Trump i Putin će nas spasiti? Molim vas, nemojte me nasmijavati!

 

Da li ste jedan od onih koji vjeruju u bajke o “spasiocima” i super junacima koji se pojavljuju u zadnjoj sekundi i spašavaju svijet? Da? Da li ste možda gledali previše Hollywoodskih filmova?

Ne slušajte što pričaju (ili što netko drugi priča) već gledajte što rade!

Rusija donosi zakon o elektronskom profilu građana koji će obuhvatiti apsolutno sve

Ide li Rusija prema “digitalnom e-gulagu” i idealu Orwellova Velikog brata i “nadziranog građanina” ili je u pitanju neviđeno olakšavanje života građanima te ukidanje nepotrebne mrske birokracije, obilaženja šaltera i beskonačnog prikupljanja svakakvih dokumenata, potvrda i uvjerenja, što će sada biti na jednome mjestu?

Naime, u doba korone, kako neki kažu – ispod žita, ruska je Duma nakon drugog čitanja prihvatila zakon o elektronskom ili digitalnom profilu građana, podužeg naziva – Zakon o jedinstvenom saveznom informatičkom registru (EFIR), koji sadrži podatke o građanima Ruske Federacije. Tim zakonom omogućit će se da na jednome mjestu, u digitalnom dosjeu, e-građaninu, budu prikupljeni svi važni podaci i dokumenti o svakom čovjeku od njegova rođenja do smrti, pa i o njegovim rodbinskim vezama (neki dežurni “skeptici” smatraju da će podaci ostati i nakon preseljenja u “drugu dimenziju” te se dodati e-građaninu njegovih nasljednika).

A što to obuhvaća digitalizacija? Sve – od rodnog lista do smrtovnice, spol, školovanje, obiteljski i bračni položaj, osuđivanost i ostale pravosudne dokumente (od kaznenih do kazni za parking), poreznu karticu, dohodak, bankovne račune, kredite, je li dobar ili zaboravni platiša, udjele u socijalnim i mirovinskim fondovima, honorare, osiguranje, svu pokretnu i nepokretnu imovinu, ali i podatke o tome koliko tko i na što troši.

Neki napominju da bi se u tom digitalnom dosjeu mogli naći i zdravstveni i medicinski karton, povijest bolesti te informatički podaci iz MUP-a, ministarstava obrane, socijalne skrbi i financija te Porezne uprave. Znat će se kamo i zašto pojedinac putuje, koliko je i s kim bio na putu te koliko je potrošio ili zaradio u inozemstvu. Dakle, sve!

Piše jutarnji.

Da li Rusija uvodi 5G? DA! Da li radi na razvoju Umjetne inteligencije? DA! Da li Rusija igra igru zvanu korona pandemija? DA! Da li je Putin razotkrio UN, WHO, bankarski sustav, kineski društveni kredit itd.? NE!

170.000 kamera u Moskvi prate moguće izbjeglice iz karantene

Kako piše AFP, u Moskvi je raspoređeno oko 170.000 nadzornih kamera na ulice i postaje podzemne željeznice koje, čak i po silueti, mogu identificirati lice i podatke snimljene osobe. U nadzornom centru radi oko 100.000 ljudi. U moskovskom poglavarstvu su se pohvalili da su, nakon identifikacije žene koja je izašla iz samoizolacije, u vrlo kratkom vremenu, zahvaljujući kamerama, otkrili njezino kretanje i kontakte te sve te ljude upozorili i odredili im mjere samoizolacije ili testiranja, prenosi jutarnji

I da, Putinova rusija koristi tehnologije prepoznavanja lica.

Elektronki profil, tehnologije prepoznavanja lica, nadzora i praćenja i eto rusije na korak do implementacije “Društvenog kredita“, poput onog u Kini. Apsolutna kontrola i nadzor.

Da li je Trump zaustavio 5G koji je temelj Tehnokracije, totalitarnog društva upravljanog od strane korporatista iliti Duboke države i Umjetne inteligencije? Ne nije, isto kao što nije niti će zaustaviti Billa Gatesa, Sorosa ili Muska koji želi povezati mozgove amerikanaca sa Umjetnom inteligencijom, koji ujedno i tvrdi da će uskoro svijetom zavladati sustav nalik onom iz filma Matrix.

Trump je izjavio kako će mobilizirati vojsku za što bržu distribuciju cjepiva za koronavirus

Da li je razotkrio korona pandemiju kao laž koja i jest? Ili, da li je barem zakonodavnim putem, što je najjednostavnije, kaznio medije i tehnološke divove poput Youtuba ili Facebooka za kršenje prvog amandmana, odnosno ograničavanje slobode govora?  Kako je moguće da u Trumpovoj Americi ograničavanje slobode govora prolazi nekažnjeno? Youtube, Facebook … brišu sve što ne izlazi iz usta duboke države, protiv koje se kao Trump bori. Da sam ja predsjednik Amerike, youtube bi bio kažnjen sa takvim iznosom da im nikad više ne bi palo na pamet ograničavanje slobode govora/mišljenja, ili bi zbog istog bili oni izbrisani.

Umjesto toga, spasioc Trump je mobilizirao vojsku za distribuciju cjepiva.

Dakle, cjepivo i vojska, baš i ne izgleda da će u Americi po pitanju cjepiva postojati izbor.

Vrijeme je za buđenje, ovo nije tamo neki Hollywoodski film, nema spasioca i super junaka koji će vas spasiti od zlikavaca u zadnji tren, ovo je stvarnost i, sve je isključivo i samo na vama/nama.


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.