Halucinogene droge i viša svijest – Ayahuasca, LSD, Ibogain, Magična gljiva… VIDEO

HalucinogeniČetrdesetih godina psihodelične droge poput LSD-ja i magičnih gljiva privlačile su Amerikance koji su se željeli “ufurati” i isključiti. Danas se u amazonskoj džungli te na ulicama New Yorka i Europe nova generacija koristi istim supstancama koje mijenjaju svijest, ne radi zabave, nego da liječe ovisnost i bolest.

.

.

Vezani postovi:

ISKUSTVO S AYAHUASCE – 1 dio

Piše Krešimir Mišak

Nedavno je jedan moj dobar prijatelj bio na seansi ayahuasce, ako to možemo tako nazvati. Bio je to mistični ritual u kojem je sudjelovalo petnaestak ljudi, a vodio ga je jedan mladi brazilski šaman. Iskustva ayahuasce za svakoga su drugačija i svaki put drugačija. Južnoamerikanci je zovu iscjeljiteljicom, pa ponekad osoba nema nikakve posebne vizije već je ayahuasca iscjeljuje na raznim razinama. No, iskustvo ovog čovjeka vrijedno je priče jer nije samo osobno već sadrži informacije koje imaju veze s velikim pitanjima koja svi mi ponekad postavljamo. Zato sam ga zamolio da je napiše, možda vam bude zanimljiva i poučna kao što je meni bila.

 

DMT – duhovna molekula

Povijest uporabe biljaka, gljiva i životinja zbog psihodeličnih efekata koje izazivaju kod čovjeka starija je od pisane povijesti i vjerojatno prethodi pojavi današnje ljudske vrste. Ronald Siegel i Terence McKenna, mišljenja su da su naši majmunoliki preci oponašali druge životinje jedući tvari koje su izazivale neobično ponašanje. Na taj način otkrili su prve supstance koje mijenjaju um. (duh-vremena)

Sve je više fizičkih dokaza da su mnoge drevne kulture koristile psihodelične tvari zbog njihovog djelovanja na svijest. U Africi su arheolozi otkrili drevne slike gljiva koje niču iz ljudskoga tijela, a nedavna otkrića prapovijesne sjevernoeuropske umjetnosti na kamenu snažno ukazuju na utjecaj psihodeličnih izmijenjene svijesti.

Comments are closed.