Intro

Informacije objavljene na ovom portalu potencijalno mogu promijeniti Vaš život, stoga ako niste spremni staviti po strani sve što mislite da znadete i ostaviti mogućnost da ste možda čitav život bili sustavno zavaravani i lagani, onda ovaj portal nije za Vas. Ne očekujemo da pasivno prihvatite sve što pročitate, ali Vas potičemo da obratite pažnju na ove informacije radi Vas samih.

ebolaVirus Ebole iz porodice Filoviridae uzročnik je ebolske hemoragijske groznice -  bolesti koja je vrlo često fatalna za ljude i sisavce.

Kod mnogih vrsta ovog virusa, smrtnost iznosi čak i do 90%.

Ebola je zaista najsmrtonosniji virus na našem planetu, pa je jasna zabrinutost javnosti zbog epidemije ebole u Africi, koja bi uskoro mogla zahvatiti cijeli svijet.

Zbog straha od ebole, svjetska zdravstvena organizacija odobrila je korištenje eksperimentalnog lijeka TKM-Ebola.

Međutim, još uvijek nije poznato koje posljedice za zdravlje može imati ovaj lijek.

Priča se i o obveznom cijepljenju protiv ebole.

Kako se širi virus

Virus i bolest su dobili naziv po rijeci Eboli u Demokratskoj Republici Kongo gdje je bolest prvi puta prepoznata 1976. godine.

Virus ebole se najčešće širi direktnim kontaktom sa zaraženom osobom, odnosno s njihovim izlučevinama.

Uobičajeno se ne prenosi zrakom, no potvrđeno je da se može prenijeti u sitnim kapljicama koje je moguće udahnuti.

Karakterizira je krhkost kapilara te uništavanje trombocita koji imaju ključnu ulogu u zgrušavanju krvi što dovodi do lakog krvarenja koje može dovesti do teškog šoka i smrti.

Simptomi koji se javljaju kod najvećeg broja pacijenata u prvim danima su visoka temperatura, glavobolja, bol u mišićima i trbuhu, umor i proljev.

Kod manjeg broja pacijenata uočena je i upala grla, osip na koži, crvenilo i svrbež očiju, povraćanje krvi te sljepilo.

Nije poznato zašto neki pacijenti uspješno prebole bolest, međutim poznato je da u trenutku smrti pacijenti koji umiru obično nemaju razvijen imunitetni sustav.

Posebno su značajna istraživanja koja su utvrdila da je kod umrlih pacijenata zaraženih ebola virusom razina vitamina C u krvi bila jednaka nuli.

Na neki način virus ebole uništava sve zalihe vitamina C u organizmu, što zatim rezultira nemogućnošću zgrušavanja krvi, propadanjem krvnih žila, krvarenjem i smrću.

Vitamin C može pobijediti virus Ebole

Virus Ebole izaziva krvarenje mnogo brže od bilo koje druge fatalne infekcije, jer se virus brzo i potpuno metabolira u tijelu te troši sve zalihe vitamina C.

Značajno je napomenuti da bolesti hemoragijske groznice dožive epidemijske razmjere u zemljama za čije je stanovništvo očekivano da imaju nisku tjelesnu dozu vitamina C, kao što su ozbiljno pothranjeni mnogi Afrikanci.

Zbog velikog nedostatka vitamina C tijelo za samo par dana dolazi u naprednu fazu skorbuta koju karakterizira lako i obilno krvarenje.

Ako se oboljelima ne pruži terapija velikim dozama vitamina C dolazi do teškog šoka i smrti jer tijelo nema dovoljno antitijela koji bi uništili virus.

Mnogi drugi antioksidansi imaju slične virucidne učinke, ali vitamin C je najuspješniji  zbog svoje jednostavne kemijske strukture koja mu omogućuje da se širi po cijelom tijelu s minimalnim ograničenjima.

Davanje velikih doza vitamina C intravenozno u praksu je uveo Fred Klenner koji je eksperimentirao u liječenju pacijenata mega dozama ovog vitamina.

U laboratorijskim stručnim istraživanjima dokazano je da C vitamin blokira razmnožavanje virusa u staničnim kulturama te sprječava slabljenje imunološkog sustava.

Doktor Cathcart, koji je ranije istraživao toleranciju crijeva na terapiju velikim količinama vitamina C, pretpostavlja da Ebola i druge virusne hemoragijske groznice mogu zahtijevati dozu od 500,000 mg na dan.

Zanimljivo je da terapija megadozama vitamina C praktički nema ozbiljnijih nuspojava osim mučnine ili proljeva.

Ako je ova procjena točna, jasno je da zaražene osobe u početku terapije moraju dobivati snažne doze vitamina C intravenozno te da trebaju nastaviti s ovom  terapijom do izlječenja.

Kod hemoragijske groznice uzrokovanom ebolom smrt nastupa vrlo brzo, pa alternativni liječnici smatraju da u slučaju zaraze ne treba dugo čekati.

Terapija vitaminom C mora se primijeniti odmah, u velikim dozama, i to intravenozno.
Izvor-   alternativa-za-vas.com

Vezani postovi

NATRIJ (Sodium) ASKORBAT – Preventiva za dug i zdrav život

 

Podijelite ovaj članak sa prijateljima! 

Previous postMooji ~ Praštanje Je u Srcu Ljudske Uzvišenosti Next postIskustveni Pomak Od Osobe Prema Biću - 2. dio