ŠTETNOST CIJEPLJENJA DJECE – Jesu li cjepiva korisna ili štetna? (1)

autizam
Cijepljena djeca sklonija autizmu
Hrvatskoj javnosti dobro je poznat slučaj dr. sc. Srećka Sladoljeva kada je upozorio javnost na moguće štetne zdravstvene posljedice uzrokovane cjepivom protiv svinjske gripe. U kolovozu ove godine dr. Sladoljev je za Slobodnu Dalmaciju izjavio: „Djecu trujemo cjepivima!“ Reakcije na ovu izjavu ponovno su bile izrazito negativne. Oni koji upozoravaju na moguće štetne posljedice uzrokovane cjepivom najčešće se proglašavaju „neupućenim osobama koje koriste netočne, neprovjerene informacije pročitane na internetu“. Međutim, prešućuje se jedna vrlo važna činjenica – diljem svijeta mnogi stručnjaci podigli su svoj glas i upozoravaju na štetne posljedice koje mogu biti uzrokovane cjepivima. I, dakako, postoje dokazi o štetnim učincima cjepiva, stručnjaci u posljednje vrijeme mnogo pišu o tome, a održavaju se i tzv. webinari.

Izvor: hrvatski-fokus.hr

Marija Kuhar, dr. vet. med.

U listopadu je Željko Jovanović, ministar znanosti, obrazovanja i športa najavio da se od slijedeće godine uvodi obvezna predškola. No, mnogima je „promakla“ još jedna vrlo značajna, zabrinjavajuća izjava ministra Jovanovića, koji je izrazio zabrinutost porastom broja djece s teškoćama u razvoju u predškolskoj dobi: „Školske godine 2005./2006. bilo je 3 posto takve djece, a školske godine 2012./2013. čak ih je 6 posto. U RH je trenutačno 2072 djece – osnovnoškolaraca koji se školuju u 19 ustanova s posebnim programom“.

Potrebno je ovdje istaknuti da je osnovano „Međunarodno medicinsko vijeće o cijepljenju“ čiji članovi su ugledni liječnici, pedijatri, neurokirurzi i neurolozi, imunolozi, biolozi itd. Oni su proveli neovisno i znanstveno istraživanje na temelju kojih su došli do određenih zaključaka koje možete pročitati u dokumentu pod nazivom: „Cjepiva: saznajte pravu istinu – liječnici, medicinske sestre i znanstvenici u zaštiti Vašeg djeteta i Vas“.

Tedd Koren, DC tvrdi slijedeće: „Disleksija, minimalno oštećenje mozga, hiperaktivnost i poremećaj deficita pažnje, autizam, alergije, vizualne i mnoge druge neurološke bolesti koje se danas sve zajedno nazivaju „poremaćaj u razvoju“, jedva da su postojale prije programa masovnog cijepljenja“. Vjerojatno 20 posto američke djece – jedno od pet – pati od „poremećaja u razvoju“. Ovaj zaprepašćujući broj „poremećaja u razvoju“ gotovo uvijek je uzrokovan encefalitisom. A primarni uzrok encefalitisa u SAD-u i drugim industrijski razvijenim zemljama je program cijepljenja djece.

VIDEO: Dr. Tedd Koren koji razotkriva pravu istinu o cjepivima.

Budimo jasni, najveći dio od milijuna američke djece i odraslih koji pate od autizma, nervnih napadaja, mentalne retardacije, hiperaktivnosti, disleksije i drugih poremećaja u razvoju, svoje „mentalne poremećaje“ duguju nekom od cjepiva protiv dječjih bolesti, tvrdi dr. Joseph Mercola. Prije 40-50 godina djeca se nisu cijepila sve dok nisu navršila 6 godina života i krenula u školu. U to vrijeme neurološki poremećaji bili su vrlo rijetki. Danas, djeca se cijepe po rođenju protiv meningitisa (HiB – Haemophilus influenzae tip B) i tako započinju svoj dugi put cijepljenja u dobi od samo 2 mjeseca, prije nego što je krvno-moždana barijera u potpunosti razvijena. Pregled medicinske literature diljem cijelog svijeta otkrit će mnoge stručne članke u kojima se cijepljenja povezuju s mnogim neurološkim poremećajima. Prije 1940-ih godina autizam je bio vrlo rijedak, a mnogi nikada nisu ni čuli za njega. Kada je sredinom 1940-ih započeo program masovnog cijepljenja djece, tada je „rođen“ i autizam. U početku, autizam se javljao samo kod djece čiji roditelji su bili bogati, jer cijepljenja nisu bila besplatna i sponzorirana od vlade kao danas. Kasnije, kada je vlada počela sponzorirati program cijepljenja, tada je autizam postao „bolest“ svih klasa.

Psihijatri su u početku imali poteškoće i autizam su prozvali „sindrom hladne majke“, smatrajući da majka ne posvećuje pažnju djetetu. Govorili su da je to posljedica majčinog „hladnog“ srca, pa je dijete zato autistično i povučeno u sebe. Međutim, kasnije studije nisu podupirale ovu teoriju i takvo mišljenje, jer u obiteljima s više djece najčešće je samo jedno dijete bilo autistično dok su druga djeca bila normalna. Ono najbitnije im je promaklo – a to je da je hladna igla liječnika uzrok problema, a ne „hladno srce majke“.

Djeca s autizmom stvaraju antitijela protiv vlastitog mozga, što autizam ubraja u auto-imunološka stanja. Singh je proveo kompilaciju ne-znanstvenog, anekdotalnog istraživanja kod 88 autistične djece čiji roditelji su ga kontaktirali. Od ukupnog broja, njih 51 su izjavili da su simptomi autizma započeli ubrzo nakon cijepljenja protiv ospica-zaušnjaka-rubeole, dok je 36 izjavilo da su problemi započeli nekoliko dana nakon cijepljenja protiv DPT (difterija-tetanus-pertusis). Činjenica da je autizam uzrokovan cjepivom ne može se negirati.

Cjepivo protiv pertusisa (hripavac) je izrazito neurotoksično i u laboratorijskim istraživanjima koristi se za izazivanje oštećenja mozga kod laboratorijskih životinja u svrhu znanstvenih studija. No, ako se kod djeteta razviju moždani problemi nakon DPT cjepiva, tada će vam reći da je to slučajno ili genetski. Poznata je činjenica da cijepljenje povećava demijelinaciju, a to je proces koji se povezuje s mnogim neurološkim bolestima. Mijelin ima ulogu u vanjskoj zaštiti neurona, vrlo slično plastičnom omotaču koji štiti električne žice. Kada je mijelin oštećen, tada za posljedicu imamo neurološke poremećaje. Danas prevladava encefalitis kao posljedica cijepljenja i on je česta pojava – mnogo češća nego mi to želimo priznati, a razlog je taj što su sva cjepiva neurotoksična.

Nije pitanje u tome kako se kod jednog djeteta nakon cijepljenja razvije encefalopatija a kod drugog ne. Sva djeca su zahvaćena ovim procesom, ali neka više od drugih. Na primjer, kada dijete snažno i jako plače nakon cijepljenja, tada se to smatra normalnom reakcijom i čak se registrira u medicinskom kartonu. Kasnije, kada to isto dijete vrlo sporo govori i ima poteškoće u govoru, kada ‘polagano’ uči (što je danas učestalo), ili ima slabo razvijenu sposobnost kretanja, pa tko bi znao uzrok. Djeca koja nisu cijepljena prije prohodaju, prije počnu govoriti, te imaju visok stupanj okretnosti i spretnosti već u ranijoj dobi.

Cijepljenja imaju vrlo neurotoksično djelovanje i povezuju se s mnogim neurološkim poremećajima, poput encefalopatija, epilepsije, konvulzije, poremećajem hiperaktivnosti i deficitom pažnje, problemima u učenju, autizmom, mentalnom retardacijom, depresijom, anksioznošću, poremećajima središnjeg živčanog sustava, paralizom, Guillain-Barreovim sindromom, nervna gluhoća, sljepoća i sindromom iznenadne smrti dojenčadi (tzv. smrt u kolijevci). Neurološki poremećaji uzrokovani cijepljenjem su brojni i različiti. Cijepljenje snizuje kvocijent inteligencije (IQ), te doprinosi očiglednim mentalnim poremećajima i neurološkim bolestima:

 

 • Encefalitis
 • Ataksia / apraksia
 • Retardacija
 • Paraliza izazvana meningitisom
 • Paralytic polio
 • Guillain-Barré sindrom
 • Lupus
 • Hiperaktivnost – poremećaj hiperkativnosti i deficit pažnje, te poteškoće u učenju
 • Bolest demielinizacije
 • Auto-imune bolesti i epilepsija
 • Konvulzije – nervni napadaji
 • Sljepoća
 • Gluhoća
 • SIDS (Sudden infant death syndrome) – sindrom iznenadne smrti dojenčadi
 • Epilepsija
 • Mentalna konfuzija – smanjen kvocijent inteligencije (IQ)
 • Tumori mozga (SV-40)

 

(Nastavak slijedi)

Izvor: hrvatski-fokus.hr

Marija Kuhar, dr. vet. med.

.
Zbirka snimki koje prate vezu cjepivai autizma, kao i studiju Wakefields, koja je digla mnogo prašine i uzburkala duhove, kao i pokušaj zataškavanja.

 ŠTETNOST CIJEPLJENJA DJECE – (2) Autizam i cijepljenje – Postoji li veza?

ŠTETNOST CIJEPLJENJA DJECE (3) – Što se stvarno nalazi u cjepivima?

ŠTETNOST CIJEPLJENJA DJECE – (4) Izvrsno zdravlje necijepljene djece

Comments are closed.