Mooji – Tajna Mudraca

Mooji 5 Ako postoji misao poput: ove misli su bitne, ili, nijedna misao se ne bi trebala pojaviti, onda će ta misao uzrokovati probleme. Pustite neka dođe bilo koja misao, osjećaj, emocija, budi poput prostora, svaka aktivnost se događa u tebi, ali ništa od toga nisi ti, to su samo pojave koje se pojavljuju, uživaj u njima. Ti si Sebstvo, vječno, stvarno, to je ono što jesmo.

 

.

Vi se ne možete probuditi, jer vi probuđeni jeste, uvijek, ali to razumijevanje mora doći i do uma, da postanete svjesni svoje bezvremenosti, jer život je iskustvo, ne samo ekspresija.

Ne podsjećajte ljude na bol, patnju, iluzije sa kojima su se poistovjetili, već ih podsjetite na slobodu, ljubav koja JESU.

Ne moraš steći slobodu, već moraš izgubiti vezanost, jer sloboda je ono što već jesi.

 

Ništa što možemo percipirati u obliku misli, emocija, senzacija, bilo koji objekt, iz bilo kojeg dijela vremena, ni jedan nije trajan, ni jedan ne pripada tebi. To je jednostavno kretanje u svjesnosti, ekspresija svjesnosti, a ti si svjedok svega toga. Ako vežeš sebe za bilo koji od tih pokretnih dijelova, dovest ćeš se u polje fragmentacije. Svrha promatranja je da razlikuje, da što god da izvire, prolazno je.

 

Sve se događa spontano, cijeli život je spontan, samo BUDI, dozvoli da bude što jest, nemoj pokušati popravljati, ti nemaš ništa za raditi! Um će reći: Ne, ne, ali ja želim posao, ne mogu provoditi život ne radeći ništa! Nije tako! Aktivnosti će se nastaviti, aktivnosti nisu u sukobu sa istinom, one će se nastaviti, ali ideja da smo mi činioci aktivnosti, stvara puno problema. “Činioc” aktivnosti i “mislioc” misli uzrokuju sve probleme u svijetu, taj identitet, i on je lažan, nije istinit. Ljudsko biće je samo po sebi efekt u Svjesnosti, nije operator ili kontrolor Svjesnosti. Ako pojedinac shvati ovo, veliko olakšanje, rasterećenje stupa na snagu.

 

Ovo je smrtno tijelo, ali besmrtno Biće kreče se u njemu.

 

Sve misli su same po sebi jednako beznačajne, ali vaše vjerovanje u njih, ih energizira, daje im život. Kada vam se misao čini jako snažnom, to je samo zato što vi vjerujete u nju.

 

 

Comments are closed.