici da će građani EU radosno izdvojiti 5,25 milijuna eura samo za službene automobile prebogatih dužnosnika EU, sudjelovati u financiranju spašavanja Grčke i općenito sudjelovati u podmirivanju općeg troška goleme unijske birokracije (samo Komisija ima preko 30.000 djelatnika!) u ukupnom godišnjem iznosu od 1.147.885.101.616 eura! Misli li itko da nam federacija koja stvara trošak od preko trilijun eura može donijeti išta dobra?

Činjenici da će pune poticaje u poljoprivredi poljoprivrednici ostvariti tek za 7-10 godina. Je li ih itko o tome obavijestio? Je li im itko rekao da bogatije i starije članice dobivaju veće poticaje? Ako je godišnji poticaj po hektaru u Letoniji 83 €, a u Belgiji 447 €, kako bi uopće letonski seljak mogao biti konkuretan belgijskom? Je li se ikada govorilo o tome kako će se hrvatski seljak snaći u zajedničkoj poljoprivrednoj politici EU (tzv. CAP). Je li se ikada istražilo hoće li dobivati poticaje slične belgijskima ili možda ipak prije one sličnije letonskima?

A to je samo nekoliko primjera. Ima ih još puno, puno… Problem je u tome što su građanima nepoznate mnoge činjenice o Europskoj uniji, a kad su im nepoznate činjenice, onda teško mogu postaviti prava pitanja, zar ne?

 

Slobodno napravite pokus, pa nazovite besplatni Vladin info telefon „Sve što vas zanima o EU“, broj 0800 622 622. Pa vidite hoće li Lea, Lili, Tea, Ela i ostale poluinformirane operaterke koje ondje rade (i imaju nadimke kao na nekakvom chatu) znati odgovoriti na gornja pitanja. Pitajte ih i je li istina da će se Hrvati moći zapošljavati u EU tek nakon sedam godina od pristupanja i je li točno da će nas članstvo u EU za 2012. koštati 647,5 milijuna eura, a možete ih i zamoliti da vas obavijeste gdje možete dobiti tzv. Lisabonski ugovor (ustavni akt EU) na hrvatskom. Uživajte u njihovim odgovorima.

 

Fingiranje „javnih rasprava“

Udružena oligarhija, vidjevši da će građani primijetiti da o Europskoj uniji nema nikakve prave javne rasprave, odlučila je uključiti svoje dodatne kolaboracionističke snage kako bi popunile te rupe. Tako je eurokolaboracionistička udruga „Gong“ ničim izazvana odlučila provesti nekakve debate s „euroskepticima“.

Ali, prije no što udruga „Gong“ preuzme ikakvu inicijativu u pogledu poštene debate o Europskoj uniji, ostaje im objasniti neke sitnice u pogledu činjenice da ih upravo ta Europska unija financira! Naime, prema podacima M. Bošnjaka, autora knjige „EU – ne hvala!“, Unija svesrdno dijeli velike novce (u nekim slučajevima do čak 100.000 €) nevladinim udrugama Gong, B.a.B.e, HHO, Transparency International, Zelena akcija itd. Uz to, Unija potplaćuje udrugu „Gong“ kako bi ova za nju vršila sramotnu političku indoktrinaciju školaraca kroz projekt “Europa u razredu” (preko 2 milijuna kuna).

Sramotna eurokolaboracionistička djelatnost udruge „Gong“ vidljiva je i po tome što je tijekom 2007. i 2008. održala u 157 srednjih škola ukupno 910 “radionica” u kojima je čak 24.000 školaraca podvrgnula jednostranoj proeuropskoj indoktrinaciji i propagandi. U prigodnom kolaboracionističkom pamfletu koji su tom prigodom tiskali i dijelili učenicima, nije se dalo razabrati nijednu – pazite, nijednu – negativnu činjenicu o Europskoj uniji! I sad nam ostaje vjerovati da će pripremiti javnu raspravu o Uniji koja će biti fer i transparentna?

 

Najžešće će biti finale

Finale indoktrinacijske kampanje uslijedit će uskoro. Bit će to pravo nemilosrdno i bespoštedno ispiranje mozga. Jer, posljednja faza informativne kampanje, kampanja za referendum, počet će kad se odredi datum.

TV-spotove je radila Croatiafilm, a vrijednost im iznosi nešto manje od milijun i pol kuna. Hrvatska televizija, kao javni indoktrinacijski servis, spotove emitira besplatno, dok su se NovaTV i RTL Televizija odrekli komercijalnih cijena. To nije čudno, budući da su u stranom vlasništvu, zato se rado odriču čak i svojih profita kako bi reklamirali Europsku uniju. O medijima u Hrvatskoj (koji nisu hrvatski) možete više pročitati na našoj stranici EU-katastrofa.

Udružena oligarhija potrošit će na ispiranje mozga građana Hrvatske čak 15 milijuna kuna. Petnaest milijuna kuna našeg novca potrošit će kako bi nas uvjerili da je njihov (ne i narodni) „sveti povijesni cilj“ jako poželjan i prihvatljiv! Ipak, samo od nas samih zavisi hoćemo li im dopustiti da nas uvjere u bajke.

Izvor: europskaunija.yolasite.com

Tagged

Comments are closed.