PETICIJA – Recite Pampersu da “pametne” dječje pelene koje koriste bežičnu tehnologiju nisu sigurne!

pametne pelene

 

Pampers je nedavno lansirao svoju “pametnu” liniju pelena nazvanu Lumi. Da bi sustav radio, na bebinu pelenu mora biti pričvršćen bežični senzor za praćenje  svakodnevnih aktivnosti. Prodaja proizvoda koji izlaže dojenčad stalnom i snažnom bežičnom zračenju, za koje postoje znanstveni dokazi o opasnosti za zdravlje, neodgovorna je i opasna.

Tvrtke, uključujući Pampers lansiraju “pametne pelene visoke tehnologije” sa senzorima pričvršćenim na pelene u svrhu praćenja svakodnevnih  aktivnosti (vlažnost, dakle mokrenje itd.). Senzori su usklađeni s Wi-Fi monitorom za bebe i aplikacijom koja roditeljima omogućuje praćenje situacije u kojoj se pelena bebe nalaze kako bi roditelji znali kada je treba promijeniti.

Roditelji trebaju znati za sigurnosna pitanja vezana uz izloženost elektromagnetskim zračenjima prilikom kupovine bežičnih tehničkih uređaja, poput pametnih pelena. Američka akademija za pedijatriju preporučuje smanjenje izloženosti bežičnim uređajima. “To nisu igračke. Zračenje koje emitiraju treba držati što je moguće dalje od tijela ili ih treba koristiti na druge načine, to je sigurnije”, rekla je dr. Jennifer A. Lowry,

Smještanje bežičnih tehnoloških uređaja pored genitalija u razvoju novorođenčadi je TOLIKO POGREŠNO! Svjetska zdravstvena organizacija također navodi bežično zračenje kao moguće “kancerogeno”, što znači “da izaziva rak”. Dječja koštana srž apsorbira znatno više energije zahvaljujući tijelu koje se brzo razvija. Postoje desetljeća recenziranih studija koje pokazuju ozbiljne biološke zdravstvene učinke, uključujući imunološku disfunkciju, poremećaje spavanja i pamćenja i potencijalni rizik od reproduktivnog oštećenja.

Stoga, Tražimo vašu podršku kako bismo obavijestili tvrtku Pampers da ovaj proizvod smatramo neprihvatljivim. Sigurnost bežičnetehnologije NIKADA nije testirana na djeci, no zahvaljujući Pampers “pametnim pelenama” izvor zračenja će biti tik do dječjeg reproduktivnog sustava. Stručnjaci savjetuju da roditelji poduzmu mjere opreza. “Sve dok i kad se ne dokaže da je zračenje iz prijenosnih elektroničkih uređaja sigurno, treba pretpostaviti da je štetno”, kaže dr. Hugh S. Taylor,, predsjedatelj akušerstva i ginekologije na Medicinskoj školi Yale, stoji u opisu peticije koju možete potpisati OVDJEProfesor emeritus biokemije i osnovnih medicinskih znanosti Sveučilišta Washington, Martin L. Pall, u tekstu pod nazivom “5G: VELIKI RIZIK ZA ZDRAVLJE – Nepobitni dokazi” napisao je:

“EMF smanjuje mušku i žensku plodnost, snižava spolni hormon, libido i podiže razine spontanih pobačaja te napada DNK u stanicama sperme.”

Između ostalog Pall još navodi:

1. EMF napadaju naš živčani sustav, uključujući mozak, što dovodi do raširenih neuroloških / neuropsihijatrijskih učinaka. Ovaj napad na živčani sustava izaziva veliku zabrinutost kod znanstvenika.
2. Napadaju naš endokrini (to jest hormonski) sustav. U ovom kontekstu, glavne stvari koje nas čine funkcionalno drugačijima od jednostaničnih stvorenja su naš živčani sustav i naši endokrini sustavi – čak i jednostavni crv iz planaria treba i jedno i drugo. Stoga su posljedice poremećaja tih dviju regulatornih sustava ogromne.
3. Proizvode oksidativni stres i oštećenja slobodnih radikala, koji imaju središnju ulogu u svim kroničnim bolestima.
4. Napadaju DNK naših stanica, proizvodeći jednostruke i dvostruke lomove u staničnoj DNA i oksidirane baze u našoj staničnoj DNA. To pak dovodi do raka i mutacija u stanicama zametne linije koje proizvode mutacije u budućim generacijama.
5. Proizvode povišene razine apoptoze (programirane stanične smrti),  koji su posebno važni u izazivanju neurodegenerativnih bolesti i neplodnosti.
6. Smanjuje mušku i žensku plodnost, snižava spolni hormoni, libido i podiže razine spontanih pobačaja i, kao što je već rečeno, napada DNK u stanicama sperme.
7. Proizvodi prekomjerni unutarstanični kalcij [Ca2 +] i prekomjerno signaliziranje kalcija.
8. Napada stanice našeg tijela što uzrokuju rak.

 

Sve objave sa web sajta “Transformacija Svijesti” dozvoljeno je kopirati,  raspačavati, objavljivati na drugim web stranicam i blogovima kao i društvenim mrežama.

 

Informacija, znanje iliti istina nema vlasnika ili vlasništvo, ona je sama bit – ono što Jest i, kao takva ne može biti posjedovana. 

 

 


OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.