5G bežične mreže mogle bi “ubiti” i vas i okoliš – tvrde znanstvenici

5g mreža mreža pete generacije štetnost

.

BEŽIČNE mreže su smrtonosne za ljudska bića i mogu uzrokovati neke od najsmrtonosnijih bolesti koje su poznate modernoj civilizaciji, tvrde.

Prvi svjetski 5G pametni telefoni bit će u prodaji 2019. godine, ali bi potencijalno mogao izazvati katastrofu za ljude i okoliš, tvrdi skupina znanstvenika.

Apsolutni znanstveni DOKAZ da zračenje mobitela uzrokuje rak

Gotovo 30.000 ljudi – uključujući znanstvenike, liječnike i ekološke organizacije – potpisalo je peticiju na web stranici 5gspaceappeal.org.

Pozivajući glavne svjetske organizacije, kao što su UN, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i EU da “hitno zaustave uvođenje 5G”, piše dailystar.co.uk dok naši domaći mediji sve prešućuju.

Znanstvenici dokazali – zračenje mobitela izaziva stres i promjene DNK

Prema njihovim tvrdnjama, bežične mreže su “štetne za ljude”, a razvoj sljedeće generacije “definiraju kao zločin” prema međunarodnom pravu.

Na web stranici se navodi:

Mi, dolje potpisani znanstvenici, liječnici i organizacije za zaštitu okoliša iz (__) zemalja, hitno pozivamo na zaustavljanje implementacije 5G  bežične mreže, uključujući 5G iz svemirskih satelita.

5G će masovno povećati izloženost radijskoj frekvenciji (RF) – zračenje.

RF zračenje je dokazano štetno za ljude i okoliš. Uvođenje 5G predstavlja pokus na čovječanstvu i okolišu koji je definiran kao zločin prema međunarodnom pravu.

Cijeli apel (peticiju) pročitajte OVDJE

Telekomunikacijske tvrtke širom svijeta, uz podršku vlada, spremne su u naredne dvije godine uvesti bežičnu mrežu pete generacije (5G) koja je predstavljena kao društvena promjena bez presedana na globalnoj razini. Imati ćemo “pametne” domove, “pametne” tvrtke, “pametne” autoceste, “pametne” gradove i autobuse. Gotovo sve što posjedujemo i kupujemo, od hladnjaka i perilice do kutija za mlijeko, laka za kosu i dječjih pelena će se bežično povezati na Internet. Svaka osoba na Zemlji imati će pristup brzoj bežičnoj komunikaciji sa bilo koje točke na planetu, čak i u kišnim šumama ili na središtu oceana ili Antarktika.

Ali, kako kaže voditelj kampanje, Arthur Firstenberg, to će povećati razine zračenja koje će biti desetine do stotina puta veće od onih što postoje danas, bez ikakve mogućnosti bijega bilo gdje na planeti.

Postavljanje 5G baznih stanica i satelita mora biti zaustavljeno

Trenutna mreža, 4G, imala je i ima štetne učinke na ljudsku populaciju, kao i na okoliš, tvrdi autor.

Dodajući: “Unatoč široko rasprostranjenom poricanju, dokazi da je radiofrekvencijsko zračenje štetno za život, su nepobitni”.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE

5G je ogromna opasnost po zdravlje – Dr Barrie Trower (britanski fizičar specijaliziran za mikrovalnu tehnologiju) 

.


OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg
medija i bez obzira na granice.