Na Rubu Znanosti – Konoplja i drugo ljekovito bilje

konoplja industrija krešimir mišak

Oduvijek pa tako i danas priroda kao cjelina života na zemlji osigurava svim svojim dijelovima sve što im je potrebno za život. Ona sadrži i velik broj rješenja za takozvane zdravstvene probleme a ta rješenja u velikoj mjeri predstavljaju biljke. Još do prije samo sedamdesetak godina to je znanje bilo široko prisutno, no tada je veliki novac počeo stvarati industriju temeljenu na bolestima i započeo propagandnu kampanju širokog spektra dio kojeg su bili i napori da se mnoge biljke stave izvan zakona a ti napori i danas imaju svoj zamah. Rezultat toga jest da se danas nekako smatra da je pogled na biljke kao lijek zastario te da se kemijski i tehnološki mogu proizvesti mnogo učinkovitiji lijekovi. Sve veći broj bolesnih ljudi pokazuje da taj mit nije ispunio očekivanja a kada jest stvorio je nuspojave i mnoge nove probleme. No, biljke i dalje čekaju da osvrnemo pažnju na njih a mnoge debele enciklopedije ljekovitog bilja i usmena predaja čuvaju znanje o mnogim ne štetnim i efikasnim načinima liječenja biljkama.

Neke mehanizme možda i ne razumijemo ali ne moramo ih niti razumjeti da bi djelovali, baš kao i što možemo voziti automobil bez poznavanja mehanike motora.
.

NAPOMENA

PORTAL TransformacijaSvijesti je zagovornik legalizacije marihuane (konoplje) isključivo u medicinske i industrijske svrhe. Ne podržavamo legalizaciju marihuane sa svrhom i ciljem kako bi marihuana zamijenila alkoholna pića, te postala još samo  jedan od alata manipulacije masama.