KARBONSKA DIGITALNA VALUTA: Oružje potpune (financijske) kontrole

 

Mnogi moćnici i zemlje diljem svijeta predlažu uvođenje i praćenje osobnog ugljičnog/karbonskog otiska.

Prema njihovoj teoriji i mi bismo kao pojedinci, a ne samo korporacije, također trebali snositi financijske i ine posljedice stvaranja i ispuštanja CO2. Međutim, postoje potencijalno veliki problemi s ovakvim sustavom. Naime, u kombinaciji s digitalnom valutom središnje banke (CBDC), vaša vlada ne samo da može pratiti što kupujete, već vas i teoretski može ograničiti u kupnji određenih artikala i usluga, poput putovanja i slično.

U suštini, ovdje se ne radi o zaštiti okoliša, ove predivne planete, već o izgradnji automatiziranog sustava kontrole, CO2 je samo izgovor. Da im je uistinu stalo do zaštite okoliša vlasti bi radile na ograničavanju i potpunoj zabrani štetnih kemijskih i drugih spojeva, te na uvođenju prirodnih bio-razgradivih materijala, poput materijala i proizvoda od konoplje, o čemu smo opširno pisali OVDJE, OVDJE I OVDJE.

Pošto živimo u društvu u kojem je novac za većinu ljudi, poput zraka i vode postao esencijalan za život, omogućiti potpunu kontrolu nad vašim novcem je jednako dozvoliti vlastodršcima potpunu kontrolu nad vašim životom. Za većinu ljudi bez novca nema vode, hrane, medicinske pomoći ili krova nad glavom, stoga, nametanje i praćenje karbonskog otiska pojedinca putem digitalne valute omogućuje kontrolu pojedinca putem te iste valute.

Primjeri te i takve kontrole putem takvih ili sličnih sustava upravljanja jasno su vidljivi u komunističkoj Kini, a sve više i kod nas.

(Za prikaz prijevoda uključite prijevod, kliknite na postaveke, zatim na “Titlovi”, pa automatski prijevod te odaberite Hrvatski jezik.)


POVEZANE OBJAVE:

Alibaba planira lansirati ‘Uređaj za praćenje osobnog Karbonskog otiska’

I Beč uvodi kineski sustav bodovanja

KINA KAO DRŽAVA VELIKOG BRATA: Što je socijalni kreditni sustav i što čeka svijet u budućnosti?

DOKUMENTARNI FILM Velika podvala o globalnom zatopljenju

Krešo u 10 minuta objasnio suštinu agende “Klimatskih promjena” ili globalnog zatopljenja. Što, kako i zašto.

Kako zaustaviti ovo ludilo? Pa tako što ga nećemo prigrliti te ga time omogućiti, a informacija je ključ. Od informacije dolazi percepcija, od percepcije dolazi svijest o nekom ili nečem što čini temelj djelovanja ili ne djelovanja, izbora. Prihvaćanja ili odbijanja ili stvaranja boljeg. Stoga, dijelite informacije, informirajte druge i sebe


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.