TRIBUN: EU nameće članicama uvođenje „digitalnog novčanika“ kao dio „digitalnog identiteta“

 

Photo: tribun.hr

Europska komisija usvojila je 03. lipnja 2021. prijedlog o uvođenju „digitalnog novčanika“ kojim bi se stanovnicima EU trebao omogućiti navodno brži i jednostavniji pristup raznim dokumentima.

Primjena „digitalnog novčanika“ mogla bi započeti kroz nešto više od godinu dana, ukoliko države članice budu brzo djelovale i ako uvedu mjere koje nameće Europski okvir digitalnog identiteta.

(O digitalnim identifikacijama smo pisali OVDJE i OVDJE)

Potpredsjednica Europske komisije zaduženi za projekt „Europa spremna za digitalno doba“ Marghethe Vestager i povjerenik za unutarnje tržište Thierry Breton objavili su za medije navodno brojne koristi za građane uz uvjerenje kako će privatni podaci navodno biti sigurni i imati još bolju zaštitu nego do sada.

Vestager je dodala da će izdavanje digitalnih osobnih iskaznica, koje su dio „digitalnog novčanika“, biti obveza država članica, a ne njihov izbor.

(Tko vlada zemljom?)

„Europski digitalni identitet omogućiti će nam da u svakoj državi članici činimo ono što možemo u svojoj državi bez ikakvih dodatnih troškova te uz manje prepreka. Bilo to unajmljivanje stana ili otvaranje bankovnog računa. A sve to na siguran i transparentan način. Tako da mi sami odlučimo koliko podataka želimo podijeliti o sebi, s kime i u koje svrhe,“ izjavila je Vestager.

Takozvani „digitalni novčanik“ će biti i medij putem kojeg će se vršiti poslovanje, upisi u škole i fakultete, ukrcaj na avion, najam automobila itd.

Cijeli tekst možete pročitati na tribun.hr

Ili jednostavno rečeno, bez digitalnog novčanika, identifikacije iliti identiteta nećete moći nikud i ništa. A plan je da digitalne identifikacije sa vašeg pametnog telefona završe pod vašom kožom u obliku čipa.

Zapitajte se, što ako uistinu to postane uvjet za autentifikaciju i identifikaciju? Da biste podigli novac ili otišli u trgovinu, dobili pristup zdravstvenoj njezi ili internetu, podacima o socijalnom osiguranju ili putovnici.

Ovo ludilo se mora zaustaviti dok je još moguće, osim ako želimo živjeti pod čizmom tehnokrata kao što se živi u Kini.

Svakim danom sve smo bliže realizaciji izjave znanstvenika kako: “Ne imati implantat će biti takav hendikep, da u osnovi nećemo imati izbor”

Zbog neviđene cenzure Facebooka od sada nas možete pratiti i na GAB-u

Sve objave sa web sajta “Transformacija Svijesti” dozvoljeno je kopirati,  raspačavati, objavljivati na drugim web stranicam i blogovima kao i društvenim mrežama.

NEVIĐENO OLAKŠAVANJE ŽIVOTA ILI ‘DIGITALNI e-GULAG’? Rusija donosi zakon o elektronskom profilu građana koji će obuhvatiti apsolutno sve


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.