Poruke Ratnika Svjetlosti VIII – Postoji li bezuvjetna ljubav?

Bezuvjetna ljubav 2Mnogi su vas od malena htjeli zavarati o tome postoji li bezuvjetni ljubav. Lagali su vam, varali vas, na sve moguće i nemoguće načine pokušali su vas izigrati i motati oko maloga prsta. Na kraju kad više ništa nisu mogli izmisliti, ponudili su vam i vaše gene kao dokaz da ne znate što je to ljubav. Vaše gene su vam gurnuli pod nos da pomirišete koliko smrdite na puki mehanički stroj za preživljavanje. Gene su vam ponudili kao dokaz da ste vi najobičniji sebični gad. Neki su pali pod taj utjecaj, neke od vas nisu uvjerili svim tim napadima da ne poznajete ljubav. Neki su ostali zbunjeni i u dilemi. Ono što vam rade je to da vas žele odvojiti od samog sebe. Čim ste više odvojeni od Svjesnosti, to je vaš ego veći i pun straha. Isto kao i malo dijete. Čim je dijete više udaljeno od kuće, sve manje se osjeća sigurnim. Što ste više svjesniji Svjesnosti, vi se vračate kući. Kao kad se dijete vrača u zagrljaj svoje majke. Vi ste tada mirni i sigurni. Ne dozvolite da vas izigraju. Ne dozvolite nikome da vas odvoji od vašeg Jastva, od vas samih. Za vas nema dileme da li postoji zemlja čudesa, da li postoji zemlja snova, zemlja bez granica. O da, itekako postoji. Vi se polako vračate u naručje svojih roditelja. Vaši roditelji vas vole. I to bezuvjetno. Budite kao dijete. Kao dijete u krevetiću. Čim se manje mrdate, to vas roditelji lakše nahrane, napoje i obuku. Čim ste mirniji vi ste sretniji, vama se putevi u životu otvaraju. Čim manje činite nešto, to znači da se dijete sve manje mrda u krevetiću. Time se vaši roditelji lakše brinu za vas. Ne činiti ništa je vrhunsko majstorstvo čovjeka. Za dijete, to je u pravilu mačji kašalj. Ali ovdje ima previše djece koja su nemirna. Opustite se, radujte se. Samo iznimno rijetki od vas će postaviti jedno pitanje koje je vezano uz bezuvjetnu ljubav, i zbog toga ćemo mi postaviti to pitanje. To pitanje je potpuno pošteno i logično.

Postoji li bezuvjetna mržnja?

Doista, pitanje stoji na mjestu. Ima tako nešto kao što je bezuvjetna mržnja. Ako postoji bezuvjetna ljubav, logično je zapitati se da li onda postoji i suprotnost kao što je bezuvjetna mržnja. Mi se trudimo da čim manje govorimo što je a što nije. Tjeramo vas da sami promislite i isprobate, zato ponekad pišemo stvari koje se ponekad čine nelogičnim i potpuno ludim. I ovdje ćemo vas ponukati da sami provjerite da li postoji bezuvjetna mržnja. Kao prvo, bezuvjetna ljubav nije uvjetovana (vidi dolje niže detaljnije), pa time niti nema suprotnosti. No to vama ne znači ništa, to nije valjani dokaz. Zato se pokušajte malo poigrati sa time. Pokušajte uzeti u ruke lego kockice ili puzzle. Uzmite nešto čime možete nešto stvoriti. I u trenutku kada ćete (ako dođete do toga) biti puni bijesa, kad će vas netko iznervirati do ludila, kako se volite izraziti. Onda kad ćete biti puni mržnje prema nekoj osobi zbog nečeg što vam je učinila, pokušajte onda nešto izgraditi sa tim lego kockicama. Pokušajte stvoriti nešto komplicirano kao što je neki dvorac kad ste ludi od bijesa. Ili pokušajte nešto izgraditi kad ste smireni i sretni. Mi ne želimo tvrditi da je bezuvjetna ljubav apsolutna, nismo ovdje došli tvrditi istine, mi vas izazivamo da sami provjeriti. Sve to možete provjeriti i iz nižih dimenzija. Neki će možda reći da je bezuvjetna ljubav ipak uvjetna jer je uvjetovana činom stvaranja. No, bez bezuvjetne ljubavi niti nema čina stvaranja. Vratite se ponovno na igru sa kockicama. Zapravo ona sama i je stvaratelj, ona sama sebe replicira ili polje rečeno produžuje. Teško je nešto stvoriti kada ste puni bijesa a kamoli mržnje, da budemo precizni-nemoguće je išta stvoriti. Ali najbolje da sami provjerite.

Uvjetovane emocije i bezuvjetna Ljubav

Ovdje ćemo malko detaljnije razraditi ono što vas čini a to su emocije. Onaj tko je prvi počeo govoriti o bezuvjetnoj ljubavi, jako je dobro znao o čemu priča. Sama riječ govori da nije ničime uvjetovana. Dakle, i sami znate da sve ostale emocije imaju uvjet za nastajanje. Ti uvjeti su događaji. Sretni ste jer dobite dobru ocjenu, sretni ste jer vas je netko poljubio, žalosni ste jer vas je netko rastužio, i tako dalje. Temelj emocija koje osjećate u materijalnom svijetu, uvijek je neki događaj. Te emocije nastaju u interakciju između vas i nekog uvjeta i time nisu u potpunosti vaše. Vaš pravi Ja, je uvijek van tih emocija. Vaš pravi Ja, prepoznaje samo otiske tih emocija (kao i mi isto). Pošto nastaju u interakciji između vas i još nečeg, time one nisu u potpunosti vaše, samo djelomično. Ili da budemo precizni, one uopće nisu vaše. Ponekad je istina takva da vam dođe da vam se zavrti u glavi. Već su davno, neki od vaših velikih mislioca utvrdili da čovjek živi u iluziji jer je uvjeren da su njegova životna uvjerenja i sve ostalo što ide u životu pa i emocije, autentične njegove a zapravo je sve to uvjetovano vašim postojanjem pod određenim okolnostima.

Tek kad sagledate sile koje vam djeluju iza leđa, postajete slobodni. Samo oni koji dođu do čiste Svijesti mogu biti objektivni jer Svijest nije vezana za um i ego i nema ih potrebu braniti

Mi ne želimo dovoditi u pitanje da li je iluzija to što vi volite nekoga ili ne. Ne želimo dovoditi u sumnju da li volite nekoga samo zato jer vas usreći poljupcem ili toplim zagrljajem a vi toga niste svjesni. Sve te ljubavi su samo igre, igre koje vam omogućuju da istražujete. U vašoj čistoj Svijesti postoji nešto što nije ničime uvjetovano i time volite sve i svakoga bez obzira kakav on ili ona je. To je ta bezuvjetna ljubav. Sve ostalo su igre da istražujete i učite. Mi ne želimo rušiti vaša uvjerenja, mi vas samo budimo i nukamo da sami istražujete. Doći će trenutak spoznaje kad ćete shvatiti da ništa na ovom svijetu nije vaše. Sve je to samo posudba, kao u knjižnici. Posudite knjigu da bi ju pročitali, nešto naučili i onda ju vratite. Tako i ove stvari.

Uvjetovane emocije imaju neke svoje posebnosti i temelje:

1.uvjetovane su događajima

2. podložne su manipulaciji

3.uvijek imaju dualitet

4.zarobljene su u vremenu i prostoru

Da bi ste lakše razumjeli, prikazali smo to slikovito:

 Veza Poruke R Svjetlosti

Kod čovjeka je stoji tako da se on uvijek veže sa drugim bićima zbog određenih uvjeta. To je izazov ovoga svijeta. To je mogućnost da narastete i prođete fazu „puberteta“. To je prilika da spoznate i vidite. Dakle;

1. Sve emocije koje imate prema ljudima su uvjetovane nekim događajem i sjećanjem. I to vas povezuje sa njim. No kao što vidite, postoji nešto suptilnije. Postoji nešto što transcendentira, nadilazi ovozemaljske veze. To je veza koja nema uvjeta, to je veza koja vas veže i za one koje volite i mrzite. To je ta već poznata Bezuvjetna ljubav. Nasuprot vas, stavili smo-voljena osoba, ali samo kao slikoviti prikaz. To može biti i osoba koju mrzite, potpuno je svejedno jer je i jedno i drugo uvjetovano događajima sa jedne strane a sa druge, ta veza je bezuvjetna. Ta osoba čak i ne mora biti među živima.

2. Sve ovozemaljske veze (emocije) imaju dualitet. To vam je svima jasno i u to nećemo ulaziti dublje.

3. Tim emocijama je moguće vršti manipulaciju ako netko sa druge strane primi vezu i onda vas cima, povlači malo naprijed malo nazad. Tako se igraju sa vama. Sa bezuvjetnom ljubavi nemoguće je vršiti manipulaciju jer ona ne poznaje dualitet i jer je izvorno stanje postojanja. Kad gradite kuću, morate imati prave temelje. Tad nema manipulacije i varanja jer će vam se kuća urušiti kad tad. Sa temeljima nema manipulacije!

4. Jasno vam je i to da ove emocije ostaju u vremenu, ostaju u vašem sjećanju u vašem „radnom odijelu“, kako smo nazvali podsvijest.

 Ono što je na vama, što je izazov, je da naučitekidati uvjetovane veze. U suprotnom, vječno ćete biti zarobljeni u ovoj školi. Uvjetovane veze su ono što se može iskusiti jedino ovdje u „nižim“ dimenzijama. I to može biti predivna i jedinstvena škola-ako ju spoznate. U suprotnom, uvijek će se dogoditi da nekoga ne volite ili mrzite zbog nekih događaja. U suprotnom može se dogoditi slijepa ljubav, ljubav iz ega, možete previdjeti onu suptilniju stvar-bezuvjetnu ljubav. Može vam se dogoditi da se vječno vrtite u začaranom krugu. To je izazov, to je mogućnost, to je predivna prilika za  nevjerojatnim iskustvom. Ako patite za preminulom osobom, onda patite zbog uvjeta (događaja koji vas vežu za tu osobu) i patite zbog sjećanja. Ako se pak radi o nesreći, ona se je također dogodilo zbog sjećanja (sjećanja podsvijesti), i to zbog sjećanja na prošli život. Ta nesreća je propuštena mogućnost učenja iz prošlog života i nova mogućnost učenja. Uvijek imate sad priliku da nadiđete i prekinete veze koje vas zarobile. Kako se očistiti od ovih veza, ukratko ćemo spomenuti u idućem nastavku ovih poruka.

Za običnog čovjeka sve što mu dođe u životu je blagoslov ili prokletstvo. Za pravog ratnika postoji samo izazov

Ako postoji blagoslov, to znači da vam ga je netko udijelio, podario. Ako je neko biće došlo do tog nivoa da spozna blagoslov, onda je spoznalo i njegov dualitet-prokletstvo. To ujedno znači da je to biće uvjetovano!!! Uvjetovano je vašim ponašanjem. Tome vas uče. Mi kažemo da stvaraoc nije ničime uvjetovan i da je nadišao dualitet. I tako, kad to spoznate, onda uvidite da jedino postoji izazov. Kako se nositi i nadići patnju, kako se pravedno nositi sa srećom i bogatstvom. Svaki čovjek gleda na stvari preko naočala sreće ili tuge. Vi možete skinuti naočale i sve gledati kao mogućnost i izazov.

Ljubav iz ega

Što je to ljubav iz ega. Čim se više odvajate od Svjesnosti, to više raste vaš ego. Čim ste više udaljeni od svojeg izvornog postojanja (podsjećamo vas da ne postoji bliže i dalje od izvornog postojanja, ali ovdje se izražavamo i izražavat ćemo se na taj način da pojednostavimo stvari, razlika je samo u svjesnosti), svojih roditelja, od Jedinstva, ego je sve izraženiji. Tad, ego pati za ljubavi, njegom i pažnjom. Ali ego je Ja. On zna samo za ljubav prema sebi. Kao što smo već i pisali, ljubav je potraga za ispunjenjem, jedinstvom, ali tek kad vam je ego mali. U suprotnome, javlja se ljubav iz ega koja je iznimno izražena u vašim vremenima. Čim ste svjesniji svojeg izvornog stanja, to mu se više približavate, i time sve manje tražite ljubav, odnosno ispunjenje u drugim osobama. Tad možete svoje ispunjenje naći u samo jednoj osobi kakva god ona da je, a ta osoba ste Vi sami. No, postoji i mogućnost da sami sebe možete pronaći i u nekoj drugoj osobi jer je ona projekcija vas samih. Zapravo, tad možete imati osjećaj kao da ste rođeni jedno za drugo. Ne samo to, nego vi i jeste jedno. Čim je vaš ego razvijeniji, on postaje sve izgubljeniji, zbunjeniji i pun strahova. On je u stalnoj potrazi za nekim tko će ga obožavati. I tako, vi nađete neku osobu koju volite. Zapravo vi ju volite samo iz razloga jer vam ta osoba daje osjećaj da se vaš ego osjeća kao idol! Ego je konačno postigao ono što je tražio, da ga netko obožava, voli i pridaje mu pažnju. Ego je konačno u centru. I on je sretan. Ta osoba koju navodno volite, ona je u vašem životu samo zbog vaše egoistične potrebe da netko obožava sve vaše osobine i mane. No, ona je tu zbog još jednog važnog razloga. Ona je tu da ispuni ono što ego to nikad ne bi mogao, a to je da voli samoga sebe. On u drugoj osobi vidi ono što bi on želio da učini-voli samog sebe!!! Ali on to ne može iz razloga jer bi tu bilo njegovo samoubojstvo. Voljeti samoga sebe znači težiti ispunjenju. To znači vratiti se Jastvu, izvornom postojanju. To je smrt da individuu-ego. Sve ono što bi ego želio učiniti, a to je da voli sebe, on to prebacuje na drugu osobu. On voli tu osobi jer je ona za njega zrcalo!!! I to je još jedna bitna stvar! Osim što se vaš ego osjeća kao idolom, on i u drugoj „voljenoj“ osobi vidi idola, ali samo iz razloga jer je ta osoba njemu zrcalo. U tom zrcalu vidi ono što bi on želio učiniti-voljeti sebe!!! Kad ego uoči da se je osoba koju „voli“ počela biti dio njega, ako počne osjećati da se počinje događati prava ljubav, on uključuje obrambeni mehanizam da se ne bi uništio-sukob! Sukobom ego osjeća odvojenost i time se ponovno vrača u život. Tad tražite mane bliske vam osobe. To vrača ego natrag u igru. U ovim vremenima, odvojeni ste od izvornog polja više nego ikada prije, i zato vaše veze u većini slučajeva ne funkcioniraju. Kao što smo bili spomenuli u prvim porukama-jedini rat koji imate je rat protiv samih sebe. Tek kad srušite sami sebe, svoju osobnost, tek kada postanete nitko i ništa, tek tada postajte sve!!!

 

Poruke prenio: Ivan Žganec

Comments are closed.