UKOLIKO NISTE OVO JE KNJIGA KOJU JEDNOSTAVNO MORATE PROČITATI, I SVE ĆE VAM BITI JASNO “1984. – George Orwell”

george orwell totalitarizam

.
Znamo da je George Orwell bio insajder, član Fabijanskog društva, a navodno mu je otac bio mason 33. stupnja. Orwell nije bio proricatelj nego dobar poznavatelj sustava, načina manipulacije masama, kao i planova za budućnost. Stoga ‘1984.’ ne možemo otpisati kao puki roman nego je slobodno možemo čitati kao priručnik o funkcioniranju društva.  (Maja Sačer)

Tisuću devetsto osamdeset četvrta govori o životu režimskog službenika u Ministarstvu istine koji radi na lažiranju povijesnih činjenica, na svakodnevnom usklađivanju službene povijesti sa službenom politikom. Nezadovoljan poslom i životom u kojem mu Misaona policija danonoćno preko telekrana nadzire svaki pokret, svaku riječ koju je izrekao ili namjeravao izreći, on pokušava nešto poduzeti, oduprijeti se totalitarnom sustavu.

Ono što se u Orwellovo doba činilo nedokučivim, pretjeranim ili neprovedivim, većim se dijelom već ostvarilo.

Nevjerojatna, genijalna, jedinstvena i neponovljiva – nezaobilazna knjiga koja će vam otvoriti oči!

Knjigu 1984. možete posuditi u svim knjižnicama ili kupiti u knjižarama.

Linkovi na kojima možete knjigu kupiti online: LINK 1, LINK 2, LINK 3

Knjiga u PDF-u: LINK

Orwellovo posljednje upozorenje: “U svijetu neće biti drugih emocija osim – straha, bijesa i želje za potčinjavanjem. Neće biti odanosti, osim one – političkoj partiji… Ako hoćete da zamislite budućnost, zamislite čizmu koja gazi ljudsko lice – vječno.

Moralno rješenje da se izvučemo iz te opasne situacije noćne more, jednostavno je: NE DOZVOLITE DA SE DOGODI! SVE OVISI O TEBI!

.