Gradonačelnik Talijanskog grada Bagno di Romagna uredbom zabranio uvođenje i eksperimentiranje sa 5G sve dok nadležna tijela ne potvrde zdravstvenu sigurnost

Italija Marco Baccini 5G

 

Gradonačelnik Baccini naredio obustau 5G tehnologije.

Raspravu o razvoju 5G mreže i rizicima koje takva tehnologija ima na javno zdravstvo, gradonačelnik Bagno di Romagna, Marco Baccini, zaključio je uredbom kojom se zabranjuje uvođenje ili eksperimentiranje s 5G mrežom, prenosi stop5gcroatia

“Nema znanstvenih dokaza da je ta tehnologija bezopasna.”

Nakon što su građani i razne udruge iskazali svoju zabrinutost zbog uvođenje 5G mreže, gradonačelnik grada Bagno di Romagna u Italiji odlučio je bolje proučiti problematiku, kako navodi u zaključku rasprave. “Nedostaje bilo kakva preliminarna studija o procjeni zdravstvenog rizika i rizika utjecaja na ekosustave. Nema znanstvenih i neovisnih studija ili vjerodostojnih podataka, a da nisu povezani s industrijom, koji bi ukazivali na to da je 5G tehnologija sigurna po zdravlje ljudi i životinja” objašnjava Baccini.

Ono što znamo” nastavlja Marco Baccini ” jest da se 5G mreža temelji na mikrovalovima i radi na višim frekvencijama nego dosadašnje tehnologije, te da ju prate dvije karakteristike: s jedne strane imamo dublje prodiranje u “meka” tkiva, pa tako i biološka tkiva, a s druge strane imamo slabije prodiranje kroz čvrste konstrukcije poput zidova ili arhitektonskih prepreka, zbog čega je potrebno imati gustu mrežu repetitora radi pružanja usluge”

Stoga smatram primjerenim i potrebnim donijeti mjeru obustave u svrhu zaštite zdravlja naših građana i turista, te bilnog i životinjskog svijeta. To je i mjera predostrožnosti radi očuvanja kvalitete zdravog i netaknutog okoiša koji naša planinska općina može ponuditi“, kaže gradonačelnik. “ i ne namjeravamo ga ugroziti invazivnim i opasnim tehnologijama, barem dok nadležna tijela ne potvrde njihovu zdravstvenu sigurnost.” zaključuje gradonačelnik.

Izvor: Bagno di Romagna (Italy)

Bagnodi Romagna je jedan od 67 gradova u Italiji koji su tražili i/ili obustavili uvođenje 5G tehnologije, dok se ne potrvrdi da je sigurna po zdravlje ljudi, te biljnog i životinjskog svijeta.

Popis tih gradova potražite ovdje.

stop5gcroatia

 

Sve objave sa web sajta “Transformacija Svijesti” dozvoljeno je kopirati,  raspačavati, objavljivati na drugim web stranicam i blogovima kao i društvenim mrežama.

 

Informacija, znanje iliti istina nema vlasnika ili vlasništvo, ona je sama bit – ono što Jest i, kao takva ne može biti posjedovana. 

 

 


OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.