DOKUMENTARAC: Prva tužba protiv Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi SAD-a zbog hitnog odobrenja cjepiva protiv C0VIDA-19 za djecu

https://pixabay.com/
 

Photo: pixabay.com

Prvi zahtjev za sprječavanje FDA u odobravanju cjepiva protiv C0VIDA-19 za djecu podnesen Saveznom sudu SAD-a

Roditelji i neprofitna organizacija American Frontline Doctors podnijeli su Zahtjev za privremenu mjeru zabrane na Saveznom sudu SAD-a protiv tajnika Xaviera Becerre i Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi (HHS), pozivajući se na znanstvene podatke koji izazivaju zabrinutost zbog medicinskih rizika i ostalih nedostatka cjepiva protiv C0VID-a za djecu.

BIRMINGHAM, AL – Pozivajući se na CDC-ove vlastite medicinske i znanstvene podatke, kao i na značajnu zabrinutost raznolike skupine roditelja i liječnika prve crte, American Frontline Doctors (AFLDS) podnijela je danas prijedlog za privremenu mjeru zabrane kako bi spriječili proširenje FDA-ovog odobrenja za hitnu uporabu (EUA) cjepiva protiv C0VIDA-19 za djecu mlađu od 16 godina. Zahtjev je podnesen 21. svibnja 2021. godine na američkom okružnom sudu za sjeverni okrug Alabame.

Tužitelji uključuju liječnike i roditelje malodobne djece koji su uznemireni zbog toga što djeci nude eksperimentalne proizvode koji nisu podvrgnuti dugotrajnim studijama na životinjama ili sigurnosnim studijama.

Nikada nismo vidjeli ovu razinu nuspojava ni za jedno cjepivo, a da FDA nije poduzela mjere“, izjavila je dr. Angelina Farella, direktorica pedijatrijske medicine iz AFLDS-a. „Cjepivo protiv Rotavirusa povučeno je zbog 15 slučajeva nesmrtonosnih nuspojava, a cjepivo protiv svinjske gripe zbog 25 smrtnih slučajeva. No sada, prema podacima CDC-a, s ovim cjepivima vidimo 12 000 % povećanje broja smrtnih slučajeva, a oni još uvijek razmatraju da ga daju našoj djeci. “

Naša djeca nikada ne bi smjela postati eksperiment. Ne smiju se dodijeliti nikakva dodatna ovlaštenja ili rokovi. Želimo sačuvati prethodno uspostavljene sigurnosne standarde.” Dr. Farella također je citirala podatke koji nedvojbeno pokazuju da djeca imaju statistički nulti rizik za C0VID-19, što medicinsku potrebu za širenjem EUA na mlađu djecu čini nepotrebnim. Stoga, tužitelji tvrde u svome predmetu, tuženici ne mogu iznijeti niti jedan znanstveno utemeljen argument da će očuvanje “statusa quo” stvoriti bilo kakve poteškoće za njih ili za javnost.

Pored toga, tužitelji tvrde da sama statistika onemogućava vladu da zadovolji test uravnoteženja koji zahtijeva savezni zakon (§ 360bbb – 3 (c) (2) (B)) kao uvjet za izdavanje EUA za ova eksperimentalna cjepiva.

“Ne postoji javni interes za podvrgavanje djece programu cijepljenja, kako bi ih se zaštitilo od bolesti koja im jednostavno ne prijeti”, rekao je odvjetnik Lowell H. Becraft mlađi. “Djeca u suštini nisu sposobna pružiti informirani pristanak. Niti djeca niti njihovi roditelji ne mogu dati informirani pristanak za ova cjepiva, s obzirom na to da tajnik DHHS-a nije uspio dati niti minimalne zakonske informacije u vezi s rizicima i alternativnim načinima liječenja. “

Cijeli tekst pročitajte na dokumentarac.hr


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.