Indigo djeca

Tko su Indigo djeca ?

Brian je problematično dijete. Ne voli pratiti postavljena pravila u školi, i odbija  učiti gradivo u kojem ne vidi smisao. Unatoč lošim ocjenama, njegovi roditelji znaju da je on nadareno dijete.Kod kuće može satima koncentrirano raditi  na svojim modelima raketa.
Dijagnosticiran mu je poremećaj koncentracije ( ADD).
Brianovi prijatelji i kolege ga nazivaju pogrdnim imenima,…on plače..Osjeća se progonjenim i zaklinje se na osvetu jednog dana.Ponekad vidi svoje prijatelje okružene obojenom svjetlošću, vidi anđele, čuje ih i  razgovara sa njima.Intuitivno osjeća  bol svoje majke, i zna da će joj biti bolje ako položi svoje ruke na njena leđa.Uznemiren je svjetskim problemima,  poput  beskućništva i uništavanja šuma. Cijelim svojim bićem želi riješiti taj problem i poboljšati svijet. Brian je Indigo dijete.

Mnoga današnja djeca su Indigo djeca, u indijanskoj kulturi su poznata pod nazivom Djeca Sunca, dok ih neki autori nazivaju Djecom Milenija.Prema tvrdnjama nekih stručnjaka smatra se da se oko 90% djece, u  dobi do 9 godina starosti, može okarakterizirati  kao Indigo dijete. Isto tako,mali dio odraslih također pripada Indigo generacijama. Indigo djecu mozemo prepoznati po njihovim jedinstvenim karakteristikama.Vrlo su inteligentna i kreativna, ali i buntovna prema autoritetima i društvenim sustavima.Vrlo često im se dijagnosticira poremećaj koncentracije ili hiperaktivnost, te im se preporučuju razne terapije u svrhu ispravljanja i prevladavanja takvog ponašanja.Na fizičkoj razini su često osjetljiva i krhka, no na emocinalnoj razini njihova osjetljivost dolazi do ekstrema. Imaju razvijen osjećaj brižnosti i empatije, no isto tako mogu razviti nesjetljivost ukoliko ih se emocionalno zlostavlja u mladosti.
Indigo djeca mogu izražavati veliki bijes i njima je potrebna sigurno mjesto u kojem će biti prihvaćen i otpušten taj bijes. Indigo djeca mogu iskusiti veliku egzistencijalnu depresiju u ranim godinama, ukoliko se ne sjete tko su i zašto su došli.

Sarah, Indigo dijete kaže o sebi: “kao dijete sam znala da sam drugačija. Potvrda mojih osjećaja mi je došla još dok sam bila u vrtiću. Jednog dana, dok sam gledala stariju ženu kako sama objeduje u restoranu, preplavile su me misli o vremenu, starenju i smrti. Osjetila sam veliko razumjevanje žene koja se bliži kraju svog života  tjeskobu pri pomisli na vlastitu smrt, i veliku empatiju za sva bića koja postoje i koja će ikada postojati ( znala sam da će proći kroz slične duhovne turbulencije).Obuzela me beskrajna tuga, i za trenutak sam zaboravila da ja, četeverogodišnjakinja , postojim. U tom trenutku sam imala 80+ godina.”

Sarina priča je tipična priča o jakoj vezi između Indigo djece i  cijelog čovječanstva.Misija Indigo djece na Zemlji je pomoći čovječanstvu prilikom evolouiranja na višu razinu.Mnoga indigo djeca su prirodno nadarena i treba im pružiti pomoć i podršku u razvoju.Neka Indigo djeca su prirodni iscjelitelji i čini se da im je reiki energija vrlo prirodna i bliska. Ukoliko je Indigo djetetu dijagnosticiran autizam ili Aspergerov sindrom, treba im pomoći  raznim energetskim tremanima, poput reikia, shamballe ili ENF uravnoteženjem. Tako da takva djeca mogu izaći iz svog oklopa.

Naziv Indigo dijete dolazi  od dominantne boje u njihovoj auri ( indigo plava;tamno plava sa dodatkom crvene). Boja indiga predstavlja čakru Trećeg oka. Vjeruje se da je Treće oko razvijeno u većine indigovaca. Posebnost indigovaca je u tome sto osjećaju  “tanki veo” razdavanja između Zemlje i duhovnog svijeta. Zbog osjaćaja “tankog vela” njima su dostupne mnoge informacije i drugačija znanja od uvriježenih.

Učenje o indigo djeci će poboljšati našu sposobnost za rad sa djecom. Pomoći će nam da razumijemo nove energije koje se spuštaju na Zemlju, jer indigo djeca će donijeti novu energiju i pomoći nam da stvorimo novi, harmonočniji život.Oni su došli da prosvijetle svijet i da nas uzdignu do nove razine, bez obzira da li smo spremni ili ne. Tko će nas bolje voditi novim putevima ponašanja, razmišljanja i osjećanja nego djeca koja se već tako ponašaju, razmišljaju i osjećaju?

Osjećaj koji mnogi indigovci izražavaju najbolje je sažeo Tegan:

“Ako mogu željeti nešto za ovaj svijet, onda bi to bio osjećaj krajnjeg razumjevanja, prihvaćanja i ljubavi među svim dušama na cijeloj planeti!”

KARAKTERISTIKE INDIGO DJECE

Ova su djeca osobito nadarena, ali se mogu pobuniti ako se s njima ophodimo kao s malom neukom djecom ili ih želimo podučiti nečemu što već znaju. Teško se pokoravaju krutim pravilima i tradicionalnim ulogama. Često ruše pravila i sustave.  Obično tu svoju dozu buntovništva zadržavaju i do odrasle dobi, međutim često je riječ o suptilnoj, mudroj vrsti suprostavljanja kojom zapravo postaju izuzeti od očekivanih pravila. Za njih birokracija kao da ne postoji. Neki bi ih nazvali i izvrsnim manipulatorima. Odbijaju slijediti zapovjedi i upustva osim ako im zaista dobro ne objasnite zašto bi nešto trebali napraviti. Ne možete im nabiti osjećaj krivnje -jednostavno morate imati snažne argumente. To su ona djeca koja nam postavljaju bujice “nemogućih” pitanja (na koja mi i prečesto neznamo odgovor!).

Veoma su kreativna i mogu raditi više stvari odjednom, zapravo lako im nešto drugo odvuče pažnju i skloni su skakati sa jedne stvari/teme/aktivnosti na drugu.  Imaju problema sa strpljenjem te teško čekaju red. Teško se nose s rigidnošću i jednodimenzionalnošću našeg  (i većine) obrazovnih sustava. Školu često smatraju nužnim zlom i jedva čekaju da završi. Stoga nije rijetko da mnogi od njih naprasno prekidaju školovanje iako su veliki zaljubljenici u knjige i učenje kao takvo. Mnoga indigo “djeca” ostaju s par ispita do diplome i nikad ne završe fakultet/e koje su započeli.

Njihovi su interesi intezivni i strastveni te potpuno uranjaju u područja koja ih zanimaju, na specifičan hologramski način. Istovremeno vide i cjelinu i djeliće od kojih je sastavljena.
Mnogi su indigovci, mladi i oni stariji, strastveni zaljubljenici znanstvene fantastike, mitologije, priče o vilama i čarobnjacima, parapsihologije, igara uloga; zapravo svega što inspirira i potiče njihovu maštu i predstavlja im intelektualni izazov. Skloni su povlačenju u intimni svijet knjiga i mašte i zapravo preferiraju samoću ili uski krug bliskih osoba. Velike gužve ih pomalo plaše i odbijaju.

Indigo djeca (i odrasli) su često  frustrirana lošim načinima na koje se neke stvari rade te znaju bolje načine. Karakterizira ih i ekstremna fizička i emotivna osjetljivost. Izuzetno su osjetljivi na intezivne mirise, buku, vrućinu, jarke boje i gužve. Znaju patiti zbog pretjerane izloženosti svim tim podražajima suvremenog svijeta. Mogu biti skloni različitim alergijskim oboljenjima i problemima s dišnim sustavom. Nužna im je povremena samoća, tišina i mir. Potrebno im je vrijeme za njih same kako bi obnovili svoje (spiritualne) baterije. Senzibilna su za tuđe probleme i patnje i često za malu djecu neobično svjesna generalnih problema čovječanstva, poput ekološkog zagađenja, ratova i gladi.  (Prema  Lorri Johnson, na http://www.sunfell.com

Neka indigo djeca imaju i potpuno suprotno ponašanje te su hladna i tvrdoglava i uopće ne pokazuju empatiju za druge. Znaju biti sklona snažnim neobuzdanim izljevima bijesa, te općenito imaju problema sa ljutnjom. ( prema Wendy Chapman, http://www.metagifted.org.
Ove se karakteristike obično vežu uz novije indigo generacije, koje se rađaju bez zaštitnih slojeva u auri te su još senzibilnija na bombe informacija kojima ih svijet svakodnevno zasipa, a uz to nemaju  adekvatnu podršku roditelja i okoline. Njihova im hladnoća i ljutnja postaju dragocjeni obrambeni mehanizmi, ali ih i udaljavaju od njihove životne misije. Više o prevenciji i rješenjima ovih problema možete naći u poglavljima  Indigo generacije i Savjeti za roditelje indigo djece.

No sva indigo djeca imaju snažno razvijenu intuiciju. Naravno često nisu svjesna da se radi o tome, katkada se to događa kroz snove ili vizije, ponekad kroz niz podudarnosti koje povremeno primjećuju, a najčeće se radi o jednostavnim slutnjama koje se ostvare. Drugima se može činiti da su iznimni srećkovići, jer im se mnoge želje ostvaruju, ali indigo djeca znaju da smo mi sami stvaratelji svoje sreće i jednostavno se ravnaju po tom zakonu, usklađujući se s ritmovima prirode i svojim Višim vodstvom.

Indigo djeca (i odrasli) posjeduju izuzetan detektor laži. Takva djeca imaju duboke, mudre, “stare” oči kojima kao da gledaju ravno u vašu dušu i kojima je nemoguće slagati. Laži i manipulacije ih zbunjuju, rastužuju i razljućuju-posebno ako su zlonamjerene. Stoga, često postaju gorljivi istjerivači pravde i istine. Obično upravo indigo djeca “stoljetne” obiteljske drame i tajne iznose na svjetlost dana.

Osjećaju se povezana sa svim ljudima te katkada sa sobom nose strašan osjećaj boli i univerzalne patnje. Događa se i da ova djeca na sebe preuzimaju ulogu roditelja  (roditeljima, braći i sestrama, ostaloj djeci, svijetu) još u najranijoj dob te postaju “starmala” i čitav život na leđima nose tu nepotrebnu, preveliku odgovornost. Jako rano  su sposobna apstraktno razmišljati te su iznadprosječno inteligentna i nadarena.

Drunvalo Melchizedek tvrdi (prema časopisu The Spirit of Ma`at, Volume 1, iz Kolovoza 2000.) da postoji i genetska promjena kod ove djece, promjena  unutar DNA strukture. Međutim za to još uvijek nema jasnih znanstvenih dokaza. Isti autor navodi i da je IQ čovječanstva naglo porastao s dolaskom ove djece jer je među njima prosjek kvocjenta inteligencije 130.

Izgleda da takva djeca često u ranoj dobi doživljavaju različite oblike zlostavljenja ili doživljavaju neku veliku traumu (smrt roditelja, napuštenost i odbačenost, bolest isl.). Takvi problemi na njih mogu dvojako djelovati. S jedne strane takva ih iskustva naprosto  tjeraju da se okrenu sebi, unutra i da traže duhovno vodstvo i utjehu, te ih čine senzibilnima i empatičnima. Zbog toga bi mogli zaključiti da je upravo takva okolina generator njihovog razvoja. Crno nije uvijek crno.

S druge strane mogu popustiti pritisku i “zaboravivši” svoju misiju postati sklona zlouporabi različitih droga i alkohola, delinkventnom ponašanju čak i suicidu. Mnogi autori koji se bave problemima ovisnosti često pišu kako su ovisnici zapravo izuzetno senzibilne i duhovnosti sklone  osobe. Možda to objašnjava i zašto su gotovo jedine relativno uspješne metode liječenja ovisnika upravo one povezane s religioznim sustavima i duhovnošću?!

Nažalost često se događa  da  izuzetna senzibilnost i  talenti  indigo djece naiđu na nerazumijevanje i  ismijavanje, njihove  se vizije i  mudrost  često smatraju poremećajem, bolešću ili u najblažem slučaju rezultatom bujne mašte. Mnoga su od ove djece svrstana u kategoriju poremećaja u ponašanju,  poremećaja deficita pažnje (ADD – Attention Deficit Disorder) ili nekog drugog oblika hiperaktivnosti jer se smatralo da imaju problema s pažnjom, disciplinom te se teško koncentriraju na nastavne sadržaje. Međutim, čini se da zapravo obrazovni sustav nije dorastao njihovim sposobnostima i da se ovakva djeca jednostavno dosađuju zbog sporosti i preplitkog sadržaja informacija koje im se u  većini škola nude. Ukoliko im date temu koja će ih zaista zainteresirati i biti im izazov vidjet ćete naglu promjenu njihove koncentracije i vjerojatno stvarnu demonstraciju njihovih izuzetnih intelektualnih sposobnosti i zadivljujuće kreativnosti.

Mogli bi reći da se indigo djeca rađaju s izuzetnim potencijalima, ali o obitelji i sredini u kojoj se nađu ovisi hoće li se te mogućnosti zaista  (i kada) izraziti. Potrebna im je naša potpora i ljubav kako bi otkrili sebe.

INDIGO GENERACIJA

Premda je oduvijek bilo posebno senzibilne i nadarene djece u posljednje vrijeme primjećujemo pravu “najezdu” malih genijalaca. Čini se da su se indigo djeca počela učestalije javljati posljednjih 40 godina. To naravno ne znači da su sva djeca rođena u tom periodu indigo djeca, ali mnogi autori tvrde da od 1996. godine na ovamo čak 95% rođene djece spada u tu kategoriju (prema EASC-u).

Autorica L.Johnson sistematično je prišla toj pojavi podjelivši indigo populaciju na nekoliko generacija, ovisno o vremenu njihova rođenja.  Pa tako ona razlikuje 5 indigo generacija te svakoj od njih pripisuje posebne osobine, specifičnost auričnih ovoja kao i vremenski okvir tvz.Godina Buđenja.

Prva generacija indigo djece rođena je između 1958-1968.godine. Autorica ih naziva Alfa generacijom. Karakterizira ih plavo-zeleno-ljubičasti zaštitni sloj aure, najčešće maskiran mentalnim ili ljupkim okerom (radi se o bojama slojeva aure). Ti im ovoji služe kao svojevrstan štit, ugrađena zaštitna sklopka  koja ih štiti od pretjeranih podražaja i vanjskih utjecaja i omogućava im postepeno otkrivanje i razvijanje indigo potencijala. Istovremeno su im ti ovoji pomogli da se uklope u uobičajenu populaciju  svog vremena koja još nije bila spremna za potpunu manifestaciju njihovih stvarnih sposobnosti. Iako se takva osoba još od djetinjstva osjeća drugačijom, kao da ne pripada obitelji, mjestu, zemlji  ili vremenu u kojem se našla,  i vjerojatno primjećuje svoju iznimnu senzibilnost i neke posebne darove,   razlozi te izdvojenosti su joj nejasni i obično ih odbacuje ili racionalizira. Tek kad dovoljno mentalno sazrije da bi se mogla nositi sa svojim darovima, doživljava iskustvo Mračne noći Buđenja, ili kako to Lori Johnson naziva- razdoblje Saturnova Povratka. Za ovu indigo generaciju taj se proces odvija između 1986-1996.godine. Točnije, za svaku indigo osobu  Razdoblje Buđenja započinje u njenoj 28. ili 29. godini života. Dužina tog procesa može varirati, ali obično traje 7 i po godina. Taj povratak k Sebi, i svojoj životnoj Misiji zna biti zaista težak. To je razdoblje puno zamki i problema, prepreka, bolesti, životnih teškoća i izazova koje služi za skidanje maski i privida, za otkrivanje njihovog istinskog potencijala  i povratak k Sebi. Kasne tridesete su razdoblja oporavka i procvata psihičkih sposobnosti.  Do tih je godina osoba imala dovoljno vremena da iskuša, testira, istanča svoju intuiciju i nauči vjerovati svojim psihičkim sposobnostima, ali sad se njena moć i sposobnosti još produbljuju  (jasna i nepogrešiva intuicija, snažno unutarnje vodstvo i komunikacija s duhovnim svijetovima, uvid u misli, osjećaje i namjere drugih ljudi, pristup paralelnim razinama stvarnosti, istinski uvid u prirodu Vremena, svakodnevni sinkroniciteti,  i mnogi drugi intrigantni darovi.)  U tridesetima se kristalizira i izuzetna iscjeliteljska moć ove kategorije ljudi (Reiki i slične alternativne tehnike su posebno bliske Indigovcima svih generacija). Alfa generacija indiga je već izišla iz faze buđenja, a neki od njih danas prelaze u svoju Oktarin fazu što znači razdoblje ekstremne senzibilnosti i još veće sposobnost uvida. Sudeći po Lorri Johnson tek tada (u 40-tima) počinje prava zabava! Više o tom procesu moći ćete  pročitati u poglavlju  Skidanje velova: Tranzicija iz Indiga u Oktarin, koje je u pripremi.

Druga indigo generacija ili Beta Generacija je ona rođena između 1968-1978. Ova je generacija također došla  na svijet sa svojim zaštitnim štitom tj. s plavo-zeleno-ljubičastim ovojem u auri. Razlika je u mentalnom okeru, koji se kod ove generacije ne može primjetiti. Razdoblje Buđenja Sposobnosti za ovu generaciju je period od 1996-2006. Početak tog procesa je i dalje  za većinu u 28. ili 29. godini za svaku osobu te generacije. Danas je dio Alfa Indiga u toj fazi Buđenja što znači da polagano postaju svjesni svojih sposobnosti i prisjećaju se svoje životne Misije. Jako se rijetko događa da osoba potpuno osvjesti svoju Misiju i  sposobnosti prije 30-te godine, stoga budite strpljivi prema sebi. U tom periodu blijede i nestaju zaštitni aurični slojevi  i osoba se često može osjećati ogoljeno, ranjivo i slomljeno, prolazi kroz snažne procese čišćenja na fizičkoj i psihičkoj razini, te misli da ludi. Budite nježni i blagi prema sebi, povjerite se bliskim osobama, potražite stručnu pomoć ako je potrebno (ali nastojte izbjeći medikamente), potražite društvo sebi sličnih-oni vam mogu pružiti podršku i suosjećanje koje vam je sad tako potrebno. Iznad svega, razvijajte svoju intuiciju i vjerujte svom unutarnjem vodstvu. Svi odgovori su u vama! Ovo što vam se čini ludilom i bezdanom će proći – a na drugoj vas strani čekaju čuda!

Specifična karakteristika Alfa i Beta generacije je njihov izuzetno mladolik izgled- sve do starije dobi izgledat će znatno mlađi od svoje “stvarne” kronološke dobi, a većina će i živjeti znatno duže od svojih vršnjaka. Pravu indigo zrelost i ova će generacija indiga, kao i ostale, doživjeti tek u četrdesetima.

Gama Generacija je treća generacija indigovaca, rođena između 1978-1988.godine.Ovo je prva generacija s minimalnim zaštitnim ovojima. Ako uopće imaju štit on je uglavnom ljubičast, katkad s naznakama Kristalne, ili Oktarin. Upravo je ova generaciju najčešće dijagnosticirana kao djeca s poremećajima u ponašanju ili s nekim oblikom hiperaktivnosti. Razdoblje Buđenja za ovu generaciju će biti između 2006-2016. godine, tj. u njihovim kasnim dvadesetima. U Oktarin fazu, također prelaze početkom četrdesetih.

Delta Generacija je četvrta generacija indigo djece. Ovo je prva generacija “čistih” indigovaca-tj. njihove su aure čiste izražajne indigo plave boje, bez ikakvih obojenih zaštitnih slojeva. Iznimno, neki među njima mogu imati kameleonski Oktarin ovoj.  Sve to znači da je ova generacija ekstremno senzibilna i da im je podrebna vaša pomoć i podrška kako bi zaista pronašli sebe. Ova je grupa među najizraženijim hiperaktivcima i vjerojatno  “izgaraju” u pretjeranoj stimulaciji i vrištavim podražajima modernog svijeta. Tu spadaju indigo djeca rođena između 1988-1998. Stvaranje tihe mirne oaze za vaše indigo dijete biti će puno prikladnija od propisivanja silnih lijekova za smirenje i stabilizaciju (što je trenutno vrlo “popularno” u Americi). To uključuje korištenje dubokih, toplih boja u njihovom okruženju (najbolje plavih i ljubičastih tonova), korištenje umirujućih zvukova i sporih ritmova, izbjegavanje velikih gužvi i visokih temperatura. Gledanje TV-a svedite na minimum, a po mogućnosti uklonite električne instalacije i aparate iz prostora u kojem dijete spava i najčešće boravi. Ove iste preporuke umiriti će i svako  uznemireno Indigo dijete. Što češći boravak u prirodi, penjanje po stablima ili ležanje u travi prave su blagodati za vašeg malog Indigovca. Usklađivanje s ritmovima prirode vraća im nutarnju ravnotežu i mir. S obzirom da će ova grupa indigovaca imati izuzetno težak pubertet i vrlo vjerojatno će biti sklona zlouporabi droga i alkohola  te suicidalnom ponašanju-slijeđenje ovih smjernica biti će djelotvorna prevencija riskantnih oblika ponašanja. Pomozite djetetu da pronađe oslonac u sebi. Više konkretnih smjernica o odgoju takvog i ostale indigo djece možete pročitati u poglavlju Savjeti za roditelje Indigo djece, koje je u pripremi.Razdoblje Buđenja za ovu generaciju biti će od 2016-2026. godine-tj. u njihovoj 28. ili 29. godini.

Peta generacija Indigovaca, nazvana Omega Generacija uključuje djecu rođenu u rasponu od 1998-2008. Sudeći po tvrdnjama Lorri Johnson ovo će biti posljednja generacija “čistih” indigovaca. Ova će generacija vjerojatno imati još veće probleme u prilagodbi okruženju, a često će proživjeti ekstremno teško djetinjstvo. Među ovom djecom postoji opasnost od teških oboljenja i povlačenja od vanjskog svijeta poput autizma ili Aspergerova sindroma, a među njima je i velika stopa smrtnosti.  Rezultat je to njihove ekstremne senzibilnosti i preranog razvoja Kristalnih tj. Oktarin obilježja. Mnogi od njih će se roditi kao djeca Indigo roditelja, a neki će čak sami biti reinkarnacija rano preminulih Alfa i Beta Indigovaca. Ovisno o lokalnim uvjetima i individualnim značajkama ova će generacija svoj Saturnov Povratak proživljavati između 2026-2036.

Nakon 2036. godine naglo će opasti dolazak indigo djece na svijet, i dalje će se rađati ali znatno rjeđe.

*Napomena: Ovi vremenski okviri su relativni – ako ste rođeni prije 1958. to ne isključuje mogućnost da spadate u indigo populaciju. To samo znači da je oko vas jako malo vama sličnih. Isto tako vaš period Buđenja može doći ranije nego je navedeno za vašu generaciju.
I ne zaboravite – Vi stvarate svoju sudbinu- radom na sebi i svjesnošću možete zaobići mnoge neugodnosti i prepreke na svom putu, ali i ubrzati i produbiti svoj rast:

10 SAVJETA ZA RODITELJE

1. Budite iskreni

Dajte potpuno objašnjenje koliko god je to moguće za njihovu inteligenciju i zrelost.

2. Ne manipulirajte

Bez nametanja krivnje. To ne djeluje kod Indigovaca.

3.Pokažite im poštovanje

Oni su samo manji po godinama, ali često mudriji u duhu. Ne odgovarajte im, jer će vam i oni odgovoriti. Pokažite im poštovanje. Tretirajte ih kao jednake koliko god je to moguće. Dopustite im da pomognu pri stvaranju pravila i posljedica. Osigurajte da imaju granice koje će ih zaštititi.

4. Potičite ih

Neka razviju autonomiju tako da rade koliko god mogu sami. Neka biraju odjeću. Od male dobi ih učite da se sami kupaju.

5. Poštujte njihove psihičke sposobnosti

Pomognite im da razviju mentalne sposobnosti sa vježbom, predavanjima i ohrabrivanjem.

6. Podučite ih zaštiti energije i metodama uzemljenja

Indigovci su vrlo emotivno osjetljivi. Imat će drastične promjene raspoloženja i to je često uzrokovano upijanjem energija drugih oko njih. Trening i razne metode iscjeljenja energije mogu pomoći.

7. Podučite ih metodama relaksacije i meditacije

Te vještine pomoći će im da bolje svladavaju život, nađu ravnotežu, i da se spoje sa duhovnim svijetom.

8. Poštujte njihovu emocionalnu i psihičku osjetljivost

Koja je najčešće ekstremna i čini se neuobičajena, ali oni se NE šale i možda trebaju vašu pomoć da toleriraju te osjećaje.

9. Pronađite alternativnu terapiju za ADD i ostale nesposobnosti

Ne dajte im lijekove kao što su Ritalin i sl., za ADD ili ostale «nesposobnosti». Nađite alternativne načine rada sa takvim ponašanjima, kao što su dodaci prehrani, esencije cvijeća, modifikacije ponašanja, i dopuštanje učeniku pri izboru učenja.

10. Pomognite im da razviju svijest o njihovoj indigo prirodi i njihovoj misiji u životu

Indigovci su svi ovdje s razlogom. Imaju jedinstvene karakteristike ponašanja da bi bili sposobniji da pomognu unosu novih energija i da pomognu poboljšanju svijeta. Dok to ne shvate, mogli bi imati velike teškoće sa savladavanjem njihove ljudskosti i nošenje sa činjenicom da su  preosjetljivi i različiti. Ako nauče da postoji razlog za njihovu različitost, bit će bolji u njihovom savladavanju i raditi prema njihovoj misiji planetarnog dolaska.

Autor: Wendy H. Chapman

TEST DALI STE INDIGO

1. Da li se smatrate (ili vas drugi smatraju) natprosječno inteligentnom osobom?
2. Da li ste izrazito kreativna osoba, imate mnoštvo ideja oko teme koja vas interesira, volite sami izrađivati stvari itd.?
3. Uvijek morate znati ZAŠTO je nešto takvo kako je ili ZAŠTO morate uraditi nešto što vam se kaže?
4. Bili ste prilično buntovni u školi, teško ste prihvaćali autoritete ili ste se osjećali buntovno, ali se niste usudili reagirati radi RODITELJA?
5. Da li ste još od djetinjstva prolazili neobjašnjiva stanja velikih depresija i osjećaja bespomoćnosti (takva stanja su mogla varirati od tuge do dubokog beznađa, a bila su praćena i suicidalnim mislima)?
6. Da li općenito smatrate da vam je prvi dio života (djetinjstvo i pubertet) bio iznimno težak period?
7. Imate li problema/poteškoća u radu u velikim poduzećima, uslužno orijentiranim poslovima, otpor prema autoritetima i uređenju posla na principu ‘kasta’?
8. Da li preferirate poslove u kojima ste ili ravnopravan partner ili vođa ili možete raditi potpuno samostalno?
9. Da li često osjećate kako je cijeli svijet jedna porodica i nije vam svejedno što se dešava drugom čovjeku na drugom kraju Zemlje?
10. Sposobni ste duboko suosjećati sa ostalima ali opet ne podnosite nečiju glupost/tupavost?
11. Da li se ubrajate u osobe koje su ili toliko ekstremno emotivno senzibilne (koje se lako mogu rasplakati, rastužiti itd.) ili skoro nikada ne izražavate svoje emocije (ljudi vas svrstavaju u emotivno hladne osobe)?
12. Da li ste u nekim fazama svog života imali napadaje bijesa ili ljutnje često bez nekog značajnijeg povoda?
13. Da li je POLITIKA nešto skroz NEZANIMLJIVO za vas – imate osjećaj da vaš glas ionako nema nekog utjecaja?
14. Da li ste jedan/jedna od onih koji ne mogu pronaći zadovoljstvo isključivo u tradicionalnim vrijednosti: karijera, brak, 2.5 djece itd.? Da li osjećate da bi život trebao biti nešto više od rođenja i umiranja, zarađivanja za preživljavanje, odlaska i dolaska na posao, produženja vrste, seksa, hranjenja i spavanja?
15. Da li često osjećate veliku težnju da učinite nešto u smislu da promijenite ili poboljšate svijet?
16. Da li imate veliko zanimanje za psihologiju, duhovne teme i praksu još od djetinjstva?
17. Da li imate jaku intuiciju tj. koristite tu sposobnost u životu?
18. Da li imate poteškoća da fokusirate svoju pažnju na jedan predmet osim ako to svjesno ne odlučite ili vam je čak dijagnosticiran ADD (Attention Deficit Disorder) – poremećaj pažnje, poremećaj u ponašanju ili hiperaktivnost?
19. Da li ste imali kad ili imate iskustva poput: vizije anđela i ostalih duhovnih bića, sposobnost vidovitosti, telepatije itd.?
20. Da li aktivno nastojite saznati koji je smisao vašeg života i cjelokupnog postojanja kroz različite duhovne pravce, religije, grupe ili knjige?
21. Da li često imate problem sa svojim strpljenjem pogotovo kad su u pitanju svari sa područja birokracije i inertnost društvenog sustava, kao npr. čekanje u redovima itd.?
22. Da li ste izrazito osjetljivi na buku, jake mirise, vrućinu, jarke boje i veliku gužvu?
23. Da li vam je često potrebno vrijeme kad možete biti sami sa sobom da bi obnoviti svoje baterije?

NAPOMENA: Zbog svoje općenitosti ovaj test je samo smjernica gdje više pozitivnih odgovora upućuje na veću vjerojatnost da ste Indigo.

Izvor:

By Wendy Chapman
http://metagifted.org

http://www.indigo-svijet.hr