Tri Dimenzije Stvarnosti

Dok god ne pogledamo Istini u oči – u čijem zrcalu ćemo vidjeti isključivo SEBE SAMOGA kao «onoga» koji u svoje postojanje, svojom vlastitom vibracijom, privlači i uzrokuje APSOLUTNO SVE što mu se zbiva, događa i što iskustveno percipira – dotle nećemo imati NIKAKVE ŠANSE da vidimo «dalje od vlastitog nosa» te će nam ostajati samo da krivimo «druge» za vlastitu indolentnost; a Istina i Ljubav Izvora – sveprisutna i vječna – nikada, nažalost, neće dobivati šansu da bude potvrđena unutar našeg osobnog životnog iskustva.

Molim sve drage čitaoce da najprije pogledaju ovaj divni kratki video:

Kako divan video-reklamni uradak kao iznimno plemenito, i od toplog ljudskog srca radosno, obavještenje svim našim dragim «bakicama» i «djedicama» o solomonski iznađenom rješenju za sve njihove životne probleme… Da – uzmeš kredit (čitaj za-duženje – jer stvari upravo i jedino tako stoje), potrošiš zaduženi novac u sreći, zdravlju i veselju tebe i tvojih najbližih i najmilijih (kao da taj novac zapravo i nije tvoj i da taj dug nikada ne trebaš i ne moraš vratiti …i to sa kamatom), ispuniš time «sve skrovite želje svoga ustreptalog srca», i …na kraju tog jednog divnog, nezaboravnog i blagoslovljenog dana, odeš na počinak miran i spokojan ko janje. I sanjaš svoje «medene» snove…

No, kada se janje sutradan ujutro probudi, i lagano dođe sebi od jučerašnjeg «mentalnog i emotivnog pijanstva», slijedi mu bolno otrežnjujuće suočavanje sa aktualnom činjenicom (svakako nimalo prijatnom i ni blizu onako bajnom) da ono zapravo nije nikakvo janje, nego – majstorski OŠIŠANA (ako ne i ODRANA) OVCA …i to sa VELIKIM MAGAREĆIM UŠIMA!!!

I sad, tko je tu kome «kriv», i zbog čega?…

Promatrajući ovu situaciju dubinski, višedimenzionalno (kakav ovaj cjeli Univerzum inače i jeste), možemo uočiti više različitih slojeva, odnosno dimenzija, odnosno nivoa njene manifestacije:

  1. Na jednom, krajnje prizemnom i površnom (što bi se reklo «3D») nivou, radi se o jednom divno uspostavljenom i ustrojenom svijetu, odnosno sistemu, gdje je funkcioniranje svega što jest i što postoji, usmjereno isključivo ka najvišem dobru i sreći čovjeka, pojedinca, …kao i čovječanstva uopće. Sva roba/proizvodi uže i široke potrošnje, kao i cjelokupna paleta usluga namijenjena nam od strane onih koji tu robu i usluge osiguravaju, služi krajnje altruističnim nastojanjima njih samih, kao i cijeloga sistema (raznih ustanova, banaka, korporacija…), da nam se život učini što lakšim, jednostavnijim i bezbrižnijim – baš kao u kakvom, imaginarnom, zemaljskom Raju… I prioritet cjelokupnog «njihovog» postojanja i djelovanja, suptilno (čitaj: perfidno) nameće nam se i predstavlja u svjetlu njihove nesebične službe nama i našoj dobrobiti! (No, svakom iole inteligentnom promatraču, percipientu, nakon čitave sekunde i pol razlučivanja, kristalno je jasno da stvari uopće ne funkcioniraju tako kako se «prikazuju» već da su, dapače, istinski SASVIM, SASVIM DRUGAČIJE – te da se iza slike/predstave/privida tog «Raja» skriva, pritajeno vreba, i smrtno ozbiljno, marljivo, nemilosrdno i neumitno radi u smjeru svog konačnog cilja, upravo krajnje mračna i bezdušna dimenzija jednog autentičnog «Pakla».) …Ne bih ovdje dužio sa obrazloženjima, ali mi bar vjerujte na riječ da ovaj gore simpatični «djedica» – ni izbliza neće biti ovoliko sretan i veseo kada mu počnu pristizati (pa možda i neplanirano veliki i opterećujuć) razrezi redovnih rata za naplatu i izmirenje njegovog ugovornog duga; a ako li slučajno zakasni sa nekom od njih, budite sigurni da će bankarski ili sudski izvršitelj pokucati na njegova vrata sa bar duplo tolikim oduševljenjem koliko ga je on sam imao trošeći taj zaduženi (tuđi!) novac.

  1. Potom, na onoj sljedećoj, višoj «orbitali svijesti», odnosno na jednoj malo višoj razini svjesnosti i sagledavanja istine (no i dalje dakako «3D»), jednom zrelijem i osvještenijem promatraču sve to prikazuje se donekle drugačije, i značajno jasnije – dakle u svjetlu jedne veoma, veoma pažljivo kreirane predstave od strane stanovite tajanstvene «Ekipe», koja pod krinkom «janjećeg ruha» (a u biti jednog krajnje zvjerskog, vučjeg mentaliteta!) nastoji na svakom koraku ove naše zemaljske egzistencije činiti i učiniti BUKVALNO SVE da nas sve, i svakoga ponaosob, bez i trunke milosti, iskoristi u apsolutnom cilju svoga sopstvenog ego-interesa i nezasitog apetita – i to (…uistinu potpuno nepojmljivo umu i razumu jednog iole «normalnog čoveka») u cijelosti i bez ostatka, i do krajnje moguće esence i srži svoga bića: PREDATORSKI, EGOCENTRIČNO i NEMILOSRDNO!

I upravo, tako stoje stvari kada se malo dublje zagrebe «ispod površine zbivanja» i otvore se neki malo širi vidici, i jasnoća sagledavanja i razlučivanja! No …upravo tu sada postoji ogromna vjerovatnost, i opasnost, od čvrstog okivanja i zarobljavanja onim gvozdenim lancima lične samo-uvjerenosti i egocentričnosti, u snažnom samouvjerenju da smo («Mi, tako mudri i pronicljivi!») «Veliku Igru» konačno prozreli do kraja i u potpunosti. …A što, naravno, ni izbliza nije blisko pravoj i punoj Istini.

Uistinu, mali broj nas (kao jedinki) spreman je odvažiti se na probijanje te vlastite «ljuske jajeta» …te egokreirane «perceptualne Opne», i svojom otvorenom sviješću i svjesnošću hrabro, i slobodno (neuvjetovano ičim, a ponajmanje ovim okoštalim intelektom), zakoračiti na teren ne-dvosmislene Jasnoće sagledavanja, odnosno u carstvo/dimenziju Paradoksalne, Ne-dualne Istine. No kada/ako to ipak jednom i ostvarimo, tada najzad dostižemo razinu treće dimenzije/kvaliteta svjesnosti (Nadsvjesti), gdje i odakle – dakle nezamagljeno niti emocijama niti intelektom – stvari u svojoj punoj svjetlosti i jasnoći jedne ni-sa-čim-usporedive široke perspektive viđenja, stoje ovako:

  • DA, Bog/Izvor/Priroda/Suština Svega-Što-Jeste, uvijek i svakoga trenutka, RADI U NAŠEM NAJBOLJEM INTERESU! Sve što se zbiva i što nam se daje (događa, manifestira), događa se iz najviše Ljubavi (Tvorca prema stvorenom), odnosno zbog i radi naše najveće Dobrobiti! E sad, to što mi cjelokupnu punoću i cjelovitost te i takve blagodeti ne možemo u uobičajenom životu, tj. stanju svijesti, obuhvatiti, percipirati iliti svijesno doživjeti – tome imamo za zahvaliti samo i isključivo frekvenciji, odnosno vibraciji i energiji, odnosno dimenziji/stanju svijesti i svjesnosti na kojima trenutno bivamo (temeljimo svoje ovo-zemaljsko postojanje) odnosno koje sami emaniramo cjelokupnim svojim svjesnim, podsvjesnim i nesvjesnim bićem. Dakle, kvalitet (doživljaj, «predstava») našeg aktualnog iskustva svijeta/stvarnosti u direktnoj je proporciji sa realnom (ne)mogućnošću da Izvorna Božanska Milost, Svjetlost i Ljubav dospiju u što-je-moguće-manje-filtriranom obliku do našeg svjesnog i svakodnevnog uma. A što će reći: Ne percipiramo mi Stvarnost i Istinu, već samo onoliko i onaj dio od Stvarnosti i Istine koliko i kako smo to u stanju primiti k’ svijesti!

Da, onaj Zakon koji glasi – Isto privlači isto, i prožima se sa njim – važi uvijek i svugdje, i nikada nije prestajao važiti odnosno biti temeljni princip funkcioniranja SVIH VIDOVA ENERGIJA U UNIVERZUMU. Međutim, koliko se mi sami otvorimo Svjesnosti, Ljubavi, Razumijevanju (koliko «pročistimo kanale» za protok samoga Života), toliko će nam, direktno, neizmijenjeno i najneposrednije moguće, ta Svjesnost, Ljubav i Razumjevanje postati svakodnevnim životnim iskustvom i doživljajem! Ne postoji drugog principa.

Stoga; ONAJ SIMPATIČNI DJEDICA I ONA PRESLATKA CURICA, ZAISTA ŽIVE U JEDNOM DIVNOM I BLAGOSLOVLJENOM SVIJETU (kao i svi mi uostalom), gdje im Bog uvijek, oduvijek i zauvijek pruža i nudi samo Svoju punu i bezuvjetnu Ljubav, Milost i Blagoslove (i to nema apsolutno nikakve veze sa našim predstavama o predstavama dobra i zla, istine i iluzije, iskrenosti ili zavjere, iliti «anđeoskih i demonskih energija»), ali ako je to i takvo iskustvo proizvod i posljedica jedne krajnje neprosvjetljene i «opijene» svijesti – a u gornjem videu (kao što i u našim životima to tako uglavnom biva) svakako jeste – onda ono ne može biti niti stvarno, niti istinsko, a niti na dugoročnu i konačnu dobrobit! Zato se i, po pravilu, uvijek na kraju (po «otrežnjenju») završava velikim «problemima» – psihičke, fizičke ili egzistencijalne prirode (a najčešće sve to skupa). …A tada su nam opet, po pravilu, najviše krivi: i «zle sile», i «đavoli», i «mračni entiteti», i «banksteri», i zločinačka «Kabala»… i hiljadu i jedna druga stvar iz svijeta koji stoji «izvan nas» …a naravno – svakako ne naša vlastita i totalna zloupotreba svega onog istinski vrijednog, dragocjenog i od Boga nam darovanog, kao i, s tim u vezi, naša krajnja nezrelost, duševna tromost, egoizam, nezahvalnost, licemjernost, gramzivost… a prije svega: Neznanje i Nesvjesnost!

Dok god ne pogledamo Istini u oči – u čijem zrcalu ćemo vidjeti isključivo SEBE SAMOGA kao «onoga» koji u svoje postojanje, svojom vlastitom vibracijom, privlači i uzrokuje APSOLUTNO SVE što mu se zbiva, događa i što iskustveno percipira – dotle nećemo imati NIKAKVE ŠANSE da vidimo «dalje od vlastitog nosa» te će nam ostajati samo da krivimo «druge» za vlastitu indolentnost; a Istina i Ljubav Izvora – sveprisutna i vječna – nikada, nažalost, neće dobivati šansu da bude potvrđena unutar našeg osobnog životnog iskustva. …I tko je tu kome sada «kriv», i zbog čega?!

Iza SVEGA (to prosvijetljena svijest savršeno dobro zna i vidi), a pogotovo iza energije koju svojom ogledalolikom sviješću percipiramo u svijetu kao «tamnu», «zlokobnu» i »zlonamjernu» – (ipak!!!) stoji Njegova Ljubav, Njegova Milost i Njegova Promisao! Drugačije, jednostavno, ne može biti.

Sve je stvar isključivo (ispravne) Percepcije, jer, ma što mi o tome ikada mogli misliti: Ljubav JEST!

Također, u svijetlu svega ovdje izrečenog i razmotrenog, i svaku osobnu ili kolektivnu životnu nedaću treba dubinski sagledati kao čin svojevrsnog «Čišćenja» (Božanske milosti), i to sa točno određenim razlogom i ciljem – gdje se spiraju mnoge, i neslućene, nagomilane «tamne energije i prepreke unutar naše duše», ostavljajući je najzad nanovo umivenom, djevičanski čednom, i spremnom za doček jedne nove, okrepljujuće i Blagorodne energije Mira, Ljubavi i Svjetlosti, od koje smo tako …tako dugo, ah …dušo moja!, bivali i bitisali u tom tako tragičnom i nesvjesnom, samonametnutom Izgonstvu.

Ništa, ali zaista ništa, nema takvu moć «Buđenja» kao što to, silom prilika, ima nesreća i nevolja. A sad, ako je ikome jasno da je upravo i jedino to – Stanje Budnosti …Prosvjetljenosti Svijesti – naš Najviši, i jedini Istinski, egzistencijalni Prioritet, sagledajmo onda duboko unutar sebe (upravo u tom svjetlu) što «nevolja» ili «nesreća» zapravo i zaista jesu…

Sve je Dobro… jer Sve je Božansko, i na našu najvišu krajnju Dobrobit! (samo što tu istinu, i taj blagoslov, nije uvijek tako lako niti primiti, niti prepoznati, a nažalost niti svjesno prihvatiti…)

Na kraju, uz iskrenu molitvu od Srca za sve drage duše koje trenutno pate zbog potopljene imovine, svojih domova, izgubljenih najmilijih i svih srušenih snova… I uz čvrsto uvjeravanje i svjedočenje da unutar svih nevolja i teških nedaća leži sjeme jedne neizmjerno sretnije i blagoslovljenije budućnosti odnosno konačnog ishoda, molim vas da skupa u Tišini odgledamo ovaj, cjelokupnoj situaciji više nego prigodan, video-isječak iz čuvene besede «Molitve na Jezeru»:

Draga dušo moja ispošćena i napaćena …s najvišom ljubavlju univerzuma, hiljadama puta do sad je rečeno a samo na tebi jeste taj sudbinski izbor: Shvatit ćeš …ili Patit ćeš.

Molim te shvati: Prije Svega, u Svemu, i nakon Svega – jeste Ljubav!!!

S’ Ljubavlju,

Alakh Niranjan

Comments are closed.