Cjepiva i GMO za kontrolu populacije

 

William Engdahl – pisac i u nas tiskanih bestselera Stoljeće rata, Sjeme uništenja i Stoljeće rata 2, na svojoj web stranici Geopolitics-Geoeconomics pod naslovom “Bill Gates govori o ‘vakcinama za smanjenje populacije’ komentira nedavni govor Bill Gatesa na konferenciji TED2010. Dozvolite da vam, uz pokoji moj komentar, prenesem osnovne misli Engdahla.

Bill Gates – jedan od najmoćnijih ljudi danas, ne krije namjeru da pomoću cjepiva smanji rast svjetske populacije. Siječnja 2010. na Davos World Economic Forumu, on je naznanio da će zaklada Billa i Melinde Gates tijekom narednog desetljeća dati 10 milijardi US$ za razvoj novih cjepiva za djecu Afrike i drugih zemalja Trećeg svijeta. Ta je zaklada u partnerstvu sa Svjetskom bankom, Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO), te industrijom cjepiva, sponsor Globalne aliance za vakcinaciju i imunizaciju (GAVI). Cilj GAVI je cjepljenje svakog novorođenčeta u nerazvijenim zemljama. Naivni čitatelj će pomisliti kako se radi o dobročinstvu, no pogledajmo dalje.

Zapaženo je da industrija cjepiva, kada ne može cjepiva plasirati u zemlje razvijenog zapada, ‘odlaže’ opasna, netestirana, štetna cjepiva u zemlje Trećeg svijeta. Stoga neke organizacije iznose sumnju da je stvarna svrha vakcinacije učiniti ljude osjetljivim, bolesnim i sklonim umiranju.

Lijep primjer je poslijednja ‘pandemija’ H1N1 svinjske gripe. Razvijenim zemljama ostalo je na stotine milijuna doza netestiranog cjepiva. Kako bi se riješile ovih zaliha, te su zemlje preko WHO cjepivo poklonile siromašnim zemljama. Tako je npr. Francuska, od farmaceutske industrije kupljenih 94 milijuna doza, upotrijebila samo 3 milijuna, a preostali 91 milijun doza poklonila nerazvijenim zemljama. Britanija je od kupljenih 60 milijuna doza poklonila 55. Slično je bilo s Njemačkom i Holandijom.

Epidemiolog dr. Thomas Jefferson iz Cochrane Research Centra u Rimu pita se: “Zašto su te zemlje poklonile cjepivo siromašnim, kad se pokazalo da je najava pandemije bila netočna. Koji je medicinski razlog da se 180 milijuna doza nedovoljno testiranog cjepiva pokloni zemljama s obiljem sunca u kojima gripa ne predstavlja nikakvu opasnost?”

Farmaceutska industrija ne spominje oštećenje zdravlja izazvano cjepljenjem djece: autizam, neuro-mišićne deformacije, ADHD (poremetnja pažnje i hiperaktivnost) uzrokovane dodacima i konzervansima koji se koriste u većini cjepiva. Jedan od njih – thimerosal sadrži 50% žive. Još je 1999. američki Nacionalni obavještajni centar za cjepiva iznio u tisku da kumulativni učinak cjepivom primljene žive može u djece uzrokovati oštećenje mozga. Istovremeno Američka akademija za pedijatriju (AAP) i Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) i Uprava za hranu i lijekove (FDA) upozoravaju na moguće zdravstvene tegobe vezane uz živu iz cjepiva.

Zbog nabrojenih nepovoljnih učinaka na zdravlje, živa se nastoji zamijeniti aluminijem. Uloga žive i aluminija je da potaknu imuni odgovor domaćina na antigen, a time i produkciju antitijela protiv virusa koji je iniciran cjepivom. Poticanjem imunog odgovora domaćina, proizvođač cjepiva može koristiti manju količinu antigena i time pojeftiniti proizvodnju cjepiva, što je farmaceutskoj industriji i te kako važno.

No važno je znati da je aluminij isto tako otrovan, a količina dodanog aluminija varira u cjepivima od 125-850 mcg. Nepovoljni učinak aluminija na zdravlje može biti još gori od onog u žive. Aluminij sadrže cjepiva protiv hepatitisa A i B, HPV, difterije-tetanusa i dr.

Još je 1920. zaklada Rockfeller u Njemačkoj preko instituta Kaiser-Wilhelm u Berlinu započela financirati istraživanja eugenike. Ideja o korištenju cjepiva za tajno smanjenje poroda u zemljama Trećeg svijeta također nije nova. Od 1972. David Rockefeller je zajedno s WHO uključen u usavršavanje ‘novog cjepiva’ protiv tetanusa. Masovna primjena tog novog cjepiva započela je 1990. u Nikaragui, Meksiku i na Filipinima. U sumnji, testirajući brojne uzorke cjepiva, komitet Pro Vida de Mexico i Katolička savjetodavna organizacija pronašle su da cjepiva sadrže ljudski hormon hCG neophodan za održanje trudnoće. Taj hormon u kombinaciji s cjepivom protiv tetanusa potiće stvaranje antitijela protiv hCG, koja u žena potiću abortus.

Niti Hrvatska nije zaštićena od tih pritisaka za vakcinaciju. Tako je za vrijeme ministarskog mandata gospodin koji “ne laže, samo povremeno ne govori istinu”, u nas uvedeno obavezno cjepljenje novorođenčadi protiv hepatitisa B. Mlade rodilje se niti ne pita – novorođenčad se naprosto cjepi, a pritom se krši Čl. 23 Ustava Republike Hrvatske. Iako statistički podaci u nas ukazuju na porast smrtnosti novorođenčadi nakon uvođenja obaveznog cijepljenja, nitko se tim problemom za sada nije pozabavio. O mogućim posljedicama više je pisano u časopisu Nova prisutnost pod naslovom “Lice i naličje vakcinacije protiv hepatitisa B”.[1]

Zelena revolucija u Africi

Zaklada Billa i Melinde Gates zajedno s zakladom Rockefeller financiraju i projekt Savez za zelenu revoluciju Afrike (AGRA) na čelu kojeg je bivši generalni sekretar UN Kofi Annan. Pored predstavnika zaklada Gates i Rockefeller, upravu AGRA čine predstavnici korporacija Monsanto, DuPont, Dow i Syngenta. Oni projekt AGRA koriste kao pomoćna vrata za širenje patentiranog GMO sjemena u Africi. Od strane Gates-fundacije imenovana odgovorna osoba za nadzor projekta je dr. Robert Horsch, čovjek koji je prije toga 25 godina radio za Monsanto na stvaranju Roundup Ready GMO tehnologije.

Za sada jedino Južnoafrička republika dozvoljava sjetvu GM usjeva, dok Burkina Faso i Gana dozvoljavaju pokuse s GMO. Ostale afričke zemlje pružaju snažan otpor. Za to vrijeme, ne spominjući GMO ni herbicide, AGRA po čitavoj Africi gradi mrežu prometnika sjemenom.

Kad ova infrastruktura bude sagrađena, poslužiti će za masovni uvoz GM sjemena. Najčešće korišten herbicid Roundup pored aktivne tvari glifosata, sadrži dodatke kao POEA i AMPA. Laboratorijski je na linijama ljudskih stanica proveden test s 500-1000 puta manjim koncentracijama od onih koje se koriste u poljoprivredi. Sve su stanice uginule nakon 24 sata izlaganja herbicidu Roundup, a toksično djelovanje dodataka POEA i AMPA bilo je snažnije od čistog glifosata. Takva mala koncentarcija Roundup-a oštećuje ljudske embrijske i placentalne stanice u trudnica koje piju vodu iz bunara pored polja s RR kukuruzom.[2]

Kukuruz je osnovna hrana u Meksiku i mnogim latinsko američkim zemljama, stoga je posebno zanimljiv pokus američkog ministarstva poljoprivrede (USDA) i male kalifornijske kompanije Epicyte. Mitch Hein – predsjednik te kompanije – se na konferenciji za tisak 2001. pohvalio da njihov GM kukuruz sadrži gen koji u žena stvara antitijela sterilnosti. U stvarnosti to je prikriveno kontraceptivno sredstvo s antispermalnim antitjelima koja se vežu na spermij te ga čine teškim i nepokretnim. Prema njemu to je moguće rješenje svjetske prenapučenosti. S moralno i etičkog gledišta prehrana stanovništva Trećeg svijeta takvim kukuruzom bez njihovog znanja posebno je pitanje.[3]

Program kontrole prirasta stanovništva prikriven je brigom za zdravstvenu skrb Afrikanaca. U stvarnosti on obuhvaća sterilizaciju bez znanja i pristanka pojedinca putem cijepljenja ili GM hrane.

Izvor: www.svjetlo.com