DR. SREĆKO SLADOLJEV U BUJICI O KORONAVIRUSU: OVO JE PROIZVODNJA STRAHA (I PRISTANKA)

ssrećko sladoljev koronavirus
 

Imunolog dr. Srećko Sladoljev o trenutnim zbivanjima vezanima uz koronavirus, o brojenju oboljelih i mrtvih, o nocebo učinku: “to je “anti-medicina”, to je medicini straha i ona jednostavno pogoršava očekivanja od te bolesti, čovjek od noceba može umrjeti. Objavljeno je u znanstvenom časopisu, čovjek je umro od tumora zato što su mu rekli da ima tumor, a opet kad su ga operirali vidjeli su da nema tumor, čovjek je umro do straha. To je nocebo. Ovo je proizvodnja straha koja je kontra medicini i ja bi svima njima uzeo diplomu…”


Nocebo efekt je sposobnost negativnog vjerovanja i očekivanja da prouzroči štetu, tj. negativan efekt, u organizmu.

Dok se kod placebo efekta postižu pozitivni rezultati tretmanom koji normalno ne bi trebao imati bilo kakav efekt (npr. šećerna pilula), nocebo efektom se kod pacijenta postiže obrnuti rezultat u zdravstvenom pogledu, uslijed očekivanja najgoreg.

Ono što očekuje, nažalost, pacijent najčešće i dobije.

(a očekuje, što je nažalost u ovom slučaju programiran putem medija očekivati)

Bruce H. Lipton u svojoj knjizi “BIOLOGIJA VJEROVANJA” ovako opisuje strah i njegovo utjecaj na fiziologiju čovjeka;

U reakciji sličnoj onoj koju su pokazivale stanice l judi kada se prebace u zaštitni način neizbježno ograničavaju svoje mehanizme rasta. Ukoliko bježite od medvjeda, nije dobra zamisao trošiti energiju na rast. Kako biste preživjeli-odnosno pobjedili medvjeda skupite svu svoju energiju za odgovor BORBA ili BIJEG.

Preraspodjela energetskih zaliha da bi se zaštitni odgovor opskrbio enerfijom neizbježno rezultira PREKIDOM RASTA. Pored preusmjeravanja energije da bi se podržala tkiva i organi potrebni za zaštitni odgovor,postoji još jedan razlog zašto se rast zaustavlja.

Procesi rasta zahtjevaju otvorenu razmjenu između organizma i njegova okoliša. Na primjer,unosi se hrana a otpadni proizvodi izlučuju. Međutim zaštita zahtjeva zatvaranje organizma kako bi se organizam obranio od percipirane pretnje.

Zaustavljanje procesa rasta je iscrpljujuće i zato što rast nije proces koji samo troši energiju, nego je potreban i za proizvodnju ENERGIJE. Stoga trajno zaštitni odgovor zaustavlja proizvodnju životno-podražavajuće energije. Što duže ostanete u stanj održavanja zaštite, to više ugrožavate svoj rast. Zapravo, možete tako potpuno ugasiti sve procese rasta da fraza BITI NASMRT PREPLAŠEN može postati živa istina…

PREPORUKE VIDEA 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.