Član Svjetskog ekonomskog foruma, Ranil Wickremesinghe odmah nakon što je ustoličen za predsjednika Šri Lanke uveo QR kod za kupnju goriva

 

Primjer kako duboka država kroz umjetno izazivanje nestašica i krize namjerava preuzeti kontrolu ne samo nad potrošnjom već i nad svim resursima, jest ekonomski i planski uništena Šri Lanka

Kako prenosi provjeri.hr, novi predsjednik Ranil Wickremesinghe, odani član i aktivni suradnik Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) te bivši premijer koji je vršio „zeleni“ pritisak zbog čega je i došlo do trenutne krize goriva, odmah je po svom „ustoličenju“ uveo korištenje QR koda za pristup benzinskim crpkama.

Radi se o tzv. nacionalnom programu racioniranja goriva, kojeg je po nalogu novog predsjednika predstavio ministar energije i energetike Šri Lanke, Kanchana Wijesekera.

“Nakon početnih tehničkih problema, QR sustav FuelPass danas je uspješno testiran. Ovaj pilot projekt nastavit će se prije nego što sljedeći tjedan postane nacionalni. Princip zadnje znamenke na automobilskim tablicama dodatno će smanjiti redove za gorivo u sljedećih nekoliko dana uz ubrzavanje distribucije diljem otoka”, napisao je Wijesekera u svom tweetu.

U skladu s pravilima o kvotama goriva, građani Šri Lanke morat će se prijaviti sa svojim nacionalnim brojevima osobnih iskaznica nakon što se njihova osobna iskaznica i drugi podaci potvrde, a zatim će im se dodijeliti QR kod za pristup benzinu na pumpama diljem zemlje.

Stanovnici Šri Lanke tada će se morati izmjenjivati ​​kako bi dobili gorivo na temelju zadnje znamenke registarskih tablica svojih vozila. Međutim, turistima i strancima će se dati prednost pri nabavi goriva u Colombu (najvećem gradu u Šri Lanki) — vjerojatno da bi se izbjegla još veća šteta za turističku industriju Šri Lanke.

Naoružani čuvari navodno pomažu u provedbi programa racionaliziranja goriva s digitalnim ID-om QR koda. Oni su također bili prethodno raspoređeni na benzinskim crpkama i naoružani kako bi spriječili one s “vozilima koja nisu bitna” u kupnji goriva.

U svibnju je energetski sektor Šri Lanke došao do točke potpunog kolapsa i od tada nastavlja silaznu putanju.

U to vrijeme, tada novoizabrani premijer Ranil Wickremesinghe upozorio je građane da je zemlja ostala bez goriva i da će sljedećih nekoliko mjeseci biti najteži u njihovim životima.

Od tada ga gomila bijesnog naroda pokušava otjerati iz zemlje, ali ne toliko efikasno kao njegovog prethodnika, koji je bio prisiljen pobjeći prije nego li su ga se uspjeli domoći u njegovoj rezidenciji.

provjeri.hr

U zadnjem članku vezanom uz “Klimatski agendu” istaknuli smo kako je cilj umjetno stvorenih nestašica energenata, sirovina ili hrane preuzimanje kontrole nad građanima kroz kontrolu energenata i hrane.

Energenti poput nafte ili struje su samo sredstvo, i tu dolazimo do implementacije i izgradnje pametnih gradova, interneta stvari itd., kao sustava praćenja i nadzora građana, odnosno potrošnje u ime preraspodjele i racionalizacije potrošnje energije dok su svi dijelovi tog i takvog sustava upravljanja, vidi čuda, već spremni.

Sustav covid potvrda je jedan od njih, dok se na razini EU uvodi digitalni identitet i novčanik (valuta) kao i sustav bodovanja baziran na ekološki svjesnom ponašanju građana koji će pratiti da li putujete pješke, biciklom, javnim prijevozom ili osobnim automobilom na temelju čega će se izračunavati karbonski otisak.

I to baš kada u Europi zahvaljujući sankcijama cijene energenata vrtoglavo rastu dok se u slučaju obustave isporuke plina i nafte od strane Rusije najavljuje nestašica, baš kao i u Šri Lanci. Koliko je potrebno vlastima Europe da sustav digitalnih covid potvrda prenamjene u svrhu pristupa ili ograničavanja kupnje goriva ili hrane, električne energije ili vode?


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.