Mastercard uvodi globalni sustav biometrijskog plaćanja

 

Ukratko, Mastercard ulazi u doba nadzornog kapitalizma, masovnog prikupljanja osobnih biometrijskih i inih podataka zajedno sa svim transakcijama.

Kako stoji na stranicama Mastercarda:

Mastercard otvara novu eru biometrijskih plaćanja kako bi poboljšao iskustvo naplate

Nema više petljanja za telefonom ili traženja novčanika kada imate pune ruke posla – sljedeća generacija osobnih plaćanja trebat će samo brzi osmijeh ili mahanje rukom. Pouzdana tehnologija koja koristi vaše lice ili otisak prsta za otključavanje vašeg telefona sada se može koristiti za pomoć potrošačima da ubrzaju naplatu. Uz Mastercardov novi biometrijski program naplate , sve što trebate je vi sami.

Kao dio globalnog lansiranja najavljenog ranije danas, program predstavlja prvi tehnološki okvir svoje vrste koji pomaže uspostaviti standarde za nove načine plaćanja u trgovinama svih veličina, od velikih trgovaca do mam-and-pop trgovina. Program opisuje skup standarda kojih se banke, trgovci i pružatelji tehnologije pridržavaju, pomažući u osiguravanju sigurnosti i privatnosti osobnih podataka kada ljudi plaćaju biometrijski.  

Globalno, 74% potrošača ima pozitivan stav prema biometrijskoj tehnologiji, a predviđa se da će tržište beskontaktne biometrijske tehnologije dosegnuti 18,6 milijardi dolara do 2026. godine.

“Način na koji plaćamo mora biti ukorak s načinom na koji živimo, radimo i poslujemo, nudeći izbor potrošačima s najvišom razinom sigurnosti”, rekao je Ajay Bhalla, predsjednik, Cyber ​​& Intelligence u Mastercardu. “Naš cilj s ovim novim programom je učiniti kupnju izvrsnim iskustvom za potrošače i trgovce, pružajući najbolju sigurnost i udobnost.”

Cijelo priopčenje za javnost pročitajte na mastercard.com

Kako li se samo sve lijepo i spontano poklopilo. Središnje banke uvode digitalnu valutu, Alibaba razvija sustav praćenja osobnog karbonskog otiska koji vodstvo WEF-a planira za cijeli svijet, EU uvodi digitalni identitet i novčanik, pojedine zemlje Europe uvode digitalni bonus sustav koji nagrađuje ekološki svjesno ponašanje, dok Mastercard uvodi biometrijski sustav plaćanja koji doslovce sve povezuje u jednu točku, centar potpunog nadzora i kontrole.

I tako će godine prolaziti, digitalni sustavi će se se razvijati i nadograđivati, a mi ćemo sve više postajati svjesni izjave znanstvenika koja kaže: “U budućnosti ne imati implantat će biti takav hendikep da u osnovi nećemo imati izbor”

Premijer Velike Britanije, Boris Johnson je u inauguracijskom govoru Generalne skupštine UN-a još 2019. godine indirektno potvrdio stvaranje novog tehnološkog svjetskog poretka.


Kako zaustaviti ovo ludilo? Pa tako što ga nećemo prigrliti te ga time omogućiti. A, informacija je ključan čimbenik. Od informacije dolazi percepcija, od percepcije dolazi svijest o nekom ili nečem što čini temelj djelovanja ili ne djelovanja, izbora. Prihvaćanja ili odbijanja. Stoga, dijelite informacije, informirajte druge i sebe.


 

 

OPĆA DEKLARACIJA O LJUDSKIM PRAVIMA – Članak 19.
Svatko ima pravo na slobodu mišljenja i izražavanja; to pravo uključuje slobodu zadržavanja mišljenja bez uplitanja i slobodu traženja, primanja i širenja informacija i ideja putem bilo kojeg medija i bez obzira na granice.