Jeste li znali da je rak mozga vodeći rak ubojica u djece?

djeca zračenje rak

 

 

Sve ranije i sve više mobilne telefone koriste i djeca. Istraživanje koje je provela Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada Zagreba je pokazalo da mobitel posjeduje 6% predškolske djece, a čak 4,2% djece posjeduje vlastiti mobitel prije navršene četvrte godine. Ovdje se nameće pitanje, zašto?

Da mobilni telefoni štete psihofizičkom zdravlju djece i odraslih, govori se već godinama.  Naime, mobilni telefoni proizvode radiofrekventna-elektromagnetska zračenja, odnosno mikrovalna zračenja. Istraživanje koje je proveo Institut za fiziku i inženjering u medicini (Institute of Physics and Engineering in Medicine) je pokazalo da se navedeno zračenje dvostruko više taloži u dječjem mozgu i deset puta više u koštanoj srži djece.

Dječje kosti su rjeđe, a lubanja tanja, te radijacija lakše prodire do organa.

Činjenica da djeca sve češće obolijevaju od tumora na mozgu nikako nije nešto što se može zanemariti. Istraživanje koje je provela Sveučilišna bolnica u Örebru u Švedskoj je ukazalo na to da što dijete ranije počinje koristiti mobilni telefon, veći je rizik od razvoja tumora. Prema riječima dr. Gjurašina iz Klaićeve bolnice, svakih osam dana otkrije se jedan novi slučaj tumora mozga kod djece.

Korištenje mobitela mijenja strukturu mozga i utječe na stvaranje neuronskih veza, narušava komunikaciju između stanica u cijelom tijelu i njihovu funkciju. Sve to s vremenom rezultira nakupljanjem štetnih tvari u organizmu, nedostatkom hranjivih tvari i bolešću.

Stoga jako je važno djeci ograničiti korištenje mobilnih telefona:

1. Prema odrednicama Svjetske zdravstvene organizacije, djeca  ne bi trebala koristiti mobilne telefone.
2. Djeci treba dati do znanja da su mobilni telefoni za telefoniranje, a ne za igru.
3. Uklonite igrice s telefona. Kada dijete nakon nekoliko dana uvidi da na njemu nema zanimljivog sadržaja, neće mu više biti toliko primamljiv.
4. Kod kuće bi bilo dobro da se telefon ne spaja na WiFI kako dijete ne bi moglo na internet u potragu za igricama i kako bi se umanjila izloženost zračenju.
5. Dopustite korištenje telefona samo u posebnim prilikama.
6. Koristite edukativni sadržaj (igrice).
7. Što više se igrajte s djecom bez korištenja malih ekrana.
8. Izbjegavajte korištenje malih ekrana za vrijeme obroka, prije spavanja ili u procesu uspavljivanja.
9. Imate li mogućnost, podesite crno-bijeli prikaz kako bi i vama i njima bila smanjena potreba za stalnim novim podražajima, jer ako ćete sami manje koristiti mobitel u blizini djeteta, ni ono neće to smatrati važnim, prenosi portal roditelji.hr

VAŽNO!

Facebook je još uvijek jedan od najjednostavnijih, najbržih i najmoćnijih alata za širenje informacija, stoga, još dok je moguće, taj alat treba koristiti.
Ne tako davno objave su na tjednoj razini dosezale i do TRI MILIJUNA ljudi!
Sekunda posla, klik na lajk ili podijeli i u trenu je informacija dostupna na cijelom teritoriju bivše juge. Ne trebamo biti vlasnici TV kuca ili novina, samo trebamo koristiti alate koji su nam dostupni. Iz tog razloga molimo sve koji nas prate putem Facebooka, a ukoliko nisu uključili opciju “prikaži prvo” (kao što je prikazano na slici) neka to obavezno učine ukoliko redovito žele pratiti naše objave. Naime, Facebook nam je uz pomoć raznih alata drastično smanjio doseg objava, stoga je velika vjerojatnost ukoliko nemate uključenu opciju “prikaži prvo” da vam naše objave nisu vidljive na zidu (u novostima).

Dakle, svi koji žele redovito pratiti objave sa facebook stranice “TransformacijaSvijesti” odnosno svi koji žele da im se objave redovito prikazuju u novostima, sve što trebaju je otići na stranicu, kliknuti na “Pratim” te označiti “Sve uključeno” i “Prikaži prvo” kao što je prikazano na slici…

Vezani postovi: 

Apsolutni znanstveni DOKAZ da zračenje mobitela uzrokuje rak

VIDEO – 5G mreža će udvostručiti stopu oboljevanja od raka, tvrde znanstvenici

TEHNOLOGIJA NAS ZAGLUPLJUJE – Možda ćemo imati pametne gradove, automobile, zamrzivače, hladnjake i mobitele, ali ćemo imati i zaglupljene ljude

Znanstvenici dokazali – zračenje mobitela izaziva stres i promjene DNK

 

 


OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.