Javnost se budi vezano uz činjenicu da 5G nije dokazano siguran za zdravlje ljudi

5G rak zračenje milimetarski valovi

.

Dok  telekomunikacijske tvrtke u petoj brzini jure ka postavljanju milijuna novih 5G tornjeva u čitavom svijetu, javnost se budi vezano uz činjenicu da 5G nije dokazano siguran za ljudsko zdravlje.

Zdravstvene zabrinutosti zapravo idu mnogo dalje od 5G tornjeva koji telekomunikacijske tvrtke planiraju postaviti otprilike na svakih 100 metara duž ulica urbanih područja. Otkriveno je i da će uskoro 20.000 satelita biti postavljeno u orbitu oko Zemlje kako bi emitirali 5G mikrovalno zračenje preko svakog kvadratnog metra zemlje, prekrivajući cijelu planetu.

Kao što je spomenuto u prethodnim člancima o 5G mobilnom mikrovalnom komunikacijskom sustavu, on  će biti mnogo brži od trenutnih 3G i 4G sustava. Međutim, koristit će mnogo veći frekvencijski raspon u spektru elektromagnetske energije. Ove frekvencije u gigaherc spektru nisu dosad korištene za javnu komunikaciju. I ove milimetarske frekvencije nisu testirane ili prošle sigurnosna testiranja.

5G će ciljano odašiljati zrake

5G komunikacijski sustav koristit će antene s faznim nizom, koje će usmjeravati zrake mikrovalova na 5G telefone i drugu opremu koja sadrži 5G mogućnosti kao što su novi pametni uređaji i računala, automobili i Wi-Fi središta.

Zrake mikrovalnog zračenja pratit će osobu koja koristi 5G telefon ili  koja koristi implatat, poput mikročipa. Ove zrake zračenja moraju biti dovoljno jake da prodru kroz zidove i ljudsko meso, kao što su ruke i glava, jer ne znate iz kojeg će smjera dolaziti  zraka.

Zrake neionizirajućeg mikrovalnog zračenja koje koristi ova tehnologija također moraju biti dovoljno jake da prođu kroz tijela drugih ljudi koji se mogu naći između osobe koja koristi telefon i tornja koji  odašilje mikrovalni signal.

5G pametni telefoni će emitirati i primati mikrovalne signale koji su 10 puta jači od trenutnih 4G signala. Wi-Fi sustavi koje koristi 5G, koristit će mikrovalne signale koji su 150 puta jači od 4G.

Ne brinite – FCC kaže da je tehnologija sigurna, iako nije prošla sigurnosna testiranja

Unatoč nedostatku testiranja kako bi se dokazalo da je 5G siguran, telekomunikacijske tvrtke i Federal Communications Commission (FCC) se slažu da nitko ne bi trebao brinuti o zdravstvenim učincima 5G.

Njihov tvrdnja temelji se na pretpostavkama iz 1998. godine.

No, istraživanje iz tog vremena nije prihvatljivo, jer je samo ispitivalo zdravstvene brige vezane uz učinak zagrijavanja od strane mikrovalnog zračenja.

Pozadina o 5G i drugim rizicima radio frekvencija

Ovaj članak će se osvrnuti na neke od najnovijih informacija o rizicima  mikrovalnog zračenja i zabrinutosti koje postavljaju oni koji su proučavali ovaj oblik neionizirajućeg zračenja.

Za one koji su novi u ovoj temi, možda bi trebali pročitati neke od prethodnih članaka o zdravstvenim problemima vezanim uz onečišćenje radiofrekvencije kako bi dobili osnovne informacije o 5G i drugim bežičnim komunikacijskim sustavima kao što je Wi-Fi.
Apsolutni znanstveni DOKAZ da zračenje mobitela uzrokuje rak
Znanstvenici dokazali – zračenje mobitela izaziva stres i promjene DNK
Postavljanje 5G baznih stanica i satelita mora biti zaustavljeno
5G MREŽA KORISTI ISTE EMF VALOVE KAO I PENTAGONOV “CROWD CONTROL SYSTEM” (SUSTAV ZA KONTROLIRANJE MASA)
ZNANSTVENICI I LIJEČNICI TVRDE: 5G će rezultirati masovnim povećanjem neizbježnog, prisilnog izlaganja bežičnom zračenju
Joe Imbriano: 5G smanjuje apsorpciju kisika što će dovesti do epidemije brojnih poremećaja i bolesti VIDEO
5G: Frekvencijski armagedon za tijelo i um VIDEO SA TITLOVIMA

 

Zračenje 2G i 3G sustava povezano je s rakom kod mužjaka štakora

U desetogodišnjem istraživanju na štakorima i miševima koje provodi Nacionalni toksikološki projekt (NTP), vladini znanstvenici u suradnji s nevladinim znanstvenicima zaključili su da postoji “jasan dokaz” povezanosti izloženosti mikrovalnom zračenju sustava mobilnih telefona i stvaranju raka u srcima štakora.

2G i 3G se još uvijek koriste za glasovne pozive i slanje tekstualnih poruka.

Znanstvenici NTP-a koriste sustav ocjenjivanja na četiri razine za opisivanje stupnja povezanosti izloženosti i štete po zdravlje. Njihov sustav ocjenjivanja pokazuje: jasne dokaze (najviša povezanost sa štetom), neke dokaze, dvosmislene dokaze i nikakav dokaz povezanosti (najniži).

U njihovom konačnom izvješću iz studenog 2018. utvrđeno je da postoji jasna povezanost između izlaganja 2G i 3G mikrovalnom frekvencijskom zračenju s nastankom raka kod štakora.

CIJELI TEKST PROČITAJTE OVDJE

.


OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg
medija i bez obzira na granice.