Europska komisija želi ovlasti da proglasi izvanredno stanje, što je od samog početka rata sankcijama i bio cilj

 

Želja je briselske administracije dobiti intervencionističke ovlasti bez presedana, odnosno pravo diktata kakvo do sada nije viđeno iznad razina pojedinih država članica

U nekoliko navrata u zadnjih nekoliko mjeseci pokušali smo ukazati na ciljeve ekonomskog rata u koji su nas uvukli EU birokrate, a protiv Rusije. Ciljeva je više, no glavni je uspostava potpune kontrole nad za život važnim resursima, hranom, vodom i energijom od strane EK ili vlada država proglašavanjem izvanrednog stanja do kojeg su nas, upravo i oni sami, i sa tom svrhom doveli.

U osnovi, birokrati EK zamišljaju kako će im pravo proglašavanja izvanrednog stanja omogućiti aktiviranje niza intervencionističkih mjera koje će spriječiti nestašice ili kolapse isporuka u kritičnim industrijama, prenosi Jutarnji.

A da jednostavno ukinu sankcije Rusiji?

Bit kontrole resursa, hrane i energenata jest kontrola građana EU, stoga ukidanje sankcija ne dolazi u obzir iz razloga što kontrola građana i jest cilj.

Prema postojećem prijedlogu Komisija bi prvo proglasila stanje ‘budnosti‘ (vigilance), nakon čega bi mogla od kompanija tražiti informacije o lancima opskrbe i potrošačima. Mogla bi i zatražiti od vlada članica da izgrade strateške zalihe, pa čak i izricati prisilne naloge te kazne. U drugoj fazi, nakon odobrenja članica, Komisija bi dobila direktne ovlasti nad tržišnim aktivnostima i osiguravanjem roba, a provođenje bi osiguravali kaznama koje još nisu specificirane.

“Informacije o lancima opskrbe i potrošačima”, “prisilni nalozi”, “kazne”, “direktne ovlasti nad tržišnim aktivnostima”… nekako mi sve to smrdi na ono što se dogodilo u Šri Lanci, naime, nakon proglašavanja izvanrednog stanja vlasti Šri Lanke su uvele QR kodove za pristup benzinskim crpkama, gorivu.

Kaže informacije o potrošačima. Smrdi na digitalnu programabilnu valutu? Na ograničavanje što i koliko možete kupiti, zar nismo upozoravali da je to dio “klimatske agende“?

“Prisilni nalozi” “kazne” “direktne ovlasti nad tržišnim aktivnostima”, a sve se to može u trenu zaustaviti, ponavljamo opet, ukidanjem sankcija koje ne štete Rusiji i koje nisu zaustavile rat, što im je, kako su govorili, svrha.

Direktne ovlasti nad tržišnim aktivnostima zaista zvuče zastrašujuće. Ovo ne samo da vodi Europu u postdemokratsko doba već i postindustrijsko te ruši temelje tržišne ekonomije i vodi nas korak bliže, vidi čuda, Kineskom modelu upravljanja. Kontrola, kontrola i samo kontrola. Baš kao što upozoravamo godinama unazad.

Odličan primjer kuda je planirano da nas sve ovo odvede, je nažalost ono što se trenutno događa u Koloradu. Kontrola, kontrola i kontrola.

Naime, kada su deseci tisuća korisnika pametnih klimatskih sustava Xcela u Koloradu u utorak pokušale prilagoditi temperature u svojim domovima podešavajući termostate, saznali su da nemaju apsolutno nikakvu kontrolu nad njima.

Termostati su na daljinu bili zaključani na 26°C zbog, pisalo je “energetske opasnosti”.

Da, to je bit pametnih uređaja, pametnih kuća i gradova, potpuna kontrola, ali nas, a trenutni energetski savršeno konstruiran od strane vojske birokrata, tsunami, trebao bi to omogućiti, stoga, sankcije ostaju sve dok ne krenemo sa sankcioniranjem ovih psihopatskih zločinaca.


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.