10 istina iz iskustva s Ayahuascom

Ayahuasca 3 Za one koji su blagoslovljeni jer su iskusili sve čudesne blagodati ove biljke, mnogo od onoga što ću iznijeti će vam imati smisla. Onima koji se nisu upoznali s ayahuascom, što je ona i kako djeluje, moram već na početku priznati da će biti vrlo teško dati bilo cjelovitu sliku ili sažeti uvod. Zato vas molim da mi oprostite zbog pokušaja.

Piše: Gilbert Ross

Prevela i uredila: Irena Dujmušić

Ayahuasca je napitak koji se radi od dvije amazonske biljke, od kojih jedna sadrži psihoaktivnu molekulu DMT. Plemena ga koriste već tisućljećima za tjelesno, psihološko i duhovno iscjeljivanje, kao pristup dubokoj mudrosti, za ostvarivanje vizija i usmjeravanje. Za mene je ayahuasca iscjelitelj, mađioničar, učitelj i ključ za vrata u inter-dimenzionalni svijet. Iskustva je teško prenijeti u riječi, dijelom jer nemamo konceptualnu korelaciju s njima i zato jer su tako bogata i višedimenzionalna da ih naš zemaljski jezik može samo lišiti njihovog dubljeg značenja.

Ipak sam pokušao izvući neke učestale misli iz vlastitih bilješki i dnevnika koje nadilaze moja vlastita subjektivna iskustva nevjerojatnog ozdravljenja, usmjeravanja i transformacije. Ono što želim prenijeti su osnovne crte koje su se pojavile iz tih ponavljajućih tema, one su lekcije o svetim istinama o životu i svjesnosti koje su poruka svima nama.

1. Normalna budna svijest je samo dio naše cjelovite svjesnosti/bića (opširnije)

Moje prvo iskustvo me zbunilo. Moja budna svijest je bila aktivna – mogao sam razmišljati i promatrati, no ipak sam u isto vrijeme sanjario, imao vizije, otkrivenja i doživljavao sam stvarnost izvan moje normalne percepcije. Pitao sam se – kako je to moguće? Nisam dobio odgovor – ja sam bio odgovor: otkriće da je ovo uvijek ovako. Kada percipiramo svijet kroz našu normalnu budnu svjesnost, mi samo filtriramo, osim u trenucima intuicije, duboke meditacije i stanja transa. Ova iskustva zapravo nisu odvojena, nego mi primjenjujemo filtere. Ovo je bio prvi put da sam doživio sebe kao cjelinu.

 

2. Sve je svijest (opširnije)

Sve u multi-univerzumu je svijest. Materija je također prožeta svjesnošću, iako se stupnjevi svijesti razlikuju. Moje prve misli o ovom otkrivenju su bile da to opravdava panpsihizam, stav da je svijest univerzalna. To također objašnjava zašto se filozofija znanosti i uma suočava s nedostižnim “teškim problemom svijesti”, jednostavno zato što vide svijest kao pojavni učinak umjesto kao temeljno svojstvo svega.

 

3. Nema odvajanja – mi to samo doživljavamo na taj način (opširnije)

Jedno uobičajeno zajedničko iskustvo ljudi koji su konzumirali ayahuascu je ulazak u stanje ne-dualnosti ili jedinstvo svijesti. U ovom stanju znamo da je odvajanje iluzija. Svi različiti oblici života i materije su međusobno povezani na nekoj osnovnoj razini s izvorom – univerzalnom svijesti. Mi to inače ne možemo vidjeti jer je percepcija razdvajanja urođena i teško promjenjiva u našem mozgu. To je jedini način na koji mozak može pojmiti fizički svijet. No, činjenica je da smo doista svi jedno. Percepcija odvojenosti, ojačana egom, sprječava nas od shvaćanja određene istine o kojoj tolike drevne duhovne tradicije bruje tisućljećima.

 

4. Ljubav i svjetlo su osnova svega što jest (opširnije)

Ova lijepa spoznaja me ostavila u čudu i trebalo mi je malo vremena nakon toga da je integriram i smjestim u svoj uobičajeni pogled na svijet. U jednoj viziji sam vidio milijarde točkica i niti svjetlosti koja se također manifestirala spektrom boja bijele svjetlosti u isto vrijeme. Kretali su se kroz sve. Pitao sam: “Što je to svjetlo?” “Odgovor” je bio da je to ljubav, neka vrsta energetske frekvencije koja teče kroz sve. To je osnovna stvarnosti. Podsjetilo me je na pojmove ‘Tao’ ili ‘Bog’. Shvatio sam pravo značenje riječi “prosvjetljenje”! Također sam shvatio da je tama blokiranje tog svjetla i naše nepovezanost s njim. Treba očistiti blokade, i teći će ponovno, prirodno.

 

5. Negativne misli, osude i strah ometaju svjetlo (opširnije)

U trenutku kada sam imao lekciju o Svjetlosti i Ljubavi, netko u grupi me je omeo. Kroz misli mi je prošla kritika o toj osobi. Čim je ta misao proletila kroz moju glavu, započele su rasti “crne grane” u mojoj viziji koje su blokirale neke od svjetlosnih točaka i niti. Dvije lekcije u jednoj od učiteljice ayahuasce!

 

6. Život je samo san (opširnije)

Ovo je spoznaja koja je nastala iz nekoliko drugih. Ova konsenzualna “stvarnost” u kojoj živimo je vrlo gusti san. No, to je ipak san i stvarna svrha je probuditi se, izaći iz matrice, da tako kažemo. Mi se kroz većinu našeg budnog života krećemo nesvjesno, slijedeći montirane, nametnute predloške akcije i reakcije. To je ista stvar kao i naši noćni snovi. Uglavnom smo nesvjesni u oba slučaja, osim u vrlo kratkim i rijetkim trenucima budnosti (lucidno sanjanje u slučaju noćnih snova). Postoji bezbroj snova i stvarnosti za koje ne znamo. Ova “stvarnost” je samo jedna od bezbroj.

 

7. Pozornost, namjera i volja su ključ za savijanje vaše stvarnosti (opširnije)

Pozornost je u središtu naše svjesne budnosti. Kada usredotočite svoju pozornost na nešto, otvaraju se ideje, uči se brže, dobivaju rješenja i postižu ciljevi. Pozornost je laser koji fokusira energiju vaše svijesti na nešto. Namjera nije samo razmišljanje, svjesnost ili vizualizacija nečega, iako je to dio nje. Namjera dolazi iz “otvorenog srca”, a to je ono gdje leži stvarna moć. Namjera je neustrašiva i nema predrasuda ili očekivanja. Kada doista namjeravate nešto, vi šaljete vibracije u mrežu međusobno povezane svijesti koja će reagirati u skladu s tim. Volja ide ruku pod ruku s namjerom. Možete imati volju bez namjere, ali ne možete imati namjeru bez volje. Volja je kad ste emocionalno usklađeni s namjerom. Zajedno s namjerom, volja uistinu može savijati stvarnost i postići najnevjerojatnije od mogućih ishoda.

 

8. Mi smo vrlo moćni (opširnije)

Kada doživite cijelog sebe izvan granica uma, shvatit ćete svoje istinske moći. Shvatit ćete da ne postoje strahovi, uvjerenja, očekivanja ili misli koji vas ograničavaju. Granice su uklonjene i probudit ćete se u kompletno drugačijoj stvarnosti s vrlo malo ograničenja. Bit ćete potpuno svjesni da ste stvoritelj, a ne samo kreacija. Pravila igre se mijenjanju.

 

9. Mi smo slobodni (opširnije)

Bili smo pokoreni strahu, osudi i mentalnim granicama svih vrsta. Natjerani smo vjerovati da smo podložni sudbini, autoritetu i oskudici. Vjerovati da nismo slobodni. Ali, dovraga, jesmo slobodni i doživljavanje višedimenzionalnosti našeg Jastva čini da stvarno shvatimo kako smo uistinu slobodni!

 

10. Ima nade za čovječanstvo

Iznad svega, moja iskustva s ayahuascom su uvijek bila iskustva nade i povjerenja. Ogromna ljubav, čarobna ljepota i veliki optimizam. Uvijek je bila poruka nade. Vidio sam i doživio toliko dobrohotnih snaga i prosvijetljenih svjesnih entiteta koji djeluju zajedno kako bi oslobodili ljudsku svijest od okova straha i tame. Nismo sami, obećavam vam.

Izvor: Nexsus-SvjetlostInspireAmaze

 

Vezani postovi:

ISKUSTVO S AYAHUASCE – 1 dio

ISKUSTVO S AYAHUASCE – 2 dio

DMT – Duhovna molekula

AYAHUASCA Šaman Javier Arevalo – Duhovna dimenzija

Ratko Martinović: Ayahuasca – Pročitajte moje iskustvo ove nevjerojatne biljke!

 

Comments are closed.