FILM za sve one koji vjeruju u bajke o moralnoj na znanstvenim dokazima temeljenoj industriji

 

Ako ste jedan od onih koji vjeruje kako industrija nikada ne bi koristila i plasirala na tržište proizvod koji je štetan po vaše zdravlje, onda je ovaj film za vas.

Ako vjerujete da je znanost nekorumpirana, nepotkupljiva, moralna i temeljena na dokazima i istini, opet, onda je ovaj film za vas.

Ovo je film za sve one koji vjeruju u bajke o moralnoj na znanstvenim dokazima temeljenoj industriji – ovo je lice i naličje svake industrije, od farmaceutske, kemijske, tekstilne, vojne, prehrambene do telekom industrije u kojoj korumpirani znanstvenici igraju glavnu ulogu.

Mark Ruffalo, u filmu inspiriranom stvarnim događajima, glumi uglednog korporativnog odvjetnika (Robert Billot), koji se okreće protiv svojih dosadašnjih klijenata u namjeri da spasi živote ljudi, životinja i okoliš. Kada otkrije da velike kemijske kompanije, već skoro 40 godina skrivaju od javnosti činjenicu da su otrovali izvore pitke vode, kreće u pravnu bitku kako bi cijeli svijet doznao istinu.

PREPORUKA DOKUMENTARNOG FILMA – “Mesna industrija”

Godine 2015. Svjetska zdravstvena organizacija uvrstila je jedan od aditiva u mesnim prerađevinama na popis kancerogenih tvari. Taj je aditiv gotovo bio zabranjen u Sjedinjenim Državama 1970-ih – sve dok lobiranje mesne industrije nije diskreditiralo znanstvenike. Otkrivamo kako lobisti desetljećima djeluju u sjeni da bi spriječili ili usporili donošenje propisa o nekim aditivima. U pozadini te strategije znanstvenici su koji surađuju i primaju izdašne naknade za svoje studije koje promiču konzumaciju mesa. One pak čiji rad otkriva zdravstvene rizike povezane s mesom treba ‘sasjeći’. Od Bretanje do Danske, preko Kalifornije i Wisconsina, redateljica Sandrine Rigaud godinu je dana istraživala taktike mesne industrije.


SVAKAKO POGLEDAJTE – “Budućnost hrane”

Koliko znamo o genetski modificiranim organizmima? Što kažu znanstvenici? Odgovore pogledajte u ovom odličnom dokumentarnom filmu.


VAXXED: Od zataškavanja do katastrofe

 Film koji će vam otvoriti oči!

VAXXED je dokumentarni film koji dokazuje povezanost između cjepiva i autizma te ujedno razotkriva svu zlobu i nehumanost farmaceutske industrije, državnih institucija te korumpiranih “znanstvenika” koji su SVJESNIM lažiranjem podataka prouzročili epidemiju autizma te uništili stotinama tisuća djece (samo u americi) mogućnost za normalan život.


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.