Preporuka filma – Atlas oblaka (Cloud Atlas)

Kreatori ‘Matrixa’ zajedno s redateljem Tomom Tykwerom snimili su fantastičnu priču o životu, smrti i ljubavi, koja se proteže kroz stoljeća.

‘Cloud Atlas’ novi je film Andya i Lane Wachowski te Tom Tykwera – svo troje potpisuju i režiju i scenarij.  Film se temelji na istoimenom romanu Davida Mitchella, u kojem se šest priča isprepliće kroz razna mjesta i vremena. Glumačka postava je imresivna: Tom Hanks, Halle Berry, Hugo Weaving, Ben Whishaw, Jim Broadbent, Hugh Grant i Susan Sarandon, a još je zanimljivije što neki od njih igraju par različitih likova.

Priča se temelji na karmičkom načelu, govori o reinkarnaciji i tome kako se djela iz jednog života odražavaju na sudbinu u budućem životu. Naravno, kroz sve se provlači ljubavna priča koja traje vjekovima – od 19. stoljeća pa sve do daleke, apokaliptične budućnosti.

Sve je na svijetu vezano: dnevnik putovanje Pacifikom iz 1849. godine; pisma skladatelja njegovom prijatelju; triler o ubojstvu u nuklearnom postrojenju; farsa o izdavaču u domu za nemoćne; divlji klon u futurističkoj Koreji i priča o plemenu koje nastanjuje postapokaliptične Havaje, daleko u budućnosti.

filmski.net

Comments are closed.