Francuska postaje prva zemlja u Europi koja zabranjuje sve pesticide povezane sa smrču pčela

Pčele monsanto

.

Svijet se konačno budi vezano uz negativne učinke te pretjerano korištenje pesticida. Na mnogim mjestima diljem planeta populacija pčela drastično se smanjuje, što znači samo jedno,  propast naše civilizacije ukoliko ubrzo ne stanemo na kraj  primitivnom, zaostalom i zastarjelom načinu razmišljanja.

Žalosno je da čak i nakon što se konačno uvidjela opasnost masovnog korištenja pesticida, nisu sve zemlje poduzele odgovarajuće mjere. Neke su odlučili sankcionirati nova kemijska sredstva koja dolaze na tržište, a za koje se očekuje da će biti još i pogubnija u tom pogledu, ali ne i trenutno postojeća, po populacije pčela smrtonosna sredstva, dok se jedino Francuska odlučila na ispravne “drastične” mjere.

Francuski je na putu da postane prva europska zemlja koja će zabraniti pet vrsta pesticida, za koje su znanstvenici uvjereni da ubijaju pčele.

PRVO DUGOROČNO ISTRAŽIVANJE POTVRDILO: Najpopularnijih svjetski pesticid ubija pčele na cijeloj planeti

Sada, u svjetlu takve “radikalne” odluke, očito je bilo pritisaka s više strana. Nema sumnje da su pčelari i ekolozi potpuno ushićeni tom odlukom, kao što bi trebali biti i svi mi. Međutim, poljoprivrednici šećerne repe i žitarica nisu jako uzbuđeni zbog toga. Boje se da će ova zabrana učiniti njihove usjeve osjetljivima na druge insekte i štetočine.

Kroz provedbu ove zabrane Francuska se doista prebacila izvan očitih granica koje je postavila Europska unija. Iako je EU zabranila samo tri neonikotinoida, Francuska je zabranila svih njih pet.

Štoviše, ta se zabrana ne primjenjuje samo na otvorenim poljima, već i u staklenicima.

Britanija se u početku usprotivila toj zabrani, ali su naposljetku došli pameti nakon što se pojavilo više dokaza koji su to potvrdili. Štoviše, nakon što su istraživači otkrili da ti pesticidi uzrokuju tajanstvenu “katastrofu kolapsa kolonija” među pčelama u Europi i drugdje.

Monsantov uništavač korova UBIJA također i pčele, pridonoseći tako globalnom kolapsu uzgoja hrane

Osim pesticida, to može biti uzrokovano i gljivicama, virusima i grinjama, a sve je više dokaza i o štetnim utjecajima EM (elektromagnetskog) zračenja te RF (radio frekvencija).

Štoviše, pčele postaju ovisnicima o tim štetnim pesticidima, baš kao što smo mi ovisni o nikotinu ili drugim sličnim tvarima.

Ovi sintetički neonikotinoidi imaju sličnu strukturu kao i nikotin. Od njihovog uvođenja sredinom 1990-ih, te kemikalije napadaju središnji živčani sustav insekata.

Danas je ova kategorija pesticida najčešće korištena varijanta. Oni su se smatrali zamjenama za druge, štetnije pesticide koji su se koristili u prošlosti. Najčešće se koriste u obradi voćaka, vinograda, repe i drugih cvatucih biljaka.

Marijan Jošt: Kad izumru pčele…

Međutim, prema mnogim istraživanjima, ove kemikalije također uzrokuju ozbiljnu dezorijentiranost pčela te njihovu sposobnost povratka kući.

Nažalost, neki ljuti francuski poljoprivrednici žestoko su se usprotivili toj zabrani. Smatraju da nema dovoljno dokaza koji bi povezali pesticide s opadanjem populacije pčela.

FNSEA, najveća poljoprivredna zajednica u Francuskoj, pozvala je na izuzeće od ove zabrane u slučajevima kada ne postoji odgovarajuća alternativa. Štoviše, istaknuli su da bi takva zabrana dovela do nelojalne konkurencije između proizvođača iz Europe i onih iz drugih zemalja, što još jednom dokazuje da nažalost sami poljoprivrednici nisu svjesni koliku ulogu pčele igraju u poljoprivredi, odnosno da sa kolapsom zajednica pčela neminovno dolazi do kolapsa same poljoprivrede.

Propast populacija insekata je smrtonosno upozorenje za cijelo čovječanstvo

Suprotno tvrdnjama članova sindikata poljoprivrednika, francuska agencija za javno zdravstvo ANSES tvrdi drugačije. Po njihovom mišljenju, u Francuskoj već djeluje nekoliko održivih i učinkovitih alternativa.

Neki pozdravljaju i prijedlog za zabranu pesticida u cjelini, jer smatraju da će jedan pesticid samo biti zamijenjen drugim, a njihove pčele će i dalje umirati. Prema njima, moglo bi doći do poboljšanja njihovog stanja samo ako je svaki pesticid zabranjen.

Izvor: truththeory.com

Današnji robovlasnički sustav kula je od karata, i evo kako je…

????š??? ??????????č?? ?????? ???? ?? ?? ??????, ? ??? ???? ?? ???š???. Dio iz filma: Lijepa zelena (La belle Verte)"REVOLUCIJA NIJE ONO ŠTO VEČINA MISLI" “Htio sam mlijeko, dobio sam svoju bočicu. Htio sam roditelje, dobio sam igračke. Htio sam učiti, dobio sam svjedodžbe. Htio sam posao, i dobio sam posao. Htio sam živjeti smisleno, dobio sam karijeru. Htio sam sreću, dobio sam novac. Htio sam istinu, dobio sam laž. Htio sam nadu, a živio sam u strahu. Htio sam živjeti… no životarim, ali, hvala Bogu, probudio sam se!”"Ne možete promijeniti svijet prije negoli promijenite sebe, uspijete li promijeniti sebe, sve će se promijeniti."

Objavljuje 2012 Transformacija Svijesti u Petak, 29. srpnja 2016.

.


OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg
medija i bez obzira na granice.